Баща, загубил дъщеря си на 11 септември: Призрак се спусна над нашия свят

В САЩ почетоха паметта на жертвите на мястото на кулите "близнаци"
11 сеп 2021 20:25, Анисия Иванова
28

Съединените щати отбелязват 20 години от терористичните атаки на 11 септември, отнели живота на близо 3 хиляди души.

На мястото, където преди 20 години се издигаха кулите "близнаци" на Световния търговски център, днес роднини и приятели почитат паметта на своите близки, загинали при трагичните събития на 11 септември. Церемонията започна с минута мълчание - символично отбелязваща момента, когато първият самолет удря Северната кула.

Възпоменанието беше прекъсвано от мълчание общо шест пъти - всеки, отбелязващ момент от нападенията. В паузите - роднините на жертвите почитат паметта им, прочитайки имената им - много от тях говорят с трепещ глас и сълзи в очите.

Още по темата

Първи започна Майк Лоу, чиято дъщеря Сара е била стюардеса на пътническия самолет, който се разби първи - в Северната кула.

"Докато произнасяме имената на онези, които загубихме, споменът ми се връща към ужасния ден, когато сякаш зъл призрак се беше спуснал над нашия свят, но това беше и време, в което много хора действаха отвъд възможното. От екипажите на самолетите, като този на Сара, до пасажерите и хората в кулите. Пожарникарите, полицаите и доброволците, които ни помогнаха да открием останките на нашите близки. Всички те ни помогнаха да преминем през най-мрачните дни от животите ни", каза в емоционалното си послание почерненият баща.

За церемонията в Ню Йорк пристигнаха президентът Джо Байдън и съпругата му Джил, както и 44-ият президент на САЩ Барак Обама. Президентската двойка ще присъства и на възпоменанията в Пентагона, където се разби един от отвлечените самолети, както и в Пенсилвания, където след бунт на пасажерите се разби 4-тата отвлечена машина.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да рабера защо ни занимавате всяка година с едно и също.
17
0
 
3
 
! Отговори
Българ преди 2 години
Американските лицемери се *** с тоя 11 септември. А вие колко дъщери и синове убихте след 11.09 ???? А и преди това??? Да не говорим, че това си беше ваша операция като предтекст да нападате суверенни държави! То това е по смешното за такива като тоя.
16
0
 
2
 
! Отговори
Убиват ни преди 2 години
В България убиват хора без съд и присъда, банди близки до властите!
15
7
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Призракът на обеднения уран още се стеле над Балканите,така че няма да ме трогнете.
14
10
 
14
 
! Отговори
Призрак се спусна преди 2 години
над нашия свят - над Европа, над целия свят. Призракът на САЩ, проклети да са!
13
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
3000 човека.....смях в Залата ......хахаха ....а 8000 бяха в бивша Югославия а у нас близо 800 000 по време на Възродителен Процес. Абе теа Американци си праят яко РЕКЛАМИ
12
9
 
5
 
! Отговори
Пфуу преди 2 години
Американски бащи, аре ударете пряко Куба или Венецуела. Ударете северна Корея бе! Че да усетите какъв рев ще имате за избитите ви дъщери! Ударете бе!
11
7
 
25
 
! Отговори
До Предишния преди 2 години
Абсолютно, писна ми днеска където и да пусна тая по мия гледам. Наистина бог да прости загиналите хора, но заради намесата на САЩ в Ирак има загинали 1 милион цивилни, химическо оръжие не се намери, за тия 1 милион репортажи няма, те са араби техния живот не струва, само великите хамериканци са хора, ай сиктир!
10
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не сме щат на САЩ вече? Американците да си оплакват жертвите, не е наша работа това. Има цели 8 статии за 11 септември в САЩ само тук в dnes.bg! Чиста пропаганда! Кога се е случвало нещо такова за някой български празник? Засрамете се, медии!
9
5
 
22
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Докато произнасяме имената на онези, които загубихме, споменът ми се връща към ужасния ден. A не произнасяте ли имената на убитите от САЩ хора по целия свят, разбира се че боли когато изгубиш близки хора още повече деца, но както се казва крушката има опашка, държава на 240 години а сте участвали в всички войни , Виетнам, Корея, 1 и 2 световни войни, подпалихте всички държави в Латинска Америка, направихте преврат в Чили, подпалихте Никарагуа, блокирахте Куба за 70 години, КОЛКО ЖЕРТВИ са това.
8
6
 
9
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Омразата поражда живот! Не може някви олигофреняци се ширят в разкож от кражби, и да упрекват другите, че са им роби и трябва работят за тях...)) Тепърва, ще висите по стълбовете наново фашистчета...
7
4
 
19
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Не занимавайте народа с американските проблеми. Да се оправят да не сте част от африканските щати? Да бутат ако искат и статуята на свободата и черния дом. Все едно ми е.
6
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поклон пред жертвите и съчуствие към близките! И стига с тая омраза, на омраза се нагледахме вече година и половина. До нищо добро не ни води омразата.
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеска сте в траур всички западни дупецелувачи. А американците сами си взривиха кулите.
4
7
 
15
 
! Отговори
Край преди 2 години
Доста е наивно всички това да се обяснява с фанатизма на Алкайда Все едно да обвиниш във фанатизъм хилядите българи и българки предпочели смъртта пред смяната на вярата през турско..Винаги когато човек отива на самоубиствена мисия има много по дълбоки причини. Тях не им се ще да разберат американците
3
5
 
24
 
! Отговори
Ко? преди 2 години
Този баща дали има представа колко бащи по света изгубиха дъщерите си след военна инвазия на сънародниците му? Колкото и да са първични мюслите, те показаха на американските бащи какво е болка за изгубено дете.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е оставил много въртолет ,самолети ,танкове и много оръжие ,защо бе дядка ?
1
7
 
19
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Интересно...Над Сърбия, Ирак, Афганистан, Сирия, Либия сигурно слезнаха Ангели пазители, та тези народи дадоха милиони жертви на кравария... Кога Володя, ше ги изравни със земята...)) залагам на до 3 години...))