Тръмп печели убедително първичните избори в Айова

Победата му в този щат е очаквана
25
Тръмп печели убедително първичните избори в Айова
Снимка: БГНЕС

Предишният президент на САЩ Доналд Тръмп печели убедително първичните избори на републиканците в Айова за номинацията на партията за президентските избори през ноември, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирайки временни резултати.

Изборите в този щат в Средния запад на САЩ, които поставиха началото на надпреварата в републиканския лагер, протекоха под формата на партийни събрания. Първичните избори на демократите все още не са започнали.

Победата на Тръмп в Айова е очаквана и само затвърди статута му на големия фаворит в републиканския лагер, допълва БТА.

При преброени резултати от 65 процента от партийните събрания бившият американски президент води убедително с 50,6 процента, съобщи Ройтерс. Втори с 21,5 процента е губернаторът на Флорида Рон Десантис, а бившият постоянен представител на САЩ при ООН Ники Хейли остава трета с 19,4 процента.

Тръмп изрази задоволство от победата си. Време е "нашата страна да се обедини... Независимо дали става въпрос за републиканци или демократи, либерали или консерватори", призова той, цитиран от АФП, в изявление пред свои привърженици в Де Мойн, столицата на Айова.

Тръмп иска да вземе реванш от настоящия стопанин на Белия дом - демократа Джо Байдън, за загубата си от него на последните избори - през 2020 г., която впрочем не признава. Предишният американски президент имаше главозамайваща преднина според проучванията на общественото мнение пред своите основни съперници Ники Хейли и Рон Десантис, въпреки че са му повдигнати четири обвинения.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: АйоваТръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Не печели,а мачка.Взел е над 50%.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много хора ще тръпнат,някои държави от ЕС ,украинците ,включително българските политици ,ще гледаме цирка
18
2
 
0
 
! Отговори
fgfgghfggh преди 3 месеца
До Христо Христов Вицето ще е Вивек ми се струва
17
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Успех на Тръмп и вице Де Сантис!
16
1
 
10
 
! Отговори
Иво преди 3 месеца
Браво !
15
1
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
Щом Нова Тв(най-антибългарската медия) вие на умряло, значи дай боже Тръмп да стане!
14
2
 
14
 
! Отговори
браво преди 3 месеца
Браво на Тръмп! Да печели така до края на първичните, а след това и на официалните избори. Да смачка Байдън с много, че да не могат ония да фалшифицират отново.
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Далеч по-добре от лудидя където души и пипа децата !
12
2
 
16
 
! Отговори
Идеалист преди 3 месеца
Една хубава световна новина!!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гeennииии...
10
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 9 Тези, които се... Да не си забравил хапчетата либераст? Фактите говорят точно обратното, но вие либерастите сте шизофреници и живеете в измислен свят. По време на президентството си Тръмп винаги намираше изгодна за щатите сделка и се договори с всички без да започне нито една война. Ако Тръмп беше на власт нямаше да има война нито в Украйна нито в Палестина.
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много наивни хора ,много. Ако Тръмп е толкова опасен до сега да са го ликвидирали. Елита от сега знае какво ще бъде след десет години ,затова и правят сериали и пускат по малко за масите ,за да бъдат по лесно манипулирани. Гледал съм едно клипче от неговия апартамент във Ню Йорк,има голяма свастика на дявола . Малко по сериозно
8
17
 
5
 
! Отговори
Тези, които се преди 3 месеца
радват, че Тръмп идва на власт може би са забравили, че той има зъб на Китай. Стане ли президент не изключвам военен конфликт между Китай и Тайван. А не ми се мисли просто какви биха били последиците за Европа от такова събитие, при положение, че скъсахме доставките на суровини от Русия. Ще видите изведнъж как ще спрат резервни части за автомобили, умни телефони и въобще всякаква електроника. Те тогава вече ще се изцъклим. САЩ няма да мирясат докато не ги избомби някой.
7
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази година бабките начело на ЕС ще плачат два пъти, първия на Евроизборите, втория след изборите в САЩ, дружно да ги изметем от управлението на ЕС!
6
9
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 3 месеца
Тръмп е против тези неща, но за щатите. Не му пука какво ще приемат нашите. Най-много да се откаже от НАТО и да загърби ЕС. И това на теб с какво ще ти помогне. Хубавото е, че може да опита да прекрати войната в Украйна някак. Но за всички други неща няма как да ни се отразят на нас с тези продажници на власт. Ще загърби ЕС и Европа да си се оправят както могат сами, а нашите държат на тях. По-добре е от Байдън, да, но няма да ти промени положението.
5
4
 
28
 
! Отговори
до 5 преди 3 месеца
Достатъчно е да спре парите на грантаджиите и на всички неолиберални .ърши в Европа и на нашата сглобка това стига. А той ще го направи и ето ти нов път за развитие без измислените "демократични" и либерални партии в Европа и България.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 5: Тръмп е против много неща (либерастията, трансхуманизма, LGBT движенията, учениците на Швааб, зелената сделка), все неща, които отвращават всички нормални хора. Този президент не е започнал нито една война по света. САЩ са важен фактор. Сега схвана ли?
3
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тръмп печели убедително първичните избори в малкия щат Айова и това е напълно достатъчно за либерастите в Давос да тракат зъби от страх.
2
18
 
5
 
! Отговори
до Давай преди 3 месеца
И на теб каква надежда ти е в Тръмп като на него не му пука за България.
1
2
 
26
 
! Отговори
Да преди 3 месеца
Браво....