Докладът на Пентагона за НЛО е факт: Какво разкри?

В него няма категорични заключения
28 юни 2021 07:00, Нели Христова
100
Докладът на Пентагона за НЛО е факт: Какво разкри?

Дългоочакваният доклад на Пентагона за НЛО най-накрая е факт. Той описва 144 срещи с въздушни обекти, които не могат да бъдат обяснени.

Озаглавен "Предварителна оценка: Неидентифицирани въздушни явления", докладът е продукт на Службата на директора на Националното разузнаване (DNI). Той е дълъг девет страници и макар констатациите му да са "до голяма степен неубедителни", докладът посочва, че има малък брой случаи за срещи с НЛО, които "изглежда са показвали необичайни полетни характеристики или управление". Те не могат да бъдат обяснени без "научен напредък, който ни позволи да подобрим разбирането си за тях".

За да проучи явлението, Пентагонът сформира Работна група за неидентифицирани въздушни явления (UAPTF), която изучава няколко срещи с НЛО между 2004 и 2021 година.

UAPTF изследва 144 наблюдения, настъпили през този период от време. Осемнадесет от инцидентите намират място в 21 отделни доклада. Те подробно описват обекти със странни и необясними модели на движение.

"Изглежда, че някои НЛО остават неподвижни при силни ветрове, движат се срещу вятъра, маневрират рязко или се движат със значителна скорост, без забележими средства за задвижване", се казва в доклада. "В малък брой случаи военните самолетни системи обработват радиочестотна (RF) енергия, свързана с наблюдаваното НЛО." В доклада се казва, че само едно единствено наблюдение може да бъде обяснено с "висока увереност" - това е голям метеорологичен балон.

В доклада се посочва, че нито едно наблюдение на НЛО, включено в доклада, не е свързано с класифицирана технология в САЩ (има група от хора, интересуващи се от НЛО, които вярват, че  са свързани с тайни правителствени технологии).

Според доклада много, но не всички от съобщените наблюдения вероятно биха могли да бъдат отписани като неизправности в оборудването. "Повечето от докладваните случаи вероятно представляват физически обекти, като се има предвид, че по-голямата част от НЛО са регистрирани в множество сензори, включващи радар, инфрачервена светлина, електрооптични търсачи на оръжие и визуално наблюдение", се казва в доклада. "Различните форми на сензори, които регистрират НЛО, обикновено работят правилно и улавят достатъчно реални данни, за да позволят първоначални оценки, но някои НЛО може да се отдадат на сензорни аномалии."

Част от проблема е, че много от наблюденията не са записани правилно. "Ограниченото количество висококачествени отчети за неидентифицирани въздушни явления пречи на способността ни да правим твърди заключения относно същността или намерението на НЛО", се казва в доклада.

Пентагонът се нуждае от повече информация, за да каже какво всъщност се случва. "Въпреки че в свидетелствата имаше голяма променливост и понастоящем наборът от данни е твърде ограничен, за да позволи подробен анализ на тенденциите или моделите, има известна група от наблюдения на НЛО по отношение на формата, размера и особено задвижването", се казва в доклада, цитиран от VICE. "Наблюденията на НЛО също са склонни да се групират около площадките за обучение и тестване в САЩ, но ние смятаме, че това може да е резултат от фокусирано внимание, по-голям брой сензори от последно поколение, работещи в тези области, очаквания на единицата и насоки към докладването за аномалии. "

Съществува също така възможността това, което хората виждат в небето, да е резултат от чужди технологични пробиви. Възможно е Русия или Китай да имат модерна технология за безпилотни летателни апарати, за която САЩ не знаят, въпреки че учените са силно скептични към това. По този въпрос докладът казва само, че разследва проблема. "Провеждаме допълнителен анализ, за ​​да определим дали са демонстрирани пробивни технологии", пише него.

Този доклад представлява първото официално признато разследване на НЛО от правителството на САЩ, откакто ВВС проведоха проекта Blue Book. Неотдавнашният интерес към НЛО беше подтикнат от няколко клипа, показващи НЛО, видяно от пилоти на американския флот.

