Зеленски: Двупартийната подкрепа от САЩ е окуражаваща

Това заяви президентът след телефонен разговор с Байдън
20 окт 2023 14:26, Стела Стоянова
61
Зеленски: Двупартийната подкрепа от САЩ е окуражаваща
Снимка БГНЕС, архив

Двупартийната подкрепа от страна на САЩ е "невероятно окуражаваща" за Украйна и нейната армия, заяви украинският президент Володимир Зеленски след телефонния си разговор с американския президент Джо Байдън, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Байдън, който обсъди със Зеленски военната помощ за Киев във вчерашния разговор, ще изпрати искане до Конгреса на САЩ за допълнителни сто милиарда долара за помощи, в които влизат 60 милиарда долара за Украйна и 14 милиарда долара за Израел, казва за Ройтерс източник, запознат с плановете на американския президент.

Агенцията отбелязва, че САЩ са държавата, която оказва най-значителна помощ на Украйна от началото на руската инвазия през февруари миналата година. Половината от 60-те милиарда долара, които Байдън иска от Конгреса за Украйна, ще бъдат насочени за подмяна и осъвременяване на американските оръжейни запаси, информира източникът на Ройтерс.

Още по темата

"Непоколебимата двупартийна подкрепа за Украйна в САЩ е невероятно окуражаваща за всички наши воини и за цялата ни нация", написа днес Зеленски в социалната платформа "Екс". "Американските инвестиции в отбраната на Украйна ще бъдат гаранция за дългосрочна сигурност за цяла Европа и за света", заяви украинският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
9
 
! Отговори
Той преди 6 месеца
Да,ама не....
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кой си ти, бе масов убиецо Зеленски, че да диктуваш на Европа и света какво да прави и не прави? Я се разкарай, че ни омръзна да ти гледаме противната физиономия на убиец!
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тоя наистина е решил да спасява света, ха не са му платили, ха сме свършили.
6
1
 
22
 
! Отговори
E преди 6 месеца
сЯ ще видите как се купуват бижута!
5
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Кремълската джуджанка тоя път яко настъпи мотиката. Израелците обявиха че никога няма да забравят как късия насъска джихадистите и че след като се разправят с Хамас ще помогнат на Украйна да се разправи с Русия. Ще види малкото диктаторче какво става като настъпиш евреите.
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наркомански просяк, какво става с контраофанзивата ви? Кажи ве, наркоман? Кажете и вие, кравари у форума! Бързооо! Муахаххахаа....
3
2
 
24
 
! Отговори
Хи хи хи преди 6 месеца
За да можеш да пратиш на заколение още украинци, нали Наркомааан
2
2
 
24
 
! Отговори
хе хе хе преди 6 месеца
Още някой долар за Зеля, преди още да са се обезценили. Това е невероятно окуражаващо:)
1
2
 
27
 
! Отговори
Зе преди 6 месеца
Пан Зеленский ще "изработи" още 1 миард и къща в Малибу. За обикновения украинец/ка не знам, ако оцелеят - ще видим.