Екипът на Байдън го спасява по време на речи с пищови

Те искат да сведат гафовете до минимум
27 фев 2024 21:00, Нели Христова
99
Екипът на Байдън го спасява по време на речи с пищови
Снимка: БГНЕС

Кампанията за преизбиране на президента Байдън се опитва да избегне гафовете, с които той стана печално известен, като му раздава бележки и листове по време на срещи с дарители.

Длъжностни лица му връчват карти с подробности за проблемите, които е вероятно да бъдат повдигнати от членовете на аудиторията, и призовават предварително проверени донори да задават въпроси, с които Байдън вече е запознат.

Не е необичайно лидерите да получават подкани, особено по време на кампания за Белия дом, която може да включва няколко спирки в един ден. Въпреки това, на 81 години и с 86% от американците, които смятат, че той е твърде стар, за да служи втори мандат, според скорошно проучване на ABC News, служителите на Байдън са нетърпеливи да сведат до минимум шансовете за грешни стъпки.

Съветниците на Байдън казаха на Axios, че на президента се дават листове само за особено подробни и технически въпроси и казват, че той често отговаря на спонтанни въпроси.

По време на набързо организирана пресконференция по-рано този месец, когато Байдън отговори на констатациите на специален прокурор, който го характеризира като "възрастен човек с лоша памет", той обърка президентите на Мексико и Египет.

Това стана седмици след като той предположи, че Франсоа Митеран е френският президент, а Хелмут Кол все още е канцлер на Германия. Митеран и Кол починаха съответно през 1997 г. и 2017 г.

Всички скорошни президенти, включително Буш и Барак Обама, са използвали бележки на публични срещи. 77-годишният Доналд Тръмп, вероятният съперник на Байдън за Белия дом през ноември, използва телесуфлери за речите си, въпреки че кампанията му обича да внушава, че речите му не са написани. Преди две години по време на рали на открито в Джорджия Тръмп се пошегува, че е твърде ветровито, за да се чете аутокю.

Има някои предположения сред донорите, че Байдън също използва подкани на лични срещи. На въпрос за това от Axios, Кевин Муноз, говорител на кампанията на Байдън, го отхвърли, като каза: "В новината, която има значение за американския народ, когато става въпрос за изборите през 2024 г. днес: три клиники за ин витро оплождане в Алабама преустановиха дейността си поради страх от престъпници преследване от държавата - всичко това в краката на Доналд Тръмп."

Той имаше предвид решението на съда в Алабама, че замразените ембриони са деца, последното решение след отхвърлянето на правата на аборт от Върховния съд.

Ще бъде трудно да се контролират всички коментари на Байдън, тъй като кампанията за общите избори набира скорост и въпреки че имаше призиви за появата на алтернативен кандидат на Демократическата партия, никой от фаворитите не изглежда желае да оспори лидерството на Байдън в партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А нещо за пожара в САЩ на базата за производство на ядрени бомби да кажете?
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те откъде знаят,какво ще говори.И преди беше ясно,че е марионетка,че даже и стана обикновен говорител,четящ речи
67
0
 
1
 
! Отговори
до некадърен превод преди 1 месец
За превода си права, но за "най-четените сайтове" е голям смях! Тази булевардна локва не може да се нарече медия! Това е форум за изливане на народната злоба, а оборота им е поради липсата на филтри, регистрация и всякакви други мерки които има в другите форуми! Това е все едно да кажеш, че най-голямата медия по ТВ е сигнално жълто и Вулева!
66
1
 
1
 
! Отговори
Некадърен превод преди 1 месец
Кой е този, дето е превеждал статията-ако аз му бах шефка, щях да го уволня! По-некадърен превод досега не бях чела, и то по важна тема, в един от най-четените сайтове в Б-я.
65
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"предварително проверени донори да задават въпроси" N.C. :)))))
64
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
80 годишния Байдън бил такъв и онакъв.Но 200 годишния Американски долар е много хубав. Всички го искат.
63
0
 
1
 
! Отговори
ze nigmar преди 1 месец
Капиталът е позиция:)))
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 80...Що ...ти за слава ли работиш...*** другаде..объркал си строя..
61
1
 
13
 
! Отговори
История преди 1 месец
Байдън до тук.........Клоуна до тук.....Държава която наброява 370 мил.поданици да не може да намери 2ма млади кадърни претендента...Никак не говори добре за САЩ...В Русия знаем...ДИВ ТОТАЛИТАРИЗЪМ.... но в люлката на Демокрацията е плашещо...
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците луди ли са или са тръгнали да пполудяват.Двама изфирясали старчока за място в Белия дом.Най-великата и богата страна да изпадне в дефицит на достойни кандидата за президент.Чешещи си егото напикани дементни дъртофелници.В този исторически и отговорен момент на Америка и трябва млад ,деен и високоерудиран човек.То Ватикана избира дъртаци под и около седемдесетте а тук.Азиатските страни са с много млади ръководители.Дори Си е към 60-те.Да не говорим за екзотиката Ким Чен Ун
59
1
 
2
 
! Отговори
Кукунела Пасквила преди 1 месец
И с мощни дози морфин...
58
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От "демокрацията" няма по-голяма демагогия! Всичко е пари и власт.
57
2
 
9
 
! Отговори
Така и по времето преди 1 месец
На комунизма не са управлявали!
56
1
 
4
 
! Отговори
0880 преди 1 месец
До Джукър --- Христова, какво значи новата ти дума ... поДкани ?
55
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укро-бандерата понася поражения не само в ДНР, но и в София. Бяха повредени инсталираните банери с бандеровски лозунги.
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След победата в Авдеевка и овладяването на линията Бердичи, Орловка, Тоненькое идва ред на Красногоровка, разположена северно от Маринка. Азовците бягат на запад.
53
0
 
17
 
! Отговори
Джукър преди 1 месец
Защо не се плаща на професионални преводачи? Ясно че нямате пари за журналисти със собствени мисли, ама хайде малко по-сериозно. Точа, че някой е понаучил английски, не го прави преводач. Много сте зле!
52
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Утре Президентът Путин ще постави задачите за изпълнение в близките 5-6 години в обръщение към Федералното събрание.
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Instagram спасява имиджа и деловата репутация на пиндостанския производител на танкове като блокира видеото с унищожаването на Абрамс край Бердичи.
50
1
 
11
 
! Отговори
тъпомер преди 1 месец
Кво става бре,тоя пак ли напълни памперса,лошо чичко Путин се ядоса и май ша играе дървения господ.