Коментари в САЩ: При химическо оръжие Западът може да се намеси

За седмица бензинът в САЩ е скочил от 3,75 на 4,5-7 долара
11 мар 2022 09:50, Елка Василева
122
Коментари в САЩ: При химическо оръжие Западът може да се намеси
Кадър: БНТ

Това, което се коментира в САЩ, е, че стигне ли се до използването на химическо оръжие, търпението на Запада може да се изчерпа. Ако се използват химически оръжия във войната срещу цивилното население, дори срещу военните, Западът може да се намеси. Това заяви кореспондентът на БНТ в САЩ Симеон Гаспаров.

Още по темата
По думите му отвъд океана се коментира още очакваната голяма вълна от бежанци. Говори се за 10 милиона души, което включва и много бежанци от Молдова. Според Гаспаров молдовците искат да влязат ЕС, защото се страхуват да не се получи украинският сценарий при тях. И Канада, и САЩ, и Австралия са заявили, че ще приемат бежанци, каза още Гаспаров.

САЩ се опитват да намалят напрежението върху горивата. Байдън приема нещата сериозно, отваря кладенци, пуска природен газ и нефт на обществени земи. Започнали са и совалки между Венецуела и Иран, държави, с които американците дори не разговаряха.

"Един галон бензин средно вече е между 4,5 долара, на някои места в Калифорния дори 7, в сравнение с миналата седмица, когато цената е била 3,75 долара. Това са неща, които притесняват хората, очаква се да настъпи още една стагнация, причинена не от COVID, а от тази война", каза още Симеон Гаспаров.

По отношение на снабдяването със самолети - САЩ няма да взимат страна, един вид Украйна не трябва да разчита на помощи, каза още Гаспаров. Той уточни, че най-голямото притеснение на САЩ е какво ще бъде поведението на Китай относно Тайван.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6060: Защото го създават - т.е. го филмират и показват за истина...
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Калифорния цената на бензина стигала дори $7, в сравнение с миналата седмица, когато цената е била 3,75 долара. Това са неща, които притеснявали хората, очаквало се да настъпи още една стагнация, причинена не от COVID, а от тази война. Е, не. Съжалявам, но тук балъци няма. Стагнацията в редовете на колективния запад не е причинена от ставащото в Украйна, а от неадекватните колективно западни решения и "разрушителни" санкции срещу Русия. Разрушителни са да, но за колективнозападните икономики.
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами пак лъжете - има снимка на цените на бензините в CA - над $8 за галон, а щом е в CA, значи скоро и в цялото УСА
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да ги ожалиш. Един галон стигнал средно 4.5 долара. Това в литри е 3.74 литра или по 2.20 за литър бензин. При нас е сресно по 2.86
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм. Звучи малко като обявяване на намеренията. А "повод" лесно може да се намери или изфабрикува. Нито руснаците, нито американците, нито коя да е друга империя биха имали скрупули, страх или срам да фалшифицират истината в своя изгода.Та дано на бай ви Сам да не му хрумне да обяви, че имало химическа атака, за да има повод да се намеси и войната да ескалира.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един муйко, който говори несвързани неща. Цената на горивата скочи, заради спекулации.Ако са искали погром над украинците, да са пуснали авиацията в действие и да са заличили и столица, и всички градове. Това, че оня пубертет, се подведе по акъла на краварите, пък сега се крие в миша дупка, не означава, че някой ще стои мирен отстрани . Сам си е виновен, защо се прави на мъж?
30
0
 
12
 
! Отговори
6060 преди 2 години
Е да, те винаги познават бъдещето! Защо ли?
29
2
 
7
 
! Отговори
Real преди 2 години
А бомбите с обеднен уран хвърлени от САЩ в Сърбия ? И Русия и САЩ са все едни бок..ци, алчност и болни амбиции да управляват света .
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера бех у кв.левски г при механджиите,и още на входа ме посрещнаха четери каракачанки и един кондве бяха вързани две пуснати,и едното тръгна към мен да ме лае и тоя излиза и вика спокоино бе минаваи небои се не *** да те ухапе,вика колкото повече те е страх и бегаш толкова повече лошо,иначе ги е пуснал без каишка и вика небои се да си минавам спокоино.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се намеси запада, амаааа някой друг път :D "Ястребите" ще ги набучат на колове, когато сатаните полетят пък САЩ. Всъщност май няма да имат толкова време...
26
2
 
15
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Т.е. Сащ казва че ще пусне химическо оръжие че да могат да си намерят причина да бомбандират украйна и русия идиьоти! Докога ще ги търпиме
25
17
 
3
 
! Отговори
Ще преди 2 години
Се намесят също ако сатрапа използва термобалистични бомби. Помнете ми думата. А путин губи войната и ще прибегне и към и към химично оръжие. Ядрените му бомби 5 пари не струват и ако реши да ги използва,те ще гръмнат над главата му и той добре го знае и вече не плаши света с тях. Путин потъва,но явно само троловете му са кьорави
24
1
 
14
 
! Отговори
FMC преди 2 години
В Австралия как ще приемат бежанците? Ще важат ли руските PSR тестове? И какво ли ще каже Джокович по въпроса...
23
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говорело се химическо оръжие, за 10 милиона души бежанци, за цената на горивата по пиндостанските бензиностанции... А трябва да се говори за пиндостанските лаборатории за биологично и бактериологично оръжие в Украйна, за лъжливите прогнози за 10 милиона души бежанци от Афганистан през миналото лято, трябва да се говори за това, че бените на бензина в Русия тръгнаха надолу.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ц! Просто почва да ги боли, че бендзина се вдига вече двойно у САЩ и се чудят как да смъкнат цената за своите граждани
21
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охо! Започна се с класическите нагли лъжи. Колин Пауъл хареса това!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 28 - А, може, може! То Путин вече намекна на поляците, че има сценарий по който те си взимат Източните покрайнини, както се наричат най-западните три области на Укр. Взимат си ги заедно с бандероците и петлюровците. Не е невъзможно!
19
4
 
19
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
И как точно "запада" може да се намеси? Че ми е много, ама много любопитно.
18
16
 
9
 
! Отговори
ИнХП преди 2 години
САЩ казва: ще се намесим. Крайно време е сатрапа психясал да бъде сложен на място. Заради него не само Украйна и Русия, но и света е пред криза
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западът може, ама няма да влезе в Украйна докато там е забранена за полети зона.