Калфин: Лош знак е премиерът ни да е на срещи в САЩ на ниско равнище

Това поставя държавата в недобра позиция, заяви бившият вицепремиер
Обновена: 10 май 2022 23:03 | 10 май 2022 22:37, Петя Славова
110


Бившият вицепремиер Ивайло Калфин коментира визитата на Кирил Петков в САЩ. "Лош знак е българският премиер заедно с двама министри да отиде на визита в САЩ и да получи срещи на ниско равнище", каза той в студиото на "Денят ON AIR".

"Това поставя държавата в недобра позиция. В Съединените щати знаците са изключително важни и спазването на протокола е много важен. Няма лошо да се види с Виктория Нюън – зам.-министър, и Джейк Съливан – съветник по националната сигурност, но въпросът е, че това не може да е най-високото равнище даже за работно посещение", категоричен бе Калфин.

Социалният министър Георги Гьоков обяви по-рано пред Bulgaria ON AIR, че пенсиите се очаква да бъдат увеличени от юли с 10%. Според Калфин в случая трябва да се прави разлика между "смелите желания" и нещо, което е решено.

"При тази инфлация е много важно да се потърсят компенсации, особено за пенсионерите с ниските пенсии", смята бившият вицепремиер.

По думите на Калфин има несигурност около политиката на правителството, а несигурността около мерките ги обезсмисля.

"Липсва дългосрочна програма как правителството да се бори с кризата. Предприемат се някакви мерки, някои от тях са много хубави, но самата несигурност ще ги има ли другия месец, до голяма степен ги обезсмисля. Липсва виждане, че има правителство, което знае, че сме в тежка криза", отбеляза събеседникът на Ганиела Ангелова.

Калфин се надява руските доставки на газ за Европа да продължат, но по думите му това е решение на руското ръководство.

"Тази война в Украйна си има цена, която всички ние плащаме. Цял свят я плаща", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Киро и трероразряден чиновник може да му сведе задачкте, които има дата изпълнява.. Друг е въпросът, че можеше и по телефона, а не да харчи пари до там.
44
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До До ПроСоТо...е не,не се правя на нищо !...Верно че Тръмп го прие,а още по-верно и КОМИЧНО беше че Тиквата налетя да го прегръща,но оня доста категорично го избута...Тиквун тогава беше все още в интереса на Щатите...Докато Киро дори не им е интересен-просто му връчват депешите...М/у другото,посрещането на Тиквун си беше чиста проба шамар..Но,както казах,Мутрьо си беше и си остава въжеиграч..Киро-не..
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъмо щях да питам поне с чистачката успя ли да се срещне Кирето! :)) Ама щом е успял, значи визитата му не е била съвсем напразна.
42
1
 
14
 
! Отговори
Пп преди 1 година
Сега чета в факти обсьждани са купони за горивоДа ви е честита промяната
41
2
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 1 година
Не само ние знаем, колко е ниско равнището на Кирчо Остап Бендеров. Те американците винаги си избират такива типове. Преди него по това време там ходеше Цветан Шлифера. Кирчо даже е под неговото ниво. На Цветанов му бяха подарили бутонели за риза от ЦРУ.
40
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простото Киро днеска имаше планирана среща и с чистачите и чистачките от държавният департамент,срещата премина много ползотворно като и двете страни обвиниха Русия и по-специално Путин за проблемите в двете държави и покачването на цените на материалите за чистене...
39
14
 
5
 
! Отговори
РУСОФИЛ + ЧЕЧЕНЕЦ преди 1 година
= ПРОКАЖЕН........... ЦЕЛИО СВЕТ РАЗБРА ЗА..... КИРО = РАДЕВ =НИНОВА = ПУТИН......
38
8
 
7
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 1 година
Ти май се правиш на ПроСто,кога тиквун беше в Щатско 2019 г. беше приет от Тръмп!Няма как да се отрече,виж за другото си прав!
37
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЦРУ са надушили Киро и никой не иска да говори с него от високопоставените там.
36
7
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
е какво?..Когато Тиквата летя до Фашингтон и го посрещна само некакъв секретар и посланика,беше същото..Помня как Мутрьо се въртеше като въртоглав с надеждата да мерне некое официално лице,обаче не го огря..Така и с Киро:..-ЩАТИТЕ НИ НЯМАТ ЗА НИЩО ДРУГО,освен за територия,в която да разполагат завоевателските си армии!!!..Осъзнайте го,направете нещо !..Да осъзнаем и друго:-НАИСТИНА ли сме такиваБЕЗГРЪБНАЧНИ ?!
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да погледне човек нашето наведено изпражнение и одма го обзема едно чувство на гордост и възхищение,та чак му се приисква на чиляк да се изплюее в суратя му!!
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блинкен е с ковид, няма как да ходи да се снима. Не е оправдание за Киро, в негово лице хубаво ни показаха за какво ни имат.
33
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой нормален ще покани този шут Киро и за какво точно зависи конкретно от него?
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Даже Антъни Блинкен не е намерил време да се отбие за една бърза снимка и ръкуване с Просто Киро , премиер на Република България.
31
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключително ниското ниво, на което е приет българският премиер, релефно показва отношението на Вашингтон към васална България. В ролята на премиер да бъдеш приет от съветник по енергийните въпроси в Белия дом е даже в известен смисъл унижение. Както и да ти обърнат внимание координатор и подсекретар от американската администрация.
30
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо трябваше Кире Тъъпото да ходи до САЩ и да харчи излишни пари,след като Херито Мустафова можеше на местно ниво да му спусне новите *** директиви?
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Силва Абе като се замисли човек,май ще дойде по добре един крадец да ни яха,отколкото един наведен безмозъчен поодлоган-безродник!Времето е най големият съдник за това,кое е по малкото зло!
28
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето дори и господарите му от САЩ го пренебрегнаха открито! :)) Горкият! Сигурно се чувства прелъстен и изоставен! :)) Но така е! Слугите трябва да си знаят мястото!
27
7
 
16
 
! Отговори
Силва преди 1 година
А какъв знак е да гласуваш за улични мошеници да те управляват и то 3 пъти?!.
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По вероятно е нашите да са отишли да искат нещо, никой не ги е викал в САЩ. Не е трудно да се сети човек, че не им е до нас в момента. Лошо няма, нашите трябва да ходят и да се уговарят я за газ, я за петрол, я за някой самолет втора ръка...все дребни за САЩ неща, до там сме се докарали с тая зависи от Русия. Няма да е зле и да помогнат с Магнитски, бива да отстрелят още десетина мекерета ..щото ние сме гола вода, сами не можем да се оправим с тях.