Руди Джулиани осъден да плати над $148 млн. за оклеветяване

Става дума за бивши служителки на избирателната комисия в Джорджия
16 дек 2023 10:18, Елка Василева
18
Руди Джулиани  осъден да плати над $148 млн. за оклеветяване
Снимка: архив, БГНЕС

Руди Джулиани бе осъден да плати повече от 148 милиона щатски долара обезщетение на две бивши служителки на избирателната комисия в Джорджия, които е оклеветил чрез неверни обвинения, че са помогнали за фалшифицирането на изборите през 2020 г. срещу Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Съдебните заседатели във федералния съд във Вашингтон установиха, че Джулиани дължи на работничките - Уандреа "Шей" Мос и майка ѝ Руби Фрийман - около 73 милиона щатски долара, за да ги обезщети за нанесените им репутационни и емоционални вреди, и 75 милиона щатски долара, за да накаже бившия адвокат на Тръмп и някогашен кмет на Ню Йорк за поведението му.

Федерален съдия определи преди процеса, че Джулиани носи отговорност за клевета, умишлено причиняване на емоционален стрес. Единственият въпрос пред съдебния състав беше каква сума за обезщетение да бъде наложена на Джулиани, който е помогнал на бившия президент Тръмп да прокара фалшивите си твърдения за изборни измами през 2020 г.

Джулиани заяви, че ще обжалва. "Абсурдността на сумата само подчертава абсурдността на цялото производство", каза той пред репортери извън съдебната зала.
(БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Не мога да разбера тия суми откъде си ги измислят. Човека има имущество и пари общо на стойност 50млн. Това е все едно да те глобят за превишена скорост 50 хил, а ти си на минимална заплата. Няма откъде да ти ги вземат. Като Алекс Джоунс го глобиха 1.5 млрд долара. Той има компания, която е оценена на 100млн и неговото участие е 30% и имоти за към 30млн. Макс да може да даде 60-70млн. Съдебната система на САЩ е като на Тимбукту. Неудобните ги глобяваме и после затвор за не плащане!
9
0
 
6
 
! Отговори
Мда преди 4 месеца
Поредното доказателство, че съдебната система в САЩ е овладяна от Сорос. Тя и преди беше зле, ама сега съвсем е сговнясана. Колкото до самите избори, те очевидно бяха манипулирани и само съдът не го видя. Битката за Америка добива епични размери и гражданската война не е изключена! Ако САЩ останат в лапите на Сорос, спукана им е работата!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Майка ѝ Руби Фрийман - ей, не се наядоха тия евреи!
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Със сегашната американка система, това дело, няма как да мине. Журите трябва да е непристрастно, а от 20-30 американеца с които имах контакти последните 3 години, нямаше и един, коийто да е безпристрастен покрай цялото събитие. Едните твърдяха, че изборите са фалшифицирани и Джулиани е герой. Другите твърдяха, че е агент на Тръмп, който искал за преден път да узорпира президентското място, катко преди, кгоато Путин му поимогнал.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Демократите са за доживотен след всички измами, а след ковидските изстъпления - и за повече неща
5
0
 
17
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 месеца
Бах тия щати. Милионите ги имат за стотинки , а милиардите за левове.
4
0
 
9
 
! Отговори
ако беше за преди 4 месеца
сексуален намек можеха да отсъдят и милиард безпристрастните съдии и е минал тънко че не са сетели да му лепнат и това обвинение макар и недоказано
3
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тръмп завлече всички...
2
3
 
18
 
! Отговори
Ха ха ха преди 4 месеца
Да ги беше изнассилил. Тогава щеше да бъде осъден за много по-малка сума и то след 20-30 години а не толкова бързо , само 4 г. след "жестокото и емоционално ранимо твърдение" в медиите че е имало нещо съмнително в Изборите .... от което само тези две патки са се почувствали обидени. От страна на неограничените възможности САЩ се превърна в страна на Абсурдите. Преди няколко месеца четох че някаква жена е осъдила Старбъкс защото се опарила с кафето си а никъде нямало предупреждение че е горещо
1
5
 
17
 
! Отговори
it's up to you, преди 4 месеца
Руди беше добър кмет. Спретнаха му номер, с участието на Мария Бакалова и го разказаха. Със сегашния кмет Ню Йорк е една адски дупка.