Ню Йорк със съвети към жителите си какво да правят при ядрен удар

Търсенето на бункери в САЩ рязко се е увеличило
12 юли 2022 21:21, Нели Христова
63
Ню Йорк със съвети към жителите си какво да правят при ядрен удар
Снимка: Pixabay

Властите в Ню Йорк пуснаха видео с правила за поведение в случай на ядрен удар.

Департаментът за управление на извънредни ситуации в Ню Йорк отбелязва, че вероятността от "инцидент с ядрено оръжие в Ню Йорк или в околностите му е много малка", но е важно жителите да знаят как да останат в безопасност.

Видеоклипът симулира ситуация, в която градът е засегнат от ядрена атака. "Не ме питайте защо или как", казва жена във видеоинструкцията и призовава хората да следват инструкциите. В краткото послание в три стъпки се посочва какво трябва да направят хората, когато научат за ядрена атака:

"Първото нещо, което трябва да направите, е да влезете на закрито възможно най-бързо. Всички трябва да се укрият: вие, семейството ви, приятелите ви." Във видеото се казва, че човек не трябва да остава в колата, тъй като превозните средства не са достатъчно защитени.

"Останете вътре, затворете вратите и прозорците и, ако е възможно, се укрийте в мазето. Ако няма подземно убежище, трябва да отидете в централните помещения на сградата, възможно най-далеч от входа и прозорците. Ако сте били навън по време на експлозията, трябва да се свалят дрехите, върху които са се утаили радиоактивен прах и пепел.

Следете новините. Излизайте навън само когато официалните власти са потвърдили, че е безопасно", гласи съобщението.
В края на май Рон Хъбард, собственик на Atlas Survival Shelters, една от най-големите компании за изграждане на бункери в САЩ, разкри, че търсенето на убежища за защита от ядрени удари в САЩ рязко се е увеличило. Цената на един такъв бункер е около 200 000 долара.

След началото на войната в Украйна в края на февруари руският президент Владимир Путин нареди на Министерството на отбраната на Русия да приведе силите за възпиране на руската армия (които включват и ядрени оръжия) в "режим на повишена готовност". По-късно, през април 2022 г., руският външен министър Сергей Лавров заяви, че принципната позиция на Москва е да предотврати използването на ядрени оръжия. Министърът отговори задочно на министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, който осъди подобна реторика като "контрапродуктивна" и добави, че Вашингтон "няма да се намеси".

В края на май заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев заяви, че евентуален конфликт между НАТО и Русия може да прерасне в ядрена война.

Днес говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви, че САЩ и техните съюзници опасно балансират на ръба на открита военна конфронтация с Русия, която би довела до ядрена ескалация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
няма да се спасите в бункерите преговори и мир спрете парите и оръжието заукраина и така ще се спасите иначе светът ще загине в адски мъки финансов одитна украина къде са парите в коя офшорка са скрити
49
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 1 година
До SSспоко сс, ще се набухаме с амфет кат едно време и нема да разбереме
48
0
 
0
 
! Отговори
Лили преди 1 година
Ясноо, каните се да инсценирате и ядрена криза. Като по филмите, нали, извънземните, руснаците, или китайците ви нападат?
47
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
Да не се налага.... че имаше на времето една черна хумореска - При ядрен удар тичаме бързо към гробищата - направо като гръмне ядрената, да не си играят да ни копаят..... :-(
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се очаква ядрена атака, но подготвяме хората за такава. В 60те ли се връщаме? А.... Ама то през 60те не е ли било всеки да се бои, че утре ще има ядрена война и хората да са копаели бункери по дворовете си?
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви съвети не могат ги спасят,само може да отложат малко гибелта,ще оцелеят повече време тези с бункерите,ако успеят навреме да влязат,но след година,като им свърши водата и храната ще излязат
44
2
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 54Какво видео от Хирошима пък ти бе, ти знаеш ли, че сегашните водородни бомби са 10 000 пъти по-мощни... Има един сайт - NUKEMAP, отвори го, там дават демонстрации на пораженията на градове и държави, симулирани с компютър. На Великобритания й трябват точно 4 50-мегатонови водородни бомби, за да изчезне. Просто ще се превърне в абсолютно гол пустинен остров без никакъв живот. На Европа й трябват 30-40 такива бомби. За САЩ - 200 такива.За Русия обаче трябват поне 400 такива.Голяма територия.
43
3
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нищо не могат да направят ще се сърдят на себе си че за 250 години не сасъздали миролюбива държава не са изпратили в конгреса умни хора коитода не ръкопляскат на нарко-***-на от украина и да не пращат оръжие а книги икултура
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 48. Като ви чете човек, може да си помисли, че това е първата война, която се води от 1945 година насам. А тя не е. Водени са и сега се водят много други. Но тях ги приемате за нещо нормално. Защо?
41
1
 
