Разследване в САЩ заради арест на чернокож военен офицер

Един полицай вече е уволнен заради инцидента
12 апр 2021 10:18, Елка Василева
46

Един полицай е бил уволнен, а губернаторът на американския щат Вирджиния обеща пълно разследване, след като бе разпространено видео, което показва задържането на чернокож офицер от армията, предаде БНР.

Мъжът е бил спрян, докато е шофирал нов автомобил с временна регистрационна табела. При задържането полицаите са извадили оръжие и са използвали лютив спрей срещу него.

Инцидентът, запечатан от камерите на полицаите, е станал през декември, но клип от случилото се появи миналата седмица в общественото пространство.

В изявление губернаторът Ралф Нортъм посочи, че е наредил „независимо разследване“ и допълни, че инцидентът го е „обезпокоил и разгневил“.

Още по темата

От клипа се вижда как лейтенант Карон Назарио пита на няколко пъти какво нередно е сторил, докато полицаите с насочени оръжия го карат да излезе от автомобила, след което използват и лютив спрей. По време на задържането Назарио е бил във военна униформа.

Местни медии казват, че той е бил спрян, защото не е имал регистрационна табела, въпреки че на видеото от инцидента ясно се вижда временна табела.

Назарио е бил пуснат без повдигане на обвинения. Той е подал съдебен иск за щети за един милион долара.

В иска според местни медии се казва, че полицаите са заплашили, че ще сложат край на кариерата на мъжа, ако той говори за случилото се.

Задържането е станало в Уиндзър, Вирджиния, недалеч от Норфолк.

Органите на реда в Съединените щати неведнъж са ставали обект на обвинения в расизъм. В момента тече съдебен процес срещу полицай за смъртта на Джордж Флойд, който загина при задържане миналата година.

Смъртта на Флойд породи масови вълни на недоволство както в САЩ, така и в различни точки от света.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В САЩ очевидно няма значение каква ти е професията, какъв човек си, какво си постигнал, кой закон и колко пъти си нарушил. Когато си бял те изнасилват и убиват, когато си черен ревеш колко си дискриминиран. Африканците нямат представа за концепцията, че всеки носи последиците от действията си. Това, че се казваш Тайроун Дионтей Обогонго Майкълсън Смит Трети и че носиш дънките си на коленете не те прави специален.
36
2
 
2
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ТЕ ГО ПРОВОКИРАХА ДА БРЪКНЕ ДА ОТВОРИ ВРАТАТА ЗА ДА ИМАТ ПОВОД ДА ГРЪМНАТ- АМА НЕ ИМ СЕ ПОЛУ4И !!!!!!!!!
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе и едни други полицаи се правиха на мъже на ветеран от Виетнам и знаете какво стана после
34
2
 
5
 
! Отговори
Anon преди 3 години
Нищо от това нямаше да се случи ако черния просто се беше подчинил. Като ти каже полицая да излезеш от колата-излизаш. Не се правиш на интересен, не питаш защо и не се опъваш. Ако нещо не ти хареса - после ги съдиш. Ама черните са си такива. Нагли и целия свят им е виновен.
33
3
 
5
 
! Отговори
Юрист преди 3 години
Ченгето е настъпил мотиката няколко пъти. Като начало, няма право да арестува военен, ако не е извършил нарушение подлежащо на задържане. Може да извика военна полиция.
32
0
 
2
 
! Отговори
Тошето преди 3 години
Като го гледам тоя *** ченгето всичко ми става ясно .... добре, че латиното не е отговорил я с базука, я с огнемет
31
0
 
3
 
! Отговори
Гунчо преди 3 години
Остава сега военните фуражки да започнат отстрел на ченгета с дронове ....
30
0
 
3
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
Гледайте канала Video Leak Police в Тубата.Там има всичко. Бели, черни, наркомани, рецидивисти, ****или и т.нДаже и пълното видео на Флойд наркомана е там.
29
0
 
10
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
@25Едва ли европейските полицаи могат да си представят реалността, че при всеки опит за задържане, могат да те отстрелят.Американците много си обичат Втората поправка, обаче в едно военизирано и въоръжено общество тези рискове са много по-високи, отколкото някъде, с ограничен достъп до оръжия. Съответно, на всеки един гражданин се гледа като на въоръжен и потенциално опасен.Ако нашите ги е страх, да не ги набият с колове и камъни в махалата, техните ги е страх да не ги отстрелят като кучета
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а някой помни ли за онзи мъж , който беше застрелян по-грешка във дома си от полицаи. Не помните е няма да помните беше бял... Но оня мазен рецидивист Джордж Флоийд му излизахте макарите и го направихте светец , че дори има щети за 10-ки милиони и умрели заради него...
27
1
 
1
 
! Отговори
Крокодила Гена преди 3 години
Нищо ново от САЩ.Само да попитам защо тогава имат военна полиция че и военна прокуратура ?
26
1
 
10
 
! Отговори
Гаро преди 3 години
Расизмът и дискриминацията в САЩ са както от белите към черните,така и от черните към белите.....На юдейското лоби там не му пука и дреме за нищо...
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
AKO BESCHE BQL NITO RED NQMASCHE DA IMA TUK DORY DA GO UBIQT.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
LOSCHO STANA V USA DA SI BQL E VINA ,PRESTYPLENIE CHE SI JIV.TORMOZA NAD BELITE PRI BAIDYN E UJASEN RAZPADYT NA USA E VYPROS NA VREME
23
1
 
6
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Транс-*** Рок енд Рол, Made in USA !? Америка отива на кино....за момента.
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Anonymous"Бил съм в Щатите и там наистина полицаите са бавно развиващи"Нали разбираш ДУМИТЕ СИ , че още по-страшно да те махнат от живота, защото НЯКОЙ облечен с власт и то налагащ закона се почуствал застрашен!
21
5
 
12
 
! Отговори
Anonymous преди 3 години
Бил съм в Щатите и там наистина полицаите са бавно развиващи, както на повечето места по света, но въпреки това винаги съм ги защитавал, защото за да има ред в една страна трябва да има страх от полицията. Но в конкретния случай мисля, че не действат правилно! А иначе, че 370 милионна сбирщина от кол и въже се управлява само със здрава ръка няма спор!
20
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам нищо нередно. Всъщност защо не се подчинява на заповедта на полицаите да излезе от колата?
19
3
 
10
 
! Отговори
FSB преди 3 години
Сега трябва да им се наложат санкции на краварите.....
18
1
 
4
 
! Отговори
Щатите са преди 3 години
Милиционерска държава по -- точно станаха ,но това извращение ще се промени.