Тръмп влезе в болница - кашлица и температура или превантивно?

Президентът на САЩ имал леки симптоми на вируса
3 окт 2020 07:00, Ния Христова
91
Тръмп влезе в болница - кашлица и температура или превантивно?
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп е приет във военния медицински център "Уолтър Рийд" в Бетесда, щата Мериленд, по-малко от 24 часа, след като със съпругата му Мелания бяха диагностицирани с коронавирус.

74-годишният Тръмп, който попада в рисковата група заради възрастта си и наднорменото тегло, е с леки симптоми на заболяването и се чувства отпаднал, но е в добро разположение на духа. Лекарите му са поискали настаняването, за да може да получи незабавна помощ, ако е необходимо.

Говорителят му Кейли Макенъни допълни, че държавният глава е работил през целия ден и ще продължи да работи от болницата.

"Отивам в болницата Уолтър Рийд. Смятам, че съм много добре, но искаме да сме сигурни, че всичко ще е наред. Първата дама е много добре", заяви Тръмп чрез видео в "Туитър" малко преди да бъде настанен.  
 
По-рано стана ясно, че Тръмп е приел експериментален лекарствен коктейл от антитела, а лекарят му е дал също витамин D, мелатонин, фамотидин, аспирин и цинк.
Още по темата
 
Началник-щабът в Белия дом Марк Медоус заяви, че Доналд Тръмп проявява леки симптоми на вируса.
 
Медоус допълни, че очаква Тръмп да се възстанови бързо. Според изданието Vanity Fair, което цитира двама републиканци от президентското обкръжение, които твърдят, че състоянието на американския държавен глава се е влошило вчера, като той имал кашлица и висока температура.
 
Вниманието сега е насочено към всеки, който е бил в обкръжението на президента, както и на първата дама Мелания Тръмп, която също даде положителна проба за COVID-19. Новината, че семейство Тръмп са заразени с коронавирус, се появи след като стана ясно, че  Хоуп Хикс - близък съветник от администрацията, е заразена.
 
Разпространяващо се огнище на вируса в Белия дом би могло да засегне изпълнението на ключови за страната дейности. При невъзможност Тръмп да изпълнява функциите на поста си вицепрезидентът Майк Пенс ще поеме ръководството. Пенс е дал отрицателна проба за COVID-19.
 
Тестът на коронавирус на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо също е отрицателен. 
 
Байдън, който по-рано тази седмица беше в контакт с Тръмп по време на дебати относно предизборната кампания, е дал отрицателна проба за вируса в петък.
 
Кандидатът на демократите пожела на президента бързо възстановяване и също каза, че се надява случилото се да напомни на хората, че трябва да се спазват правилата за социална дистанция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
3
 
! Отговори
Генерал Маскаджийски преди 3 години
Изпята му е песента! Да му мерят чувал по мярка!
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега с белина ли ще го лекуват?
30
6
 
3
 
! Отговори
Николай ГРЕАТ ЮТ преди 3 години
До ФранкфуртАлберт Айнщайн прилича на 98% германец и 2% евреин които дори не е получил и един долар финансиране от ЧЕРВЕНИЯ калигула петолъчка Еврейски БАНКЕР от ФранкфуртТройко-четворкаджия късан и на изпитиАйнщайн става и ХРИСТИЯНСКИ ФАНАТИК доказвайки че БЪРБОРКОТО Йехова-Яхве Го Няма и на Планетата ЗЕМЯ се Идва от Божия Град НАЗАРЕТАйнщайн прилича на последовател на гръцките философи и кат ПапоРимоАристотел става за смях че ще има Голямо СВИВАНЕ:"Времето ще затече наобратно"
29
2
 
4
 
! Отговори
Internet Research A. преди 3 години
"Джо Байдън е избора на Китай....."СергееФ, дори за треторазряденТрол не стаАш.
28
3
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
ДО до абоната е на ~~~~~~~За когото и да гласуваме двамата с теб, знай - по-лошо става от ден, на ден.Щом полуграмотни роми бягат от к0чината, сама си направи извода, какво блато е тук.
27
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джо Байдън е избора на Китай. Той ще върне САЩ в зелената сделка и ще деиндустриализира страната, цялата индустрия ще замине в Китай. Нови четири години на глобалистите и САЩ ще предадът статута си на суперсила на Китай. Неслучайно демократите са финансирани от Китай, а републиканците налагат мита и ограничения на Китай. Ако американците изберат Байдън, значи си заслужават съдбата. Да видим. Трябва да си рядко пpocт да гласуваш за американското БСП.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до абоната е на ~~~~~~~Нали не си мислиш,че ако гласуваш за БСП онова време ще се върне?Работника винаги ще е пре цакан,а недоносчето винаги ще е недоносче!
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този който иска да избегне дебати защото си забравя изреченията е сенилния Джо. Нищо чудно някоя лимoнка да е разболяла умишлено Тръмп.
24
7
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
пенсиите 250лв , ама плащат Кеш Милиарди_______При соца с 200лв. заплата, работника си строеше къща(даже вила) и я обзавеждаше.Днес за същото, ще са му нужни нЕколко живота.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Тръмп се прави на коронен за да избегне дебатът който предстои.Хитър дядка!
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Ако следите СНН"Само кoмунягите гледат тази псевдомедия-патерица на демократическата партия.
21
4
 
4
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
до ПсихиатърМного ги е яд, на ротшилдските евреи от Франфуркт, че евреина Путин ги отcвирвa ...
20
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Тръмп му пращаха отрова по пощата, сега коронавирус, трябва да разследват тази служителка, която се е въртяла около него болна. Залога е прекалено голям. Това са най-важните американски избори в историята. Бавния Джо може да спечели само ако нещо се случи с Тръмп.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръмпо нема да Умре!Пънко също...
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирка почна!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нищо, Каракачанов иде да го инжектира с Още 2-3 Милиарда Кеш за са нови самолети !в Бг пенсиите 250лв , ама плащат Кеш Милиарди !
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин е виновен. Това е новия новичок - имитира заразяване с корона и докато се усетят и президента им е опънал търнаците.
15
5
 
10
 
! Отговори
Мда преди 3 години
Язък! Отидоха на кино част от конспирациите на недоучилите! От 2 месеца споделях, че очаквах този хамерикански неразумник ще си намери това, което търси и пренебрегва мерките. Закономерно може и нашият ръководител да пострада, ходейки насам - натам без предпазни средства. Драскачи, айде на минусите! :)
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
110 кг при 190 см. Наш бОко някой знае ли го колко оки удари. Не го мислете Тръмп ще го оправят. Да не даеа господ да влизате у нас в болница. Доксто се чудят как да ви измислят с ковид19 може от друго да ви изпуснат.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако следите СНН, ще му дават (или вече са му дали) хапче анти-тяло в експериментална фаза, и то на максимална доза - мг.