САЩ с поръчки за отбрана за над 1 млрд долара на "Локхийд Мартин"

Купеват дълготрайни материали и компоненти
49
САЩ с поръчки за отбрана за над 1 млрд долара на "Локхийд Мартин"
Снимка: БГНЕС

САЩ възложиха в петък отбранителни поръчки на няколко компании, включително договор на стойност над 1 млрд. долара на "Локхийд Мартин" (Lockheed Martin Corp), съобщи министерството на отбраната в изявление, цитирано от агенция Ройтерс.

С този договор се закупуват дълготрайни материали и компоненти, които са част от усилията за поддържане на навременното производство и доставката на 118 самолета F-35 за ВВС на САЩ, морската пехота, военноморските сили, клиенти извън министерството на отбраната на САЩ и други, се казва в изявлението на министерството за договора на стойност 1,05 млрд. долара.

По-рано този месец "Локхийд Мартин" получи от министерството на отбраната договор на стойност 431 млн. долара за доставка на нови високотехнологични мобилни артилерийски ракетни системи (HIMARS) и услуги за поддръжка за армията на САЩ и нейните чуждестранни съюзници.

Отделно «Боинг» (Boeing Co) получи договор за 497 млн. долара за хеликоптери CH-47F, съобщи в петък министерството и добави, че 30 декември 2025 г. е очакваната дата на приключване на договора. /БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: отбранаСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Те само 12 Руснаците прибраха 15 милиарда от България за чертежи на АЕЦ и газопроводи ти си тръгнал да ревеш за 5 милиарда.
10
4
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Нас утре шефа Чичко Сам и македонци да ни нарече или наизисква да се пишем македонци в учебниците и та променим историята, ще го направим! Защото иначе той и Леля Урсула ще ни спрат милиардите от кохезионният фонд на ЕС!! Както на Унгария им ги спряха, защото не искат да пишат за ге йо ви в учебниците си!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Камелия, какво, аджеба, значи на български език "купеват"?
8
6
 
8
 
! Отговори
Хартиени преди 1 година
рисунки на самолетчета,платени авансово десетина години напред за милиарди или как лесно да си купиш разградена територия - гето в Източна Европа евтинко и плащане на ръка на евроатланДическите *** и дупедати!
7
6
 
8
 
! Отговори
Те само преди 1 година
От най бедната държава в ЕС(ние) взеха 5 милиарда за самолети!!! А останалите 28-30 държави в Нато?? То не бяха ескадрили, самолетоносачи, ПВО, Химарс, танкове, амуниции! Печалба само 1 милиард?? Айде стига !
6
3
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 1 година
НикУга! Това си беше накса робство!Просто не може директно да напишеш такса робство в банковият превод и отчет, на уж нещо сме купили!!
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ не искат да спрат войната! Не се напечелиха достатъчно! От мир не могат да печелят колкото от война!
4
5
 
9
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
сметката се дава на Украйна :):)Не сметката се дава на тебе и всеки данъкоплатец в ЕС! Те украинцитедаже не плащаха данъци..даже преди войната! А сега 10 милиона от тях живеят в ЕС на твоя издръжка! Верваш лисе, че някога ще платат някой заем??
3
5
 
11
 
! Отговори
САЩ вложи преди 1 година
40 милиарда пари на данъкоплатци в Украйна, но тяхната военна индустрия спечели ТРИЛИОН досега ..а ако войната още продължи? Два трилиона!! Някой ако пита защо е тази война...
2
2
 
10
 
! Отговори
Берлинската стена преди 1 година
Нас ни накараха да платим за нова ескадрила самолети 45 милиарда!! За какъв над 1 милиард ми говорите??? Американската военна индустрия сигурно досега е на направила печалба към 500 милиарда от войната!
1
3
 
7
 
! Отговори
МиГ 29 хубав е! преди 1 година
Не знаех че и американците го правят?