8
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 1 година
Каква ще бъде третата световна война - не зная, не мога да кажа. Но четвъртата - тя ще се води с тояги и стрели...
40
5
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 1 година
Гласувайте за Копейкин - той ще пресъздаде не само България, ами даже и ще спаси света. Нали е руски агент. Агент Костя.
39
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отвратително е да гледаш как българи поддържат войната, включително и нямат проблем със заплахите да света да бъде унищожен.
38
1
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Груба ,ама много груба грешка е ако се скриете в мазето на панелката където има импровизирани бомбоубежища от времето на соца или в мазето на кооперацията построена по време на ,,демокрацията" Гаранция ,че ще се удавите от спуканите фекални и други тръби .А и няма да можете да излезете защото ще сте затрупани . Просто гадна смърт ! Живи погребани ! Какво да правим ли ? Защо да казвам ? За да го прочете някой калмук и утре да дава интервюта по медиите от свое име ?
37
1
 
3
 
! Отговори
Все тая преди 1 година
До Анонимен 45 - Ееее , да де ама не я ли чу тази : каза им да стоят далеч от прозорците , да се съблечат голи , и ВСИчКО ЩЕ Е НАРЕД ! Много глупости съм чувал , но тази е върха на сладоледа !
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пиша ли пиша в ютуба в тиктока в туитъра ама хората са си ***. Това не са същите атомни бомби да Япония или същите хиляди опити правени от Американци и Руснаци. Това ICBM Междуконтинентална балистична ракета. Това спиране няма дори и при обезвреждане на ядрената глава ракетата пада със скоростта на метеорит който има същата кенетична енергия при удар. 1300 са в Русия и 1100 в Америка. Планетата спира да съществува не само хората. Кви бункери кви 5 лева.
35
0
 
7
 
! Отговори
Все тая преди 1 година
На кой му пука , кой щял да оцелее бе ! Бедните - прости и НЕмислещи , а Богатите -ЗЛОБНИ, АЛЧНИ и ЛИЦЕМЕРНИ лъжци ! Не бих искал да съм сред оцелелите , защото това ще е всичко друго , но не и живот ! Нали никой не си прави илюзията , че след взрива , ще изчакате половин час да слегне праха и ще отидете на ресторант ! Парите вече няма да имат значение защото , който оцелее ще го очаква реалност подобна на "Лудия Макс " , който не е гледал филма да го гледа и да се замисли !
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До SS - Дано да оцелееш на Антарктида , но да те предупредя , че ще има едно малко неудобство - Няма да имаш фейс и туитър . За тубата не съм сигурен - Не те льжа !
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще останете само богатите , да си харчите парите на спокойствие - Желая успех !
32
0
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
При ядрена война,ще оцелеят (писал го и преди ) ТЕЗИ КОИТО СА В КОСМОСА,ТЕЗИ КОИТО СЕ НАМИРАТ НАД 10 000 МЕТРА ВИСОЧИНА, В ПОДВОДНИЦИ В ОКЕАНИТЕ, И ЯДРЕНИ БУНКЕРИ ! НЯКОИ ЧАСТИ НА АМАЗОНИЯ,АВСТРАЛИЯ, СИБИР ! АКО СТЕ НА АНТАРКТИДА СЪЩО ИМАТЕ ГОЛЯМ ШАНС ! КАКВОТО И ДА ГОВОРЯТ ДРУГО НЕ ВЯРВАЙТЕ ! ЛЪЖАТ ВИ !
31
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Ако ядрен боеприпас с мощност 20килотона ( а има много по мощни) бъде вздривен неочаквано в ранните сутрешни часове около 2,5-4 часа сутрин и се намирате в зоната на поражение нямате никакъв шанс да оцелеете ! Територията на която и държава се удря шахматно за да може да има припокриване с хубави ядрени гъби !