Конгресът на САЩ иска импийчмънт на Джо Байдън

Причината е провалът в Афганистан
26 сеп 2021 18:47, Нели Христова
41
Конгресът на САЩ иска импийчмънт на Джо Байдън
Снимка: БГНЕС

Членът на Камарата на представителите на САЩ Лорън Бобърт, член на Републиканската партия от Колорадо, представи резолюция за импийчмънт на държания глава на страната Джо Байдън и вицепрезидента Камала Харис, съобщава американското издание The Washington Times, цитирано от Агенция "Фокус". Аргументът - неуспешното изтегляне на американските войски от Афганистан, което принуди армията на САЩ да изостави оръжия за милиарди долари на талибаните.

Предложението беше подкрепено от други консервативни конгресмени от Републиканската партия: Анди Бигс, Джеф Дънкан, Ралф Норман, Луис Хоумърт и Джоди Хейс. Норман също подкрепя инициативата за импийчмънт на Камала Харис, се казва в статията.

„Режимът на Байдън не е подведен под отговорност“, казва Бобърт. „Нямаше оставки, обвинения, разследвания, надзор в Конгреса, гневна реакция от страна на масовите медии, извинения, затова се застъпих за подвеждане на Байдън и Харис под отговорност и внесох проекторезолюции за импийчмънт за подпомагане и подкрепа на враговете на Америка и за сговор с талибаните“, обясни Бобърт.

На свой ред друг член на Републиканската партия Джоди Хейс в изявление в петък припомни за 13-те американски войници, загинали при терористична атака на 26 август на летището в Кабул по време на безразборната евакуация. Тя подчерта, че Байдън, „за съжаление, пренебрегва най-основните си отговорности като президент“.

„Афганистан е на път да се превърне в терористична супердържава, която ще заплашва региона, света и нашата родина Америка в продължение на много години. И вината е изцяло на плещите на президента Байдън“, подчерта Хейс.

През последните два месеца републиканците от Камарата на представителите на САЩ представиха поне три резолюции за импийчмънт срещу служители на Белия дом. Тези усилия обаче практически нямат шанс за успех, тъй като Камарата на представителите се контролира от демократите, припомня The Washington Times.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 При руснаците Афганистан бе превърнат в пепелища. Всеки ден, в СССР връщаха в ковчези, убити млади руски войници. С надупчени на решето коли. Не разказвай небивалици. Така изглежда сега и Източна Украйна. Където стъпи руски ботуш, трева не никне.
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
13 Затова спомена Кирил Петков, в доклада за България.
14
11
 
3
 
! Отговори
А бе преди 2 години
До ИмпийчмънтТъпу*нгер,след 2 месеца има избори,стягай си гъ*зеца и отивай да гласуваш,белким свалиш Радев.
13
2
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
На Байдън не може да се търси отговорност за каквото и да е било.Той е напълно неадекватен и за освидетелстване.
12
8
 
17
 
! Отговори
Импийчмънт преди 2 години
А на Чорапа кога?
11
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ ТОВА Е ТЕАТРО :D СЕГА БАЙДЪН ЩЕ ОБЯВИ, ЧЕ КОНГРЕСА ИЗИСКВА ОТ НЕГО ДА СЕ НАМЕСИ И ПАК ЩЕ ОМИРОТВОРЯТ АФГАНИСТАН!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОЙТО НЕ ПРИЕМЕ ЕДНОПОЛОВИТЕ ЩЕ ИМА САНКЦИИ ОТ ТРЕТОПОЛОВИТЕ -Портланд - най -големият град в американския щат Орегон - в сряда наложи с решение на кметството най -реалните търговски санкции срещу американския щат Тексас. Кметът на Портланд Тед Уилър, член на Демократическата партия - инициира и вече законодателно забрани закупуването на стоки от щата Тексас с бюджетни пари. Освен това на всички общински служители в Портланд е забранено да предприемат бизнес пътувания до Тексас за публична сметка.
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 пълни лъжии и тъпотии. Откъде ви ги спускат? В инвестора даже има статия за излагацията на американците. Руснаците напускат спокойно, даже има снимкки с цветя. Правителството е поне още няколко години лоялно към съветите, а не като сегашното талибанско още преди да се изнесат сащисаните.
8
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
4 При руснаците Афганистан бе превърнат в пепелища. Всеки ден, в Русия връщаха в ковчези, убити млади руски войници. С надупчени на решето коли. Не разказвай небивалици. Така изглежда сега и Източна Украйна. Където стъпи руски ботуш, трева не никое.
7
7
 
3
 
! Отговори
Тежко Репресиран преди 2 години
ДАНС в полза на САЩ ли работят и против Българите, отклоняват сигнали от Българи за тежък тероризъм извършен срещу Български граждани на територията на България член на ЕС извършен от Пернишки терористи!
6
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Представете си Тръмп да се беше изтеглил така от Афганистан на какво щяха да го направят. А сега медиите мълчат.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха хаааа...
4
6
 
28
 
! Отговори
Факт преди 2 години
До АнонименПри Руснаците Кабул беше светски град.Подкрепяните от САЩ муджахидини/талибани го върнаха в Средновековието.
3
5
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Джо и Дони са алцхаймери :)))
2
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 А какъв беше 20 години, при руснаците?
1
3
 
16
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Ни *** изненадва...)) кабул беше сайгон втора част за краваристаня...)) че и по зле...