Вашингтон с нова военна помощ от 1,2 млрд. долара за Украйна

Само преди седмица Байдън обяви още една помощ на стойност от 300 млн. долара
9 май 2023 23:15, Йоана Цонева
73
Вашингтон с нова военна помощ от 1,2 млрд. долара за Украйна
Снимка: БГНЕС

Министерство на отбраната на САЩ обяви нов пакет от военна помощ за Украйна на обща стойност 1.2 милиарда долара, в това число целенасочено подпомагане на противовъздушната отбрана и удовлетворяване на потребностите от артилерийски боеприпаси за украинската армия.

Новият пакет ще бъде предоставен на Украйна в рамките на инициативата за сигурност - USAI.

"Този пакет за помощ за сигурността на Украйна подчертава продължаващия ангажимент на Съединените щати да посрещнат най-неотложните нужди на Украйна, като се ангажират да предоставят критични способности като системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси в краткосрочен план, като същевременно изграждат капацитета на украинските въоръжени сили да защитават своята територия и да възпират руската агресия в дългосрочен план", се казва в изявлението.

Още по темата
В рамките на Инициативата за подпомагане на сигурността в Украйна правителството на САЩ се снабдява с оръжие от производители или партньори. Днешното съобщение представлява началото на процес на сключване на договори за предоставяне на допълнителни приоритетни способности на Украйна в бъдеще. Ще отнеме време тези оръжия да достигнат до Украйна.

Междувременно новият пакет за сигурност ще осигури на Украйна следните способности:

   - допълнителни системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси;
   - оборудване за интегриране на пускови установки, ракети и радари от западен тип с украинските системи за противовъздушна отбрана;
   - боеприпаси за противодействие на безпилотни летателни апарати;
   - снаряди за артилерия с калибър 155 mm;
   - търговски услуги за сателитни изображения;
   - обучение и поддръжка.

Припомняме, само преди седмица администрацията на Джо Байдън обяви допълнителна помощ за сигурността на Украйна - 37-ми пакет от началото на войната на Русия срещу Украйна през февруари 2022 г. То бе на стойност 300 млн. долара.

Припомняме, че скорошното изтичане на класифицирана информация на Пентагона включва редица документи, описващи графика за доставки на оръжие за Украйна и непубликувани досега оценки за това колко бързо украинската армия може да изчерпи критичните боеприпаси за противовъздушна отбрана.

Документите съдържат прогнози, че запасите от ракети могат да бъдат изчерпани в края на април или през май, което би предоставило по-големи възможности за опустошителни руски въздушни и артилерийски удари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Кой с кай воюва ?!
52
0
 
5
 
! Отговори
КОЙ ПЛАЩА ТЕЯ МИЛЯРД преди 1 година
АМИ ДАВАТ , ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ НАЛИ СА ЗА ТОВА . ГОЛЯМА ДЕМОКРАЦИЯ НА ОГРАБВАНЕ ПАРИТЕ НА ХОРАТА.. НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА ТЯХ. ИЗТРЕСОХА СТОТИЦИ МИЛЯРДИ НА ТАЯ КРАДЛИВА УК ХУНТА , АМА ТЯ АКО НЕ БЕШЕ ТАКАВА НЯМАШЕ ДА Я УЛОВАТ ЗА ВОЙНА С РУСИЯ ,ТА ЗАТУЙ НЕ ЖАЛЯТ МИЛЯРДИТЕ ЩОМ Е ЗА САСИПВАНЕТО Ѝ.
51
0
 
0
 
! Отговори
37 пакета преди 1 година
санкции за унищожение на ЕСССР от КраваршингтЪн,баце...
50
0
 
2
 
! Отговори
тони преди 1 година
ХАЙДЕ ДАВАЙТЕ ТАЯ ПОМОЩ ,ДА АТАКУВАТ И ДА ЗАВЪРШИ ТАЯ ВОЙНА НАЙ ПОСЛЕ ДА ЗАЖИВЕЕ ЕВРОПА ,РУСИЯ И СВЕТА НОРМАЛНО И ТОЯ *** ДА ГО СЪДИ ХАГА,А НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С КОКУШКАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ И ДР.МААЛИ!!!
49
1
 
3
 
! Отговори
Дядо Либен преди 1 година
Всяка една такава новина е уверена крачка към мира. Уверен съм, че ако се събере целия ЗАПАД е се гласува помощ от 10 трилина долара военна помощ за Украйна, до 24 часа всички нашественици ще се самоизнесът без да питат никой...и няма да има повече убити, няма да има хиляди инвалиди, деца сираци и пр... няма да слушаме всеки ден за тая война и няма и да се похарчат тези пари...всичко ще свърши. Но уви...не се прави.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само да смени тонер касетата в принтера.
47
4
 
4
 
! Отговори
Съгласен с помощта преди 1 година
...при условие, че преместите вийната си на американска територия. Време е да опитате какво е да живееш във или до военни действия. Стига вече, дайте тая помощ на бедните, създайте работни места и ни оставете на МИРА да живеем както искаме ние, не Урсулите.
46
7
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
тия верно са решили да ликвидират всички украинци
45
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чакаме четвъртата фалирала банка в САЩ значи
44
0
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Неназовани цифри за помощ. Само изброени 4-5 неща за 1.2 милиарда, дето половината ще идат за корумпираните политици.
43
2
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
Значи да очакваме фалита на следващата банка в САЩ.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За сега само толкова. Другата седмица ще напечатат още.
41
12
 
11
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 1 година
Чудесна новина! А вчера на парада, по примера на Червената армия при битката за Москва, трите танка Т-34 са се отправили за фронта директно от площада. Дерзай!!
40
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобалисткият Запад заплашва Русия и използва Украйна като маша. Ще защитим донбаския народ.
39
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българския русофил има толкоз ум , колкото врабчето му се иска лято на сред зима.Българския русофил е като крепостния селянин в Мстюшка Русия .Дето има за вечеря два сварени картофа , но си мечтае за царска трапеза и златна посуда .Царски колесници и в дворец да живее.Това е българския русофил.Мечтае си....
38
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано доживеем да видим Манхатън, Уолстрийт, Вашингтон как горят като в Терминатор 2.
37
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомням си кой спаси руската ко,чина от хватката на Хитлер.Спомням си колко милиарда течаха към руската земя в помощ на изпадналата в бедствие руска армия Или от това което бе останало след немската офанзива Ни реч Ни дума за това от речта на Путин на парада Как искат благодарност.Като не знаят какво е то.Искат да им се благодари Но не показват никаква благодарност към Америка.Как щяха да маршируват сега ако янките не се бяха намесили във войната.
36
4
 
17
 
! Отговори
Русия печели преди 1 година
На 35 години съм.Дано доживея до старини за да видя укропитешкото контра настъпление
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да си вземем руски паспорти. Искаме си България. Няма да се отървете така лесно. Къв си ти, че да ми казваш към паспорт да си взема... Ти си вземи турски и отивай в Турция. И бой ще има, и клане ако трябва, докато не ви дойде акъла...
34
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вземете си руски паспорти тогава може да ви излезе кръста клечка