Този доклад не стигна до много изводи, но даде няколко възможни идеи. "НЛО вероятно няма едно обяснение", се казва в доклада. "Нашият анализ на данните подкрепя конструкцията, че ако и когато отделни инциденти с НЛО бъдат записвани, те ще попаднат в една от петте потенциални обяснителни категории: безредие във въздуха, природни атмосферни явления, USG или програми за развитие на индустрията, чуждестранни противникови системи и катаклизъм", а последните в "други.

Докладът също така очевидно търси допълнително финансиране. В него се посочва, че "обяснението на НЛО ще изисква анализ, събиране и инвестиране на ресурси".

Нямаше и дума за това дали категорията "други" включва извънземни, екстрадиментационни пътници или пътуващи във времето машини. Просто ще трябва да продължим да гледаме небето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До АнонименСпециално за "Нимиц" самият Уест признава, че няма обяснение, което да обхване цялата история. Макар, че винаги може да се пробута тезата за тестове на технобогии за заблуждаване плюс "филмиране" от страна на персонала, колкото и непрофесионално да е това от тяхна страна. Но за някои от твърденията им трябва да са били на LSD.
54
1
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До АнонименВидеата, включително и кадърът горе, са нискокачествени изрезки от по-дълги видеа. Не ти трябва Мик Уест, за да измислиш поне пет алтернативни обяснения. Но всеки се пита що Пентагона просто не каже какво е това, а налива бензин в огъня. Отделно "изтичането" на кадри явно става с тяхното знание, защото почти мигновено признават, че са изтекли от тях. Сякаш нарочно ги "изтичат". Много странна е цялата история и ще трябва да почакаме, за да видим къде ще стигне.
53
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хахахахИзвънземните са измислени от хората. За друг живот във вселенната не знам, но ходещи на два крака, с две ръце, глави на раменете си и способни да конструират НЛО-та извънземни няма. И милиардите ти слънца във вселената не са достатъчни, за да се повтори цялата тази еволюция на Земята, пък било то и до възникването на жаба или гущер, а за *** въобще не говорим.
52
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68Не съм религиозен, и пак не вярвам в извънземни. Изяж се сега от яд.
51
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
До АнонименТози, който ги обяснява е Mick West и върши чудесна работа. Той предлага алтернативни и по-вероятни обяснение от "извънземни". Човекът все пак не е експерт, нито пък му е работата. Един от явните въпроси е "Защо Пентагона не се намеси и не каже какво се случва, а оставя всичко на автопилот и даже го насърчава с действията си?". Една популярна теория за "Нимиц" е, че са станали жертва на технология за заблуждаване. Но не всичко може да бъде обяснено така и свидетелите са много.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Религиозният отрича да има извънземен живот,а вярва че някой отгоре вижда всичко и му дирижира съдбата - това си параноидна шизофрения,каквато е и религията..
49
1
 
15
 
! Отговори
хахахах преди 2 години
Да бе, ама разбира се, че няма други форми на живот във вселената. Във всичките милиарди звезди и стотици милиарди планети, еволюиралият-австралопитек-землянин е най-висшето същество.
48
1
 
1
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
САЩ не са глупави. Много добре знаят, че тези обекти се ръководят от един физик, който много прикрито ги заблуди и им отказа 1мил.долара.Този физик разкри много отдавна физиката на Руския Военно Промишлен Комплекс. И той се казва Григорий Перелман. В Русия нарочно му се подиграват, но Путин много добре знае, че той е първо учен и после таен агент.
47
1
 
3
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
купете си един дуал epyc barbone 100TB и си оправите сайта. Струва само 80К лв. без ДДС и мито. една проста база данни е. не са извънземни технологии.Довършвам... Въпроса е защо цивилизацията ни се развива на нано/ДНК/квантомно ниво. Ето това е важния въпрос? Защо ПЕНТАГОНА не разкрие технологиите свързани с антиматерия и менажиране,конвертиране и компресия на слънчевата енергия,радиация и гама лъчи? Тоест, някой целенасочено води нашата цивилизация към развитие, което изключва овладяване на н
46
2
 
3
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
отказвам да довърша мисълта си. Това е бах си идиотския сайт. Три поста, за да развия една мисъл? Шибайте се!
45
3
 
