САЩ прехвърлиха ударни дронове в Румъния

Освен машините MQ-9 Reaper са разположени 90 военни
5 яну 2021 15:45, Елка Василева
255
САЩ прехвърлиха ударни дронове в Румъния
Снимка: архив, БГНЕС

Американски разузнавателни ударни дронове MQ-9 Reaper и около 90 военнослужещи са разположени в авиобазата в град Къмпия Турзи в Румъния. Това съобщи командването на ВВС на САЩ в Европа и Африка, предаде РИА Новости.

Целта на машините е събиране на информация, наблюдаване и разузнаване в подкрепа на операциите на НАТО, се казва в съобщението.

Безпилотните самолети и военнослужещите се разполагат в Румъния за продължителен период от време, но конкретни срокове не се посочват.

По думите на генерал Джефри Хариджан, командващ американските ВВС в Европа и Африка, разполагането на дроновете на това стратегическо място "обнадеждава съюзниците и партньорите", но също "дава на противниците да се разбере", че може да бъде даден "отговор на всяка възникваща заплаха".

Разполагането на дроновете и военните е съгласувано с румънските власти, то говори за привързаността на САЩ към стабилността и сигурността в Европа и е насочено към укрепване на отношенията между съюзниците в НАТО и останалите европейски партньори.

Дроновете MQ-9 Reaper са производство на американската компания General Atomics и са оборудвани с турбовитлови двигатели. Скоростта им е над 400 км/ч, максималната височина на полета е 13 000 м, а максималната продължителност - 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Анонимен 132 - към кого се обръщаш, между другото?
131
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тримата канеха турски самолети в българското небе.А що ядеш турски пасти бе ?
130
1
 
0
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
Кат ва фокусирам едно добре всичкитеКак християнска църква, каквато е МедУ лекува царски вируси.Рилски и прочее, чупката
129
7
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Турция има Ембарго от САЩ и Европа - За Внос на Оръжия и Резервни Части и Всичко Военно,Всичко Което Виждате е 100% Турско Производство - Затова са Много Добри - Никой не знае Как Работи - Какво Прави Софтуера ,Как Действа Изкуствения Интелект ,Упдейтват Софтуера - на Момента - Чрез Сателитна ВръзкаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
128
5
 
6
 
! Отговори
very angry преди 3 години
цяла сутрин румъния липсваше на картата, това са някви заглушители на сигнали, или first liner-и, тоя Бай-Дън е противен, и името му звучи като комунистическо китайско произношение от 60те
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 131Просвети се малко и ще видиш, че САЩ се включиха във войната през 1945 г., за да не превземе Сталин цяла Европа.
126
0
 
1
 
! Отговори
до 132 преди 3 години
Кво?
125
3
 
1
 
! Отговори
до 103 преди 3 години
Мончо, Молдова не е държава, а регионby angry russian
124
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 124Няма нужда да питам татко си. Аз много добре помня какво имахме преди и какво сме сега.Българомразец си ти, но си твърде елементарен, за да го осъзнаеш.
123
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе .......ПРЕЗ 1941 ГОДИНА БЕШЕ СЪЩОТО, Хитлер стигна до Москва, а след 4 години се застреля в Берлин......Без помощта от САЩ на Сталин щяха да му бръснат мустака по германската телевизия :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Да в Германия има ТВ предаване от 1936г. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Това руските *** в коя година живеете?Армения и тя от голямата дружба с Путин, накрая си палиха къщите......... е това е руската "помощ" :)))))))))))))))
122
1
 
2
 
! Отговори
Дянков преди 3 години
Хахахахахахахахахахаха, няма пък!!! :()
121
1
 
1
 
! Отговори
до 118 преди 3 години
Дянков престани
120
3
 
4
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА - е те англичаните най добре знаят. Точно тяхна фирма е в основата на дизайна на турския дрон. А колкото до евтиното, прав си. С навигационна система от Germin ... - обаче, без да поискат от тях разрешение? Да, канадците дето са им разработили системата за прицелване също нещо малко не са на кеф. Та, хайде да почакаме да видим какво ще купят англичаните. По добри от Reaper? Какво си пушил днес колега?
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли било? Тези дронове не са ок, Румания не отговаря добре на мапсовете след това, там правят някакви проблеми хамериканците
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неотдавна американският сенат прие закон, с който се забраняват местоименията ТЯ и ТОЙ, думите МАЙКА, БАЩА, БРАТ, СЕСТРА и други подобни, което нашите медии нещо се стесняват да кажат.Чудесни съюзници, наистина.
117
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай бабо Байдъна да не докопа ядреното куфарче и да почен да натиска копчетата като си мисли че играе ел.игра
116
1
 
6
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Хахахахахахахахахаха - не, благодаря. Май предпочитам класиката. Както вече казах, ти можеш да ми препоръчаш само спомените на "активните" борци - т.е. от хора облажили от комунизма. Не бих си губил времето с комунистическа пропаганда като тяа дето ми препоръчваш.
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"И затова всички руски олигарси и децата им имат американски паспорти ;)"Естествено, защото не са етнически руснаци, а от особено специалния, неподлежащ на никакви закони близкоизточен етнос.
114
3
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Турските са Много Добри и Евтини ,По 4 Милиона е Парчето , по Евтини са От ракета на ПВО - 5 милиона ,МQ - 9 - Цена - 120 Милиона - и Няма Екстри като Тези на Турските Дрони,Преди Два Дена и Англия Заяви - Че ще Купи Голямо Количество от Турция ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
113
8
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Дроновете са вече в РумънияНие поръчахме Ф-16Турция прееби Русия в Нагорни КарабахПолша вече има американска базаПРЕЗ 1941 ГОДИНА БЕШЕ СЪЩОТО, Хитлер стигна до Москва, а след 4 години се застреля в Берлин, а есесовците от охраната увиха мъpшата му в килим, поляха я с бензин и я запалиха. Така свършват русофобите.