Мъск обвини медиите в расизъм срещу белите и азиатците

Белите жертви на полицейско насилие получават малка част от медийното внимание
Обновена: 27 фев 2023 08:45 | 27 фев 2023 08:42, Анисия Иванова
45
Мъск обвини медиите в расизъм срещу белите и азиатците
Снимка: БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск обвини медиите в расизъм, насочен срещу белите и азиатците, след като редица американски вестници спряха да публикуват комикса "Дилбърт" на автора Скот Адамс заради негови коментари, които бяха възприети като обидни за черните американци, съобщи Ройтерс.

Сред вестниците, които спряха "Дилбърт", са "Лос Анджелис таймс", "Вашингтон пост" и "Ю Ес Ей Тудей". Причината бяха изказвания на Адамс в канала му в ЮТюб, в които той определи черните американци като "група на омразата" и направи расистки коментари.

В публикация в Туитър Мъск заяви, че медиите в продължение на дълго време са били расистки към цветнокожите, но сега са "расистки срещу белите и азиатците". "Може би могат да пробват да не са расисти", написа Мъск.

В отговор на потребител, който заявява, че белите жертви на полицейско насилие получават малка част от медийното внимание в сравнение с черните жертви, Мъск каза, че отразяването е "много непропорционално, за да представи неверен наратив".

Последните коментари на Мъск са по повод на изказванията на създателя на "Дилбърт", който препоръча белите американци "да стоят настрана от черните". Адамс каза това в отговор на проучване на консервативното издание "Расмусен Рипортс", в което се казва, че 26 процента от черните участници са изразили несъгласие с твърдението "Окей е да си бял".

Възгледите на Мъск по обществени въпроси се следят отблизо, след като той придоби Туитър през октомври. Той влезе в спор с правозащитни групи за защитата срещу речта на омразата в социалната медия и за възстановяването на някои профили, които по-рано бяха блокирани. Някои рекламодатели напуснаха платформата заради опасения за сигурността на брандовете им. (Петър Къдрев, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: расизъммедииИлон Мъск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Хммм... преди 1 година
До Има известна истина ... Пич. Спри да слушаш какво звездите ти ги говорят и се научи да използваш поне Гугъл за си проверяваш фантазиите . Американска армия - Бели : 54%... Афроамериканци: 20.2%... Испаноговорящи: 17%... Азиатци : 6.9% ... Та кой викаш владеел армията на САЩ ? Да не продължавам и с тая небивалица за тюрките във Византия ... хахахаха .
33
0
 
2
 
! Отговори
Моше преди 1 година
А сега ако се обяви и за освобождаване на индианците от резерватите в които са затворени повече от две столетия.......... И му ставам най-верен фен на тоя южноафрикански ром с вид на ало-измамник .
32
2
 
1
 
! Отговори
Има известна истина преди 1 година
За расизъм не мога да говоря, но Афроамериканците владеят армията на Щатите Те са основен процент от армията. Историята има аналог в миналото, когато армията на Византия е била основно от тюрки. Как свърши това, историята го казва. Възможно е в Щатите да се повтори.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лесно раздавате мнения
30
1
 
0
 
! Отговори
чао преди 1 година
е сега вече съвсем ще му видат сметката на тоз
29
0
 
2
 
! Отговори
Ами да преди 1 година
То напоследък май само блек лайв медър !
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България има най-много расисти и то срещу бели хора. Нищо че като число има малко чернокожи. Българките мразят бели хора.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Addмина яко работи, явно шефът му го наблюдава
26
3
 
0
 
! Отговори
asdas преди 1 година
До УЖАС!аз па му викам революция за ужас на путинягите
25
2
 
23
 
! Отговори
УЖАС! преди 1 година
Мъск е почнал да говори ИСТИНАТА! Онези дни нарече преврата 2014 в Украйна ПРЕВРАТ! Веднага го захапаха! На запад не е прието официално да се говорят истини! Ще пострада...
24
1
 
18
 
! Отговори
Истина преди 1 година
Поне от 3-4 години има масова дискриминация в Америка към белите мъже. Тези много богатите не ги засяга, за тях няма свят или пол, но за останалите... една и съща работа ако може да се даде на черен, жена и особено ако са членове на модерната организация с цялата латинска азбука че и с плюс накрая ... няма значение колко са глупави трябва да са на ръководен пост, белия да бачка като гламав и да си мълчи защото ще го обвинят в дискриминация.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така е. Просто Запада е на толкова ниско морално ниво, че не може да схване идеята как се живее без дискриминация и затова когато трябваше да преодолеят расизма в обществото си, те просто насочиха омразата си в друга посока, а именно към белите и азиатците.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че той Тръмп още преди 5 години обяви същото за Харвард, Принстън и Иейл, но либералният съд обяви, че равният избор означава по равен брой бели и тъмнокожи, нищо, че вторите са да кажем 30%.
21
1
 
20
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Всъщност обидните изказвания и мнение на белите към ччерните им сънародници в гетата НЕ СА ЗА РАЗЛИЧНИЯ ЦВЯТ НА КОЖАТА А В УНИКАЛНО НИСКАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ И ПОСЛОВИЧНИЯ МЪРЗЕЛ НА АФРОАМЕРИКАНЦИТЕ.Обачееее, не можеш да се оплачеш от някого който те е нарекъл дееебил ядосан от това че не можеш едно изричение да свържеш тъй като си *** отказващ да се учи.И затова обръщат всичко на расизъм. Е, в САЩ има и интелигентни афроамериканци, но те са малко и расистки нападки към тях НЯМА ... ФАКТ.
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Същото е като да ти дойде в дома и да ти налага правилата си, мурафетите си някой тъмен шоколад, Е ли друговерец, другополов. Нормално е като учтив домакин да го изпратиш там, където му е мястото и са му на тренда. България не е внасяла тъмносини и азиатци да и робуват, тъй че няма никой право да вменява отношение и задължения към бившите шарени наследници на робите по света. Прав е Мъск, но САЩ и Запада имат да плащат грехове
19
6
 
7
 
! Отговори
Тъпо руско тролче преди 1 година
"Събитията, които се случиха в Украйна през 2014 г., са държавен преврат, заяви Илон Мъск вчера" ------- Аз следвам Елон Мъск в Туйтър и той НЕ Е КАЗВАЛ такова нещо
18
4
 
8
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Двойно ме засяга хем съм бял хем съм азиат!Църните да си търсят правата на техния континет!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй като в уикипедия на български няма статия за позитивната дискриминация (positive discrimination) можете да си прочете статията на други езици, на които има статия. Сигурен съм, че и във фирмите на Мъск се провежда същата политика. Това е държавна политика в много държави за да се премахнат последиците от дискриминирането на определени етноси, или групи от хора. В България позитивна дискриминация се провежда спрямо ромите. В САЩ позитивна дискриминация се провежда спрямо афроамериканците.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, можеш да се правиш на каквото си искаш. Тези с които си живял как ще излъжеш?
15
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, само за другите се говори, а белите - кучета ги яли. Така стана. Напълно го подкрепям.