Тръмп прощално: Бях първият президент, който не започна война

Америка не е плаха нация от опитомени души, каза още той
20 яну 2021 07:49,
111
Тръмп прощално: Бях първият президент, който не започна война
Снимка: БГНЕС

В прощалното си президентско обръщение Доналд Тръмп посочи, че е бил първият американски президент от десетилетия, който не е започнал нито една нова война.

Освен това той призова американците да се молят новият президент да успее да опази Съединените щати и да продължи просперитета им, но отказа да назове по име своя наследник Джо Байдън, съобщава БНР.

"Тази седмица полага клетва новата администрация и се молим за нейния успех да запази Америка в безопасност и просперитет", каза републиканският президент. "Ние отправяме най-добрите си пожелания и също така искаме да имат късмет - много важна дума".

"Най-голямата опасност, пред която сме изправени, е загуба на доверие в себе си, загуба на доверие в националното ни величие. Америка не е плаха нация от опитомени души, които трябва да бъдат защитени от онези, с които не сме съгласни“.

Във видеообръщението Тръмп се опита да подчертае аспекти от своето президентство, с които той се гордее.

"Направихме това, за което дойдохме тук, и много повече", каза той. "Минах през тежки битки, най-тежките битки, най-трудните избори - защото вие ме избрахте да направя това".

Тръмп отбеляза мирните споразумение в Близкия изток, за които посредничи неговата администрация, и похвали програмата си за външната политика.

"Ние съживихме нашите съюзи и обединихме народите по света, за да се противопоставим на Китай, както никога досега", каза той. "Особено съм горд, че съм първият президент от десетилетия, който не е започнал нови войни".

"Всички американци бяха ужасени от нападението над нашата Капитолия. Политическото насилие е атака срещу всичко, което ценим като американци. Никога не може да бъде толерирано", каза той, визирайки щурма на 6-и януари от негови привърженици.

"Сега, докато се подготвям да предам властта на новата администрация по обяд в сряда, искам да знаете, че започнатото от нас движение тепърва започва“, подчерта Тръмп.

"Отивам си от това величествено място с лоялно и радостно сърце и оптимистичен дух и с върховна увереност, че за нашата страна и за нашите деца най-доброто тепърва предстои", заключи Доналд Тръмп.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
6
 
1
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 3 години
До ЕЛИОсемстотин дни...ооо...*** нема такова нещо,аз само изпълнявам кремълски заръки... нали съм щат на кгб... И както руснаците,не крада,а си вземам и не лъжа,а проосто така си дишам...
82
7
 
1
 
! Отговори
ВАГИНИР ПУТИ преди 3 години
БОЯДИСАНОТО ЩАТСКО ВРАБЧЕ НА НАШИЯ ПОЖИЗНЕН ВОЖД ПУТИнь ОСТАВИ ПОЖИЗНЕНИЯТ ВОЖД НА ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА СЕ НАГУШИ ДО НАСИТА И ДА СЕ ЕРЧИ СЪС САМОИЗБУХВАЩИТЕ ТОЯГИ. ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА...
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да напиша за откачалките по долу Статията е за Тръмп алооу
80
4
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Сътрап
79
8
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Не е започнал войни, изби американците. Е гат.и събраха!!
78
4
 
1
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
91 е тотално изкукал
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като повлекат Джуджето къмту Спаская башня да го бесят -ще разбереш и осмислиш. А ,че няма да му се размине-няма....
76
4
 
2
 
! Отговори
ДядоСтою преди 3 години
НОБЕШ ЗА МИР И ДА СЕ ОТНЕМЕ ОТ ОБАМА
75
4
 
6
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ПРАВИЛНАТА ПОСОКА Е ВИНАГИ С ГЕРМАНИЯ ,ТОЕСТ С ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И НИКОГА ПРОТИВ РУСИЯ --ТОВА КАЗА ЦАР БОРИС ТРЕТИ
74
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо ще смачкаме Кървавия Крадлив Пигмей...
73
3
 
