Тийнейджър уби 19 деца и двама възрастни в училище в Тексас

Това е най-смъртоносната стрелба в училище в САЩ от 2012 г.
Обновена: 25 май 2022 07:30 | 25 май 2022 06:30, Александър Попов
117
Тийнейджър уби 19 деца и двама възрастни в училище в Тексас
Снимка: БГНЕС/ЕПА

19 деца и двама възрастни, без да се брои извършителят, който също бил убит, загинаха при стрелба в начално училище в американския щат Тексас, съобщи пред CNN говорител на Департамента за обществена сигурност на Тексас.

Сенаторът от Тексас Роланд Гутиерес съобщи, че по данни от щатската полиция в болница се намират трима ранени в сериозно състояние, предаде Асошиейтед прес.

Според сведенията, оповестени от губернатора на щата Грег Абът, извършителят е 18-годишен местен жител, идентифициран като Салвадор Рамос.

Той е пристигнал в началното училище "Роб" в град Ювалди в южната част на щата с автомобил и е влязъл въоръжен с пистолет и вероятно с пушка, след което е открил огън. Извършителят също е загинал.

По сведения на източник от силите за сигурност, пожелал анонимност, той е бил убит от федерален агент от граничната охрана, който след началото на стрелбата влязъл в училището, без да чака подкрепление, и прострелял извършителя, който се бил укрил зад барикада. Агентът също бил ранен, но успял да излезе сам от училището.

Преди стрелбата в училището Рамос убил собствената си баба, съобщи Ройтерс. След това избягал от местопрестъплението,  катастрофирал с автомобила си и накрая извършил кървавото нападение над децата.

Това е най-смъртоносната стрелба в училище в САЩ от 2012 г. насам, когато нападател уби 20 деца и шестима възрастни в началното училище "Санди Хук" в Нютън, Кънектикът.

Президентът на САЩ Джо Байдън разпореди знамената в Белия дом и във всички обществени сгради да бъдат спуснати наполовина в знак на почит към жертвите./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още по темата: САЩубийствоТексас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
0
 
! Отговори
Джеси преди 1 година
Щели да свалят знамената наполовина... Браво! Адекватен отговор...
91
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
аз ако имаш пушка и аз щях да са съм поизстрелял целият рооооомссски котоор
90
1
 
0
 
! Отговори
Един преди 1 година
До не може да бъде! 77 Питате каква е причината за това? Като хипотеза : по принцип човек реагира на чувство или мисъл за да извърши действие; ако съществува някакъв източник на негативно, найобщо казано, то ефективно ирационално би било да се напада човешкия ум и съзнание с недобри помисли и емоции. Т.е. за мен е твърде вероятно истината за момента да е невидима за човешкото око, но може би има обяснение на ниво човешко съзнание и биополе.
89
2
 
11
 
! Отговори
Откачена преди 1 година
И отвратителна жалка държава, с огромни социални неравенства, която се опитва да налага своите извратени правила и ценности на слабите и продажни режими като българския в момента
88
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е в демокрацията
87
0
 
2
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
към 19 ЧАСЪТ БРЕМЕНО МОМИЧЕ ЗАГИНА при катастрофа край СЕЛО ГЛОЖЕНЕ КОЗЛОДУЙСКО КОЗЛОДУЙ БГ ИНФО
86
0
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
ЖЕСТОКОСТ БОГ да прости МИЛИТЕ ХОРА
85
1
 
4
 
! Отговори
До 90 преди 1 година
Това с оръжия за всеки в Америка им е още от първата конституция понеже САЩ нямат граници или естествени бариери и е на практика най-лесната държава за окупация, за това от тогава до днес са готови на партизанска война.. това е цената която плащат
84
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварска Демокрация.Всеки може да си закупува оръжие само пари да имаш.Млади ,стари ,деца.Важното е да има алъш вериш.
83
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много странно... преди две седмици след стрелбата в Бъфало, виновни бяха "системният расизъм" и "крайно-десните конспиративни теории". Този път нещонещо мрънмрън оръжията. Защо така? "идентифициран като Салвадор Рамос" ааа, ясно защо "системният расизъм" се покрил.
82
2
 
11
 
! Отговори
моника бонева преди 1 година
Психари има навсякъде! Не бива да се продава оръжие без разрешително на всяко психо!Аз съм спорила с приятел американец за това. Той смяташе, че по добре да има оръжие ако някой луд започне да стреля по него и семейството му в магазина да може да ги защити.Спора е като за яйцето или кокошката!Дали да носиш оръжие за да се пазиш ,или да си без оръжие, но да си спокоен че всякакви луди и кримки, също не ходят въоръжени.
81
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жетвите в САЩ са певече от тези на войната в Украйна. Това си е проблем на американците, тяхната демокрация и президента Джо Байдън. В България стрелят само тези, които имат оръжия.
80
2
 
32
 
! Отговори
bbb преди 1 година
До баба мара Че то в САЩ всички са емигранти, местното индианско население отдавна е избито или живее в резервати!
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли постановките на DeepState
78
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% ФАЛШИВА НОВИНА къде са труповете къде катафалките къде са съдебните експерти и тн Старческата деменция бай Дън иска да въведе Комунизма и да отнеме всички оръжия на Американците за да може да напшравят болшевишки геноцид над белите хора. Америка е свободна държава и ще ви изтрепят като кучета всички либералкомунисти ислед това заровят като български урни в гората. Расзстрел за всички комъунисти либерали.
77
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинците нацисто убиха стотици деца в домбас ..кога за тящ ще плачат америкснците ..кога кога ? А КОГА ЗА ИЗГОРЕНИТЕ ЖИВИ ХОРА в Одеса преди 15 г .. Такава е политиката американска и такова е обществото им..демократично . Ангелчетата не са винивно дечицата ..обществото е изкривено .
76
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
@@@Това още вчера го разбрах от тикток , големи журналисти , големи новини
75
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен---АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ в действие!Да си накупуваш оръжия законно е ,като да си напазариш от супермаркета.Това е и причината често да четем подобни шокиращи новини.---- Определено и там не е законно тийнейджър да притежава оръжие. Няма нищо общо с демокрацията, а с контрола и сбърканата ценностна система.
74
0
 
10
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
До не може да бъде! от началото на годината това е 212масово убийство,а още сме май,като гледам кота 1000 и отгоре ще я стигнат
73
3
 
20
 
! Отговори
g.venov преди 1 година
До баба мара роден е в САЩ,чист американец,бейби,това е "свободата","демокрацията" и"цивилизацията" на Америка