Стрелецът от Мейн чувал гласове, бил е в психиатрия

40-годишният мъж е инструктор по боравене с огнестрелно оръжие
26 окт 2023 15:07, Елка Василева
54
Стрелецът от Мейн чувал гласове, бил е в психиатрия
Снимка: БГНЕС

Стотици полицаи са мобилизирани в целия американски щат Мейн в търсене на мъж, издирван във връзка с масовата стрелба в бар и боулинг зала в град Люистън, при която според местните власти са убити между 16 и 22 души, а десетки са ранени, предаде Ройтерс.

Длъжностни лица съобщиха вчера, че има множество жертви, но отказаха да предоставят точни данни.

Още по темата
Щатската и местната полиция идентифицираха заподозрения като 40-годишния Робърт Кард, който през лятото е бил за известно време в психиатрично заведение.

По-рано те публикуваха във "Фейсбук" снимки на брадат мъж с кафява с качулка и дънки, който държи полуавтоматична пушка в положение за стрелба на едно от местопрестъпленията.

"Имаме буквално стотици полицейски служители, които работят на територията на целия щат Мейн, за да разследват този случай и да открият Кард, който е лице, представляващо интерес за разследващите", заяви на пресконференция щатският комисар по обществената сигурност Майк Саушак.

Полицията е открила бял джип, с който според правоохранителните органи Кард е пътувал до град Лисбън, на около 11 км в югоизточна посока, и Саушак заяви, че местните жители са приканени да не излизат навън както в Люистън, така и в Лисбън.

Няколко медии съобщиха, че в бюлетина на полицията на щата Мейн Кард е идентифициран като обучен инструктор по боравене с огнестрелно оръжие и резервист от армията, който наскоро съобщил, че има проблеми с психичното здраве, включително, че чува гласове. В бюлетина се казва също, че заподозреният заплашвал да стреля в база на Националната гвардия.

"Съобщава се също, че Кард е бил приет в психиатрично заведение за две седмици това лято и впоследствие е бил изписан", се казва в изявление на Центъра за информация и анализ на щата Мейн.
(БТА, Алексей Маргоевски)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 6 месеца
И в Русия е същото, но в повечето случай стрелците са приближени на Путин, пък и в Русия живота на крепостния селянин няма стойност и затова даже не си правят труда да пишат в новините.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чувал е гласа на Путин....
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чоека влязъл като в кокошарник и започнал да стреля
13
0
 
13
 
! Отговори
Програма на ЦРУ преди 6 месеца
МК-Ултра, Мозъчен Контрол на Ултра!
12
1
 
11
 
! Отговори
Ехоо преди 6 месеца
Той и Борисов миналата година сам каза , че чува глас на господа ,който му казвал какво да прави!Тази година може би и той му говори ,защото е по-спокоен вече-има диалог!
11
1
 
3
 
! Отговори
А на Мен Господ преди 6 месеца
ми Говори - да не Казвате, че Господ Не е Истински, щото ми каза, че Истински БогоИзбратата раса е Бялата, за това я е дарил с Най-Голямата Красота, най-Умната и най-Атлетичната, а ЮдеюСемитите Лъжат и Мамят и за тях е ПриГотвил специален Казан в Ада - с Врящи Ексременти!
10
10
 
6
 
! Отговори
И ПУТИН ЧУВА ГЛАСОВЕ преди 6 месеца
И ТОЙ КАТО ПОВЕЧЕТО РЮСНАЦИ - ЧУВАЛ ГЛАСОВЕ?
9
4
 
3
 
! Отговори
МВР ни убиват преди 6 месеца
Това е технология - Контрол на хора (Mind Control) чете бе хора!
8
1
 
18
 
! Отговори
Чук и Гек преди 6 месеца
Ами, ако не беше минал лечение, какви ли безобразия щеше да извърши? И медицината им толкова на тези прехвалени демокрации! След лечение унищожил половината щат!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Лойко и той цял живот чува гласове, че трябвало още да ни краде и смуче.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нищо не е чувал. Това си е най обикновено демократично американско забавление.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Там е правило, а не изключение да си изперкал и въоръжен. И като си помисля, че тези генетични oтпaдъци се опитват да ни управляват живота...
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До номер 1. Само че Асенчо чува истински гласове, от посолството. А иначе ми е много смешно това. Влиза някакъв луд гринго някъде, убива 10 - 15 човека (там се случва по 2-3 пъти на ден средно), властите викат няма данни за тероризъм. Ако обаче друг убие 10-15 човека, но се казва ахмед, това е тероризъм.
3
2
 
8
 
! Отговори
Това е технология преди 6 месеца
МИ ULTRA на ФБР, полицията (МВР) правят същото с много Българи!МВР Побъркват хората за да имат работа!
2
2
 
16
 
! Отговори
Умнокрасив от ДС преди 6 месеца
Само някой агент на Путин ще е
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Имаше един филм с Майкъл Дъглас. - Пропадане. Но явно не е само филм. А гласове, психиатри и пр. локуми са за да не се каже гласно истината, която всички знаят.