Богатите американци станаха още по-богати при Байдън

Икономиката на САЩ се възстановява по-бързо от очакваното
54
Богатите американци станаха още по-богати при Байдън
Снимка: БГНЕС

Състоянието на 100-те най-богати американци през първите 100 дни от президентството на Джо Байдън се е увеличило със 195 милиарда долара, съобщи Агенция Блумбърг, цитирана от БГНЕС.

Общото състояние на 100-те най-богати граждани на Съединените щати достигна 2,9 трилиона долара до 30 април, което е увеличение от 195 милиарда от инаугурацията на Байдън на 20 януари. В същото време общото богатство на 50% от гражданите на САЩ с най-ниски доходи е само 2,5 трилиона долара.

Основната причина за такова забележимо и бързо забогатяване е нарастването на бизнес сделките на фона на ускорените темпове на ваксинация и преодоляването на пандемията от коронавируса. Основните борсови индекси се повишават почти непрекъснато от февруари насам.

Стимулиращите мерки на Байдън и мащабната му програма за ваксинация подхранват бързото възстановяване и по този начин растежа на фондовите борси и състоянието на най-богатите американци.

Икономиката на САЩ като цяло се възстановява по-бързо от очакваното от пандемията. Международният валутен фонд прогнозира ръст на БВП на САЩ през тази година от 6,4%.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: САЩбогатиБайдън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нормално какво друго да е, този е най корумпирания политик в историята, скоро блек пипълите ще разберат какво точно си избраха
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ще стават по богати, независимо кой е на власт. Все пак не са си намерили богатството в гората.
27
0
 
12
 
! Отговори
до Питър преди 3 години
Вече 50 години чакаме промяната след взетите политически решения. Колко още трябва да се чака, за да получаваме европейски заплати, за да живеем добре, ..или казваш чакането му е майката.....
26
2
 
13
 
! Отговори
Пян Гъ преди 3 години
Нито икономиката на САЩ е тръгнала нагоре, нито ще има данъци за богатите. Това са пълни глупости и част от хибридната война с Изтока, която Западът неминуемо ще изгуби. Остават само микрочиповете. Всичко друго е овладяно на Изток. Индия, Китай, Русия са непреодолим фактор като технологии и човешки ресурс. Останалото е ала-бала. Ние трябва внимателно да действаме. Като мокра връв.
25
6
 
4
 
! Отговори
Питър преди 3 години
Особена форма на икономическо невежество е да твърдиш, че някаква политическа промяна може да има моментален ефект върху икономиката. Всяко политическо решение дава икономически ефект най-рано след година... Тръмп нали твърдеше, че икономиката тръгнала нагоре 2 месеца след избирането му и 11 месеца преди дори да публикува икономическата си програма
24
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Путин бедните руснаци, станаха още по бедни . За богатит няма данни.
23
1
 
8
 
! Отговори
ДЕМОКРАТИЧНО Е преди 3 години
100 МИЛЯРДЕРА И ОСТАНАЛОТО ДУХА СУПАТА А БОЖИЕ ЛИ Е????????
22
8
 
8
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Ми че то винаги е така. Богатите са богати защото имат акъл, и са приспособими. Не ги интересува много кой е на власт, в нормалните демократични държави. А бедните все чакат някой спасител, да ги оправи. И тука ще стане същото. Сега всички дружно ще изберат Славчу, и смятат че ще прецакат хората на Баце. Обаче по скоро тия с парите ще се нагласят, а бедните пак ще чакат следващия. Не разбраха че всеки иска да работи с човек с пари и влияние, а не с празнодумковци.
21
6
 
8
 
! Отговори
Ученика преди 3 години
Смехотворно инфлационно забогатяване гарантирано от печатането на инфлационни пари от ФЕД подхвърлени на консуматорското общество да захрани фабриките за безсмислени предмети.Истинското забогатяване ще дойде след като Човечеството започне да усвоява Луната и Марс.Или дори дълбините на океаните ни...
20
4
 
19
 
! Отговори
Сплескан натовец преди 3 години
значи отивате в тубата и пишите Skidrow L.A,Kinsington philadelphia,Bronks, и по тротоарите лежат богатите американци на байдън ходещи в кофи на тоалетна и извърлящи ги на улицата като в Мумбай и Карачи!Сшециално като видях широкия център на Филаделфия е направо филм на ужасите ,*** мръсотия ,наркомани лежащи на улиците незнаеш живи ли са мъртви ли са ,абе апокалипсис!Обикновения американец става по зле и от нас!Майтап няма ама ги стигнахме така да се каже по скотро те нас!
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Восъчна кукла масонска
18
1
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 3 години
обедИняването, не обедняването.За теб знаем, че си беден духовно, няма нужда да ни го напомняш.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми, да. Скоро ще настъпи раят.Ще спрат да се стрелят, черните ще започнат да работят и да плащат данъци, такива неща...
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак се започна плюването по Путин.На нас все някой ни е виновен.Само че Умка 21,Ярс,Посейдон и Кинжал са готови и чакат,и дано никога не се наложи да сеизползват.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само при Биби бедните стават все по-бедни
14
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Русия обедняването е масово
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Хал хабер си нямаш...
12
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кумира на соцаджиите - джудже комплексар чиновник от КГБ на власт от 20 години дето избива критици и ги вкарва в затвора, строят му кичозен дворец а мужика взима заплати 2 пъти по ниски от българските.
11
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма новина,няма що.И в България е така бе Байдън.
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип , когато имаш пари по лесно се правят още пари. Това не е лошо? Престанете да изправяте обществото един срещу друг. Всеки може да прави пари ... в момента е демокрация. Зашлагаш пари, работиш и печелиш. Реинвеетираш и отново. Предпочитам хората с пари, отколкото лентяии които само мърморят и нищо неправят. Никъде и никога не да падало пари от небето. Дори и престъпника бачка о си залага живота на карта.