За Виктор Орбан името на мира е Тръмп

Той не е започнал никакви войни, заяви унгарският лидер
31 яну 2024 16:29, Нели Христова
53
За Виктор Орбан името на мира е Тръмп
Снимка: БГНЕС

Унгарският министър-председател Виктор Орбан направи похвални изявления за бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, като изтъкна неговите "миротворчески" качества, съобщи "Сараево таймс".

В интервю премиерът определи Тръмп като "най-успешния американски президент на международната сцена".

"Той не е започнал никакви войни. Споразумението Abraham беше единственият сериозен шанс да се въдвори мир, равновесие и приемлив начин на живот в много сложния регион на Близкия изток", каза унгарският премиер.

Орбан добави, че е убеден, че ако Доналд Тръмп беше президент на САЩ през февруари 2022 г., "в Европа нямаше да има никакви войни".

"Днес не виждам друг лидер в Европа или в САЩ, който да е достатъчно силен, за да спре войната. Мирът си има име - Доналд Тръмп", заяви унгарският премиер.

През предходните години Орбан е присъствал на няколко събития в подкрепа на Тръмп и открито е изразявал подкрепа за преизбирането му за президент. Той заяви, наред с други неща, че ако Тръмп беше президент, войната нямаше да започне в Украйна и че завръщането на Тръмп "ще донесе мир". В отговор Тръмп похвали Орбан.

Неотдавна посланикът на САЩ в Унгария Дейвид Корнщайн остро разкритикува Орбан за това, че открито е подкрепил Доналд Тръмп преди изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Орбан много бързо забрави, кой смаза унгарския народ през 1956г., но бъдете сигурни - неговите хора ще му го припомнят. Въпреки желязната завеса, 400 000 унгарци избягаха от "руския рай", а той ако си мисли, че ще получи пай от баницата - много се лъже, ще получи един голям отзад, просто Путин така награждава "приятелите си"
36
0
 
2
 
! Отговори
Номер2 преди 2 месеца
Как тая Планета може да търпи *** като Орбан, Тръмп, Путин,оня дебелият севернокореец, Мадуро...
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Г-н Орбан както винаги е прав.
34
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА ХА! преди 2 месеца
Здравейте, циркаджии!
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано Тръмп спре всички военни простотии, които се появиха от 2022 г. насам, че обикновенните хора едвам издържат.
32
4
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 2 месеца
и да приемем фантастиката че байдън и украйна спечелят, кой ще осъди путин да плаща, като изтребителите са на границата, кой?...арменския поп ли?....СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ!
31
3
 
2
 
! Отговори
Какво следва преди 2 месеца
Вече се говори, че САЩ ще назначат в Украйна колониална администрация. Един генерал с екип в сянка, който ще ръководи всичко свързано с армия, икономика и инфраструктура. Такава е западната практика за колонии, които не могат да се управляват сами.
30
1
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
До Малко за политика: Пишеш г'лупости с чужд псевдоним. Не можеш да измислиш свой или се правиш на оригинален? Това, което съм писал за Украйна (че е фалирала държава) не е тайна за никого. Ако не получава милиарди от САЩ и ЕС Зеленски няма да може да плати дори заплатите на чиновниците в Украйна. А това, което пишеш за Тексас, а особено за това какви чудеса щели да стават ако преизберат дядо Байдън, са си твои измислици.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И Paзrлoбka, cъщo тaka!
28
8
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
Червения режим в Руската федерация съсипа и докара Украйна до фалит! Но ако Джо Байдън бъде преизбран ще спечели войната Украйна а руската федерация ще бъде осъдена да плати 10 трилиарда евро обезщетение! тъй, че спечели ли Джо Байдън ще обяви фалит Руската федерация след като и се даде сметката от 10 трилиарда евро обезщетение за плащане!
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тръмп беше на път да ошамари Иран, и само избухналата ковид - пандемия го спря! През втория му мандат съм убеден че ще довърши започнатото
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
A имeтo нa вoйнaтa e Уpcyлa?
25
7
 
3
 
! Отговори
Дон Хуан преди 2 месеца
Едно време, Унгария и унгарките бяха символ на евтин и качествен се..с, работа се не толкова евтино колкото е Русия, но поне не беше обвързан с брак и да вземем и тъщата. Нищо не се е променило особенно за 30 г. ку...р..та си е ку...р ва и на края колкото и да се прави го гълта. Орбан не прави изключение
24
3
 
7
 
! Отговори
Какво следва преди 2 месеца
Американският телевизионен концерн CNN, позовавайки се на свои източници, съобщава, че бившият президент и кандидат за следващ президент на САЩ Доналд Тръмп е призовал републиканските сенатори и конгресмени да не гласуват за отпускането на средства за режима в Киев. Той смята, че подобни действия водят до избухването на Трета световна война.
23
5
 
7
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 месеца
Украйна е фалирала държава. Полша вече се надява да си върне Лвов и принадлежащата му западна част, Румъния се надява да си прибере Бесарабия, Унгария - Задкарпатието. И най вероятно през следващата година ще могат и да си ги получат. Тогава ще имаме удоволствието да видим как същите тези евроатлантици, които сега с пяна на уста доказват, че не може да се анексира територия от суверенна държава (като забравят Косово естествено) ще започнат да разправят, че тези отделяния са добри и правилни.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 20ЗА ЦЯЛ СВЯТ МИРА Е ТРЪМП !!! ТОВА СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НА АМЕРИКА , ПЪРВИЯ МАНДАТ НА ТРЪМП , КОГАТО НЕ Е ЗАПОЧВАЛА ВОЙНИ///!Що Байдан и Обама с кой воюваха?
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много ще се радвам Тръмп да спечели, та Орбан, орбанистите и путинофилите, да видят, че няма да има никаква промяна в политиката на САЩ към Руската агресия в Укрсйна.Това което правят републиканците в Конгреса на САЩ е да издеистват повече пари за охрана на границата с Мехико, а не че не са съгласни да финансират ВСУ. За тази цел републиканците блокираха и помоща за Израел.
20
6
 
4
 
! Отговори
Паню Баирски преди 2 месеца
Орбан е един жалък руски слуга, не става за нищо, трябва незабавно да бъде изритан от ЕС!
19
0
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 2 месеца
Грешите бе пичове , ще ви попитам , кой съсипа СССР и сие - републиканците ?! И какво очаквате? Америка си има доктрина и стратегия за 50 г.напред , там на власт са ВПК , те нямат апетити да властват целия свят , а да контролират всичко .Мислите ли че ще се им промени отношението към Русия или Европа...който се адаптира първи той ще оживее?!
18
7
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 2 месеца
ЗА ЦЯЛ СВЯТ МИРА Е ТРЪМП !!! ТОВА СА ЕДИНСТВЕНИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ НА АМЕРИКА , ПЪРВИЯ МАНДАТ НА ТРЪМП , КОГАТО НЕ Е ЗАПОЧВАЛА ВОЙНИ !!!