САЩ измислиха временно решение за украинското зърно

Силози по границата ще пречат на Русия да краде зърно
17 юни 2022 20:53, Йоана Цонева
39
САЩ измислиха временно решение за украинското зърно
Снимка: БГНЕС

Във вторник американският президент Джо Байдън съобщи, че по границата на Украйна с Полша и други нейни съседи ще бъдат построени временни силози за зърно, за да се улесни износът и да се избегне световна продоволствена криза.

Временните силози по границата с Украйна ще попречат на Русия да краде украинско зърно и ще гарантират, че зимната реколта няма да бъде загубена поради липса на складове, заяви в четвъртък министърът на земеделието на САЩ Том Вилсак.

"Знаем за обстоятелства и ситуации, в които това се е случвало - руснаци са вземали пшеница от украински фермери. Така че, доколкото можем да го изнесем от страната, това е плюс, който намалява риска от загуби", каза Том Вилсак пред АП.

Министърът на земеделието на САЩ обаче подчерта, че възстановяването на доставките от украинските черноморски пристанища е най-ефективният и ефикасен начин за износ на зърното.

Бихме искали пристанищата да бъдат отворени, защото това е най-ефикасният и ефективен начин за транспортиране на това зърно, но все пак то ще отнеме време, дори и пристанището да бъде отворено. Така че все пак трябва да има къде да се складира зърното."

Още по темата
Американската компания за сателитни изображения Maxar Technologies заяви в четвъртък, че през последните няколко месеца кораби под руски флаг са транспортирали украинско зърно до руския съюзник Сирия. Русия отрича да краде украинското зърно.

След нахлуването на Русия и блокирането на пристанищата украинските доставки на зърно са в застой. Повече от 20 милиона тона са блокирани в силози. Войната разпалва световна продоволствена криза с рязко покачване на цените на зърното, олиото, горивата и торовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да краде зърно от Крайна е все едно България да краде индийци от индия. Ми то ние тука сме заринати от тях и се чудим на кого да ги подаряваме... много безсмислена статия, изградена върху лъжи.
15
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"...по границата на Украйна с Полша и други нейни съседи ще бъдат построени временни силози за зърно, за да се улесни износът..."--->>> Направо не чакайте това зърно да се върне обратно, укритата ще опъват петълите от глад...
14
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по цял свят американците крадат,и все обвиняват другите
13
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро сега каза, че България е в средата на война. Каза го преди секунди в Панорама. Алоууу, ДАНС, алоууу службите? В СРЕДАТА НА ВОЙНА ЛИ СМЕ?
12
32
 
12
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Русия - златната орда, крадливи монголоиди. Сбирщина от нискочестотни варвари.
11
5
 
29
 
! Отговори
някой си преди 1 година
Днесбг,направо сте жалки!Никакъв професионализъм,никаква журлналистическа етика!Евтина американска пропаганда.просто ми се гади от вашия слугинаж!Пишете пълни глупости-20 милиона тона е блокираното зърно в силозите,а в същото време руснаците крадат здраво,къде е логиката?
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сащ и еврогейовете измислиха как да откраднат украинското зърно.Путин им каза,че ако искат да изнасят с кораби,Мариупол пристанището е разминирано,да изнасят от там,но те не искат никой да ги вижда колко крадат,а зеленски е продал и камъните в Украйна.
9
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минавам само да кажа, че такива тъпотии въобще не ги чета. Имам някакмо самоуважение. Довиждане, ембетсили! Четете, за да знаете. Мухахахахахахха
8
1
 
22
 
! Отговори
По същество преди 1 година
От къде ще го вземете бе, умници? Нали руснаците го били откраднали?
7
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как звучи Русия КРАДЕ. Ние българите си го знаеме . Още от 1944 г. те ни крадат , но се правиме , че не знаеме. Та и до днес. А 1999 г. По времето на Жан Виденов изчезнаха цели кораби с жито, а други по Дунава та до Пожаревац / край Белград/ . Условието било , че в България няма силози , а при Милошевич имало и ни помага загрижен за българите.
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите ще окрадат зърното на укрите и ще обвинят Русия.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще им го пазят, както нашите ф16.
4
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи ще го краде САЩ. САЩ краде хуманно все пак.
3
0
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
Ами берат сняг и го събират в буркани. Това са зимни реколти.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората са казали временните неща много често остават за постоянно.
1
2
 
9
 
! Отговори
Русия преди 1 година
ФАЩ са измислени друг вид кражба. Усраина нал е фъф фуйна що изнася храна за ФАЩ?