Голям интерес в САЩ към вота на 4 април, 35 секции не стигат

Професорът в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов по темата
1 мар 2021 08:56, Ния Христова
330
 
С наближаването на парламентарните избори на 4 април се отварят и избирателните секции в чужбина. Така сънародниците ни ще могат да упражнят правото си на глас.
 
"Интересът към изборите в САЩ е незапомнено голям. Имаше страшно голяма активност при заявлението за отваряне на нови секции. Вече са може би доста над законовия максимум от 35 места. Само в Чикаго са 14. Има в Южна калифорния, в Сан Диего, Финикс, Лас Вегас и тн.", заяви в ефира на Bulgaria ON AIR преподавателят в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов.
 
Според него интересът е висок, въпреки условията на пандемия, но отбеляза, че техническото отваряне на секцията не е лесно. На много места, където досега е имало секция, давана под наем от училища и църкви, сега това е невъзможно. Различните щати налагат различни ограничения.
 
"Статистиката на броя секциите се променя, но със сигурност са доста над 35. В Чикаго на предишни избори чакаха по 3-4 часа. В Южна Калифорния сме готови дори да съберем пари, за да вземем подходящото помещение, защото консулствата и посолствата нямат достатъчно средства", каза Караджов. 
 
Той е на мнение, че процедурата би могла да бъде по-лесна.
 
"Боли, че държавата нехае. Не бяха удължени изборите с няколко дни. Не може да се гласува по пощата, което щеше да улесни процедурата", добави Караджов.
 
На въпроса ще се отрази ли католическият Великден на изборите, той отговори: 
 
"Не бих казал, че това ще окаже кой знае какво влияние. Хората, които искат да гласуват тук, ще гласуват поради факта, че имаме пандемия - хората не пътуват чак толкова много. Проблем е организацията на секциите и ограниченият им брой, което е абсолютно нередно".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
311
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големите "капиталисти" на държавна хранилка умират от страх че ще им спре кранчето и ще им се наложи да работят!!!!!Хахахаххах
310
0
 
2
 
! Отговори
1912 преди 3 години
Гробаджиите и техните мАрши,ще го духат....яко!!!!
309
3
 
3
 
! Отговори
se преди 3 години
Докога с измами бре демокеати.Избори трябва да се провеждат само и единствено на територията на България.Каква е тази свободия всеки избягал от страната да решава тук ние как ще живеем.Ето една от причините за ниската активност.Това е целта на управляващите защото изборите ще се решават от номенклатурчици и емигрирали.И винаги е така след 1989 та...
308
1
 
0
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Ще отида да ударя една злобарка пред посолството в столицата и ша събера семито ф шъпата. И ще намажа здраво дръжката на вратата така за дезинфекция. Много съм навътре в политическия живот на бегето.
307
1
 
0
 
! Отговори
mani преди 3 години
Az nyama da glasuvam. Ne sym euro- indianec.
306
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,, Христофор Караджов: Тръмп нанесе голяма вреда на дясното в САЩПредаване: Панорама, 22.01.2021..''
305
1
 
8
 
! Отговори
не дали ще гласуваш преди 3 години
въпросът е какъв избор ти се предоставя. До преди 30 години избор нямаше, листите бяха съставени от БКП. След 1989 г. БКП започна да съставя фалшификати като СДС, ВМРО, ДПС, Атака, ДСБ, НДСВ, РБ, ГЕРБ и стотина други скупщини на ДС агентура, доносници и червена номенклатура.Днес изборът е уж по-голям, но като знаеш че всички тези мераклии като доносника Слави Трифонов, бухалкаджията Борисов и останалите са един дол дренкиИзборъ би би "НЕ ГЛАСУВАЙ!" - за да не бъдеш съучастник на комуно-мутрите
304
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 312 - Пишеш ,без де си даваш сметка за реалните неща- работещите българи в Евросъюза плащат данъци и където работят ,и тук по законите на ЕС , ама ти папкаш парите от ЕС ,щото без тези пари сме на просията , небивалиците за "силната" БГ икономика са за "Лека нощ, деца" ,но бегеецът като има пари за ракия и салата много не му мисли ,като приказва и дава акъл , уважавай поне малко стореното от сънародниците ни ,разбира се ,които работят честно -без евродепутатитеи ***..р..ги..на..ли..те
303
1
 
14
 
! Отговори
стоян преди 3 години
На 4 април-мощен шут в *** на герберските мутрокомунисти.А Боко Тиквата още на 5-ти директно в затвора.
302
7
 
8
 
! Отговори
gio преди 3 години
тия секции както и всички секции в чужбина трябва да се закрият. Право на глас трябва да имат само хората живеещи в България и плащащи данъци тук. Кво ме интересува мнението на някой, който живее и плаща данъците си в друга държава. Като искат да гласуват в чужбина само в посолствата и то хора, които пътуват за даден период.
301
3
 
10
 
! Отговори
sd преди 3 години
гербе-расти, какви ''канадски емигранти'' бълнувате? кой е избягал от Канада? Дайте едно име! От БГ хората избягаха от селянията и мизерията, останала от съветската окупация и поддържана от м-утрите на ДС до наши дни.
300
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Канадските емигранти имат право да гласуват зад граница, само ако живеят в чужбина до 5 години. След това вече не им разрешават. В Нова зеландия до 3 години, Австралия до 6 години, а Великобритания до 15 години и после ги отписват от избирателните списъци.
299
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците още не са гласували закона с който емигрантите да имат право да гласуват на избори. Нарочно го бавят.
298
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Израел не им дават да гласуват, щом живеят в друга държава евреите. И на индийците им е забранено, че много бягат и те.
297
6
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До 11УТОЧНЕНИЕ:-Лицата С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО НЕ трябва да имат право да гласуват,защото двойното гражданство е ПРЕДПОСТАВКА за "ДВОЙНИ ИНТЕРЕСИ" и най-вече:-На КОНФЛИКТ на интереси.
296
1
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Тиквата и държанките му НЯМАТ тая възможност да КУПУВАТ гласовете в чужбина така,както правят в България,за това ще направят всичко възможно да ПОПРЕЧАТ на нашите съграждани извън страната,да дадат своя глас!../а мосю Гилотин се върти в гроба си /
295
0
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
е па той фашизирания ром "Симеонов" им го каза в прав текст:-"В чужбина си,но искаш да гласуваш?..Еми фащай самолета и идвай в България!"...и това НЕ е само поредната ЧУТОВНА ПРОСТОТИЯ на тоя УНИКАЛЕНПРОСТАК!!!!..Това Е ТАКТИКАТА на Гербохунтата!!!!!
294
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да го направим като в Ирландия, Мароко и Малта. Само който живее в страната има право да гласува на изборите.
293
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Америка с оранжеви маски ли гласуват или с червени?
292
4
 
12
 
! Отговори
До 300 преди 3 години
Защото ти и като тебе като гласувахте в Бегето държавата цъфти и връзва ? Аейсектиррр бе. Ти ли ще казваш кой да гласува и кой не.