7
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ДО 88ЕДНА ПАРТИЯ НА ВЛАСТ И ТО ПО КОНСТИТУЦИЯ ПЛЮС ТОТАЛНА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ,ПЛЮС МИЛИАРДЕРИ СЕ НАРИЧА ФАШИЗЪМНЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТАЗИ ПАРТИЯ Е НА МУСОЛИНИ ,НА ПИНОЧЕТ ,НА ХИТЛЕР ИЛИ НА КОМУНИСТИТЕ ОТ КИТАЙ-ТОВА Е ФАШИЗЪМ И ВЕЛИКИЯТ ТРЪМП ГО РАЗБРА
72
5
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ЦЕЛИЯТ СВЯТ НАЧЕЛО С САЩ И РУСИЯ ,ТРЯБВА ДА СМАЧКАТ ФАШИЗМА В КИТАЙТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ С ИКОНОМИЧЕСКИ МЕРКИ/ ТРЪМП ГО ЗАПОЧНА / ИНАЧЕ ФАШИСТКИ КИТАЙ ЩЕ УНИЩОЖИ СВЕТА
71
6
 
2
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ВЕЛИКИЯТ ТРЪМП СЕ ОПЪЛЧИ СРЕЩУ ФАШИСТКИ КИТАЙТОЙ ИСКАШЕ ДА ОТКЪСНИ ИКОНОМИКАТА НА СВЕТА ОТ ФАШИСТКИ КИТАЙКОМУНИЗЪМ ПЛЮС МИЛИАРДЕРИ -ЧАСТНИ ЗАВОДИ Е ФАШИЗЪМ--НАЙ ОПАСНИЯТ СТРОЙ ЗА ЧОВЕЧЕСТВОТО---ТРЪМП ПОКАЗА СМЕЛОСТ В БОРБАТА СРЕЩУ ФАШИЗМА В КИТАЙ
70
4
 
7
 
! Отговори
ЕЛИ преди 3 години
ОБАМА ЗАПАЧНА ВОЙНАТА И ЛИБИЯ И УБИ КАДАФИОБАМА ЗАПОЧНА ВОЙНАТА В СИРИЯ ТОВА НАПРАВИ НОБЕЛИСТАА ТИ 70 СИ ИЛИ ДЕМАГОГ ИЛИ НЕГРАМОТЕН
69
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Тръмп, но положителен Президент е този, чийто успехи надминават 51%, а не под 50%.
68
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
но продаде оръжие за милиарди не изтегли ам воиници от различните точки посвета създаде конфликти направи опит да отвлече мадуро уби двама иранци ине се знае какъв ще е ответния удар налагаше санкции без да има никакво правоизобщо да изчезва и да не се показва джо демен-цията няма да е по различен
67
8
 
3
 
! Отговори
Към панделата преди 3 години
Тръмп дължи на Дойче Банк 430 мил. от неуспешни сделки на великия бизнесмен С РУСКИ ГАРАНЦИИ и се криеше зад президентския си статут. Както знаем Дойче банк е собственост на Ротшилд . А еврейте не обичат да губят пари...А РУСКИТЕ ДЖУДЖЕНЦА СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО НЕ Е ОТНОВО ПРЕЗИДЕНТ ?Също и няколкото дела за измами , прекратени лично от Тръмп след встъпването му в длъжност като президент на САЩ.Русия перчем го чака светло бъдеще ... в килия с изглед към Луната .
66
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От затвора Навални с над 2- часов филм "Дворецът" НОКАУТИРА Кървавия Пигмей....
65
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Дмитрий ТръмповичКосвени придобивки, направо нищо.
64
12
 
4
 
! Отговори
Дмитрий Тръмпович преди 3 години
До АнонименКакво е спечелил Путин? Ама ти сериозно ли ?Тръмп подготвяше връщането на Путин в Г7 което автоматично връщате кремълското джудже във великите сили . Тръмп изтегли войски от важни райони в Арабския свят , където автоматично се нанесоха руски военни.Има клипчета в Ютуб с ухилените им физиономии.На Тръмп санкциите към Русия удариха най-вече Путтински врагове избягали в чужбина .Тръмп излезе от важни военни договори и даде повод на Путин също да не ги спазва.ОЩЕ ?