0
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
За поред път доказвам сам на себе си, колко глупав е тоя сайт, защото не може човек да напише 10 изречения...Продължение от долния коментар.Защото има друга скала, която се занимава с нано/ДНК и там нашата цивилизация е много напреднала. Ама, много!!!Време е някой да Ви каже истината. ***!!! Хората не могат да пътуват из вселената, защото физически сме ограничени. Просто си представете, че ние хората сме същества, които правят грешки и могат да навредят много. Затова трябват 100 год и с
44
4
 
3
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
гледам коментарите и се чудя. Как е възможно толкова ниско-интелигентни хора? Той не е чел бре!!!Има две скали на развитие на една цивилизация. Едната скала е свързана с усвояването на енергията. Нашата цивилизация по тази скала е нула. Това е скалата на Кардашев. В едно капиталистическо общество няма как да се изкачим нагоре по-тази скала. И след 1 мил.год. няма да стане с капитализма. Защо тогава капитализма е факт вече толкова години. Защото има друга скала, която се занимава с нано/ДНК и т
43
2
 
3
 
! Отговори
Китай и Русия --от.. преди 2 години
Отпадат ! Ще се обоснова --да кажем .че сега би бил възможен пробив, НО тези обекти се наблюдават много отдавна и тогава ли е бил възможен пробив ? Те игнорират всички предишни информации и се концентрират върху съвсем малък отрязък от време , Да не говорим ,че ЕНЛО--би се пазило най-много от военна техника , много по-лесно е да бъде забелязно от единичен наблюдател или случайно .Май вместо да разкрием --целта на упражнението е да успокойм и кажем ,че такова животно нема .
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са празни приказки да плашат празноглавци и деца.
41
2
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Оставете отделните факти, а следете сюжета. Той започна през 2017, когато бивши (уж) разузнавачи обявиха, че има НЛО програма и разни пилоти и военни се разприказваха. Последните месеци ескалира с доклада и изявления на изтъкнати личности. В същото време "изтичат" кадри, които уж са неидентифицирани, но изглеждат прозаични. Интересното е, че Пентагонът веднага потвърждава, че са техни. Или се опипва почвата преди да се пуснат истински кадри, или е някаква игра. Развитието на сюжета ще покаже.
40
2
 
1
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Поема за Ирина Бокова : Ирина - богинята една за всички времена. Ирина " звездите" си ги нареди други пък ги разреди. Тя уредите взе да ползва , за да подреди всичките звезди и планетите ги натовари, други пък ги разтовари, за да уреди всичките беди на планетата Земя. Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).
39
8
 
2
 
! Отговори
КОМУНДЕЛОПИТЕК преди 2 години
ПАРТИЯТА МАЙКА Е СЪЗДАЛА ВСИЧКО ВКЛЮЧИТЕЛНО И БОГ ПУТИН И БОГ СТАЛИН И БОГ ЛЕНИН! И ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ ОТ ПАРТИЯТА МАЙКА , ЧЕ БАЯ МОЗЪЦИ ПРОМИ
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски, или китайски инсталации за шпионаж, които могат да бъдат направлявани и придвижвани дистанционно.
37
5
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 41/ *** КОМУНИСТ ТАКА ВИ УЧИ ПАРТИЯТА МАЙКА, ЧЕ НЯМА БОГ! А КОЙ Е СЪЗДАЛ ВСИЧКО ! КОЙ ! ПАРТИЯТА МАЙКА ЛИ :D
36
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До Анонимен 41/ КОЙ Е НАПРАВИЛ ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЩОМ ТЕ СА СЪЗДАЛИ ЖИВОТА! :D АКО ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА ТОЛКОВА РАЗВИТИ, ЧЕ ДА СЪЗДАВАТ ЦЕЛИ СВЕТОВЕ С ФОРМИТЕ МУ НА ЖИВОТ НЕ ГИ ЛИ ПРАВИ ТОВА БОГОВЕ! КАКВО Е ОПРЕДЕЛЕНИЕТО ЗА БОГ!!!! ПРОТИВОРЕЧИШ СИ!!!! ХЕМ ИМА БОГОМОГЪЩИ ИЗВЪНЗЕМНИ ,ХЕМ НЯМА БОГ :D