Четвърти обвинителен акт на Тръмп за опит за подмяна на вота

Обвинения бяха повдигнати също на 10 негови сътрудници
Обновена: 15 авг 2023 08:47 | 15 авг 2023 08:40, Елка Василева
24
Четвърти обвинителен акт на Тръмп за опит за подмяна на вота
Снимка: архив, БГНЕС

Голямо съдебно жури в щата Джорджия повдигна обвинения срещу Доналд Тръмп за опит за подмяна на резултатите от  изборите в САЩ през 2020 г., предаде Ройтерс.

Още по темата
Агенцията отбелязва, че това е четвъртият обвинителен акт, повдигнат на бившия президент.

Делото, внесено в окръжния съд във Фултън от прокурор Фани Уилис, може да задълбочи проблемите с правосъдието на Тръмп, който е водещ кандидат за номинацията на Републиканската партия за президентските избори през 2024 г., посочва Ройтерс.

Прокурорите повдигнаха 11 обвинения срещу Тръмп и негови приближени, включително за фалшифициране на документи и рекет, извършени от организирана престъпна група.

Обвинения са повдигнати също на 10 сътрудници на Тръмп, включително бившите и му адвокати - Руди Джулиани и Джон Истман, и бившия началник на канцеларията на Белия дом Марк Медоуз.

Делото се основава на телефонен разговор от 2 януари 2021 г., в който Тръмп притиска високопоставения служител от избирателните органи на щата Джорджия, Брад Рафенспъргър, да „намери" достатъчно гласове, за да обърне изборната му загуба с незначителна разлика в щата. Рафенспъргър отказва да го направи.

Четири дни по-късно следва щурмът на Капитолия, при който разгневени поддръжници на Тръмп се опитват да осуетят утвърждаването от Конгреса на победата на Джо Байдън, припомня Ройтерс.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дeмoнолратите са озверели. Готови са на всичко, за да задържат властта и да продължат да сеят демократични конфликти и войни из цялата планета. Дано се задавят най-накрая.
2
0
 
10
 
! Отговори
Подсказвам преди 8 месеца
нещо на бай Дънчо му се клатят краката - требват подпорки
1
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Най-корумпираният политик след Фердинанд Маркос. Не е случайно, че двамата са били първи дружки