Нападателят от Нашвил купил 7 оръжия преди стрелбата в училището

Бил е под лекарско наблюдение за емоционално разстройство
29 мар 2023 08:25, Елка Василева
63
Нападателят от Нашвил купил 7 оръжия преди стрелбата в училището
Снимка: БГНЕС

Нападателят в частното християнско "Училище на завета" в град Нашвил, щата Тенеси, който застреля три деца и трима възрастни, е купил законно 7 огнестрелни оръжия през последните години, предаде Асошиейтед прес, като се позова на данни от американската полиция.

Още по темата
Агенцията отбелязва, че 28-годишният транссексуален Одри Хейл е криел тези оръжия от родителите си, преди да извърши нападението. Той е направил също подробна карта на училището, включително евентуални входни пунктове, като е извършвал и наблюдение на сградата, преди да предприеме масовата стрелба.

Според американската полиция нападателят, бивш ученик в училището, не е избирал специално своите жертви при стрелбата.

Властите в САЩ съобщиха, че Хейл не е попадал в тяхното полезрение преди нападението. Полицията каза, че той е бил под лекарско наблюдение за неназовано емоционално разстройство.

Началникът на градската полиция в Нашвил Джон Дрейк не каза какви точно са били мотивите на стрелеца да открие огън в частното "Училище на завета", преди да бъде застрелян от полицейски служители.

"Имаме декларация, нещо написано, което преглеждаме, относно тази дата, когато в действителност стана инцидентът", каза Дрейк пред журналисти.

"Имаме и начертана карта как всичко това е трябвало да се случи", добави полицейският началник.

Разследващите предполагат, че стрелецът е таял "някакво негодувание, че е трябвало да ходи в това училище", каза Дрейк в интервю пред "Ен Би Си Нюз".

Жертвите на нападението са три 9-годишни деца, главният ръководител на училището, един заместващ учител и един възпитател.
(БТА, Светослав Танчев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
2
 
! Отговори
Един гринго преди 1 година
Познат в полицията в Нашвил ми сподели, че неназованото психическо разтройство е хо мо сек суа ли зъм. Каза ми също, че стрелецът бил голям *** дe pас т.
41
0
 
4
 
! Отговори
ДИСУСЕЩАНИЯ преди 1 година
ВСИЧКИ ВИЖДАТ И НА КАДРИТЕ СЕ ВИЖДА ЧЕ ЧОВЕКЪТ Е ЖЕНА... АМА ПИШАТ КАКТО Е Е САМОУСЕЩАЛ КАТО МЪЖ, КАТО МУ ГЛЕДАМЕ ВЪЗПРИЯТИЯТА ТО СЕ ВИЖДА КОЛКО СА МУ СЪОТВЕТНИ НА ОБЕКТИВНАТА ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ...
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е жена и всички медии в САЩ го наричат жена.
39
0
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Тази явно е останала недоволна,че са и присадили малка пиш_ка , която на всичко отгоре не е могла и да се дър_ви.
38
2
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Категорично подкрепям американските обичаи и ценности макар да не ги разбирам - все пак сме сьюзници
37
1
 
6
 
! Отговори
Archangel Michael преди 1 година
Не са SWAT, а офицери от градската полиция или както ние им казваме "патрулки".Хората няма да спрат да купуват оръжие. Нелегалните продажби ще предизвикат по-голям хаос.
36
1
 
6
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Очевидно е изплискало, обяснимо. По - важен е въпросът защо няма пропусквателен пункт или е удобно всеки с автомат да влезе в училище и да гръмне 9 годишни. Сега ,за да замажат ситуацията ще кажат, че Китай са винивни, или Путин, извънземните също ? Въоръжават всеки луд, после " реагират" . 14 Мин за swat са супер бавно и те го знаят.
35
1
 
10
 
! Отговори
..... преди 1 година
Така е в Америка, всеки спокойно бил той психично не стабилен или луд, може да си купи оръжие.Добре че при нас не е така свободно,а се иска разрешение!Колко такива луди тинейджъри въоръжени избиха и продължават да избиват невинни учители и съученици през последните години и случаите зачестяват!Мотивите са едни и същи;Негодувание и смачкано самочувствие на ученика /стрелец/,подигравки и психо тормоз към малко по-различните хора!Вместо на такива хора да им се помогне Те биват заклеймявани и отритн
34
3
 
4
 
! Отговори
Archangel Michael преди 1 година
Нападателката е планирала нападение и в друга сграда, но се е отказала заради засилената охрана. Портеирът е бил невъоръжен и не е могъл да реагира. Такива страхливци нападат само невинните и беззащитните. Да почиват в мир жертвите!Полицията в Щатите е реагирала светкавично - 14 мин от получаването на сигнала до ликвидирането на опасността/нападателя. Изключително добре подготвени и екипирани. Обучени да се справят от стрелец в училище до *** на улицата.
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е като дават трибуна на сбърканите лгбт същества.Правилно в Англия са ги лекували като душевноболни,шейсетте години,но са спряли и вижте резултатите,измислиха 67 пола,това само болен човек може да го измисли!
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше дал пари за психолог, вместо за хирургия, знам ли ... Па може и, да беше чел Библията повече в това училище ...
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Транс-терорист!
30
0
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Всички са вперили поглед в това нещастно същество, но виновните са други: цялата тази пасмина сороски пропагандатори на 73 пола; медиите, даващи трибуна на тази пропаганда; сенаторите узаконяващи тази перверзия; лекарите, правищи пари от процедурите по смяна на пола; родителите, допуснали да експементират с детето им... Цялата тази бесовска машина, унищожаваща човешки същества, играеща си на Господ.
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАМЕ ЛИ ТРАНС СРЕД КОМЕНТИРАЩИТЕ? КОЙТО Е ТРАНС ДА СИ КАЖЕ!
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защонпишат нападател, след като е "тя"?
27
0
 
1
 
! Отговори
18 преди 1 година
До 24 - "Така че кротко с драматичните прогнози и внушенийца." - Кое е драматопна прогноза? Каква прогноза е дадена? Йое е "внушенийце"? Тук не ти е крайно лява PC Амерла. Тея глупости не минават.
26
0
 
6
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Колко долара струват калашниците :)))
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А със колко психолекарства се надрусала?
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално за щатите :D
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 24 - Първо - пиши "До 18", а не се пиши 18. Второ - коментарът ми беше за Day of Trans Vengence, така *** коментирай там и последно, но най-важно - ТИ СИ ПСИХОПАТ! "иначе от тия училища толкова промити излизат, че няма лошо да пооредяват периодично." - Аха! Ясен си.