Реваншът между Байдън и Тръмп става почти сигурен

Двамата спечелиха първичните избори в Мичиган
Обновена: 28 фев 2024 09:12 | 28 фев 2024 09:12, Елка Василева
31
Реваншът между Байдън и Тръмп става почти сигурен
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Джо Байдън и бившият президент Доналд Тръмп спечелиха снощи първичните избори в Мичиган, с което още повече затвърдиха почти сигурния реванш между двамата, съобщи Асошиейтед прес.

Джо Байдън лесно спечели първичните избори за кандидат-президент на Демократическата партия в Мичиган, но протестният вот на демократите, разгневени от подкрепата му за войната на Израел срещу "Хамас" в Газа, надмина очакванията на организаторите, отбелязва Ройтерс.

Доналд Тръмп от своя страна победи съперничката си Ники Хейли с голяма преднина на първичните избори на Републиканската партия в този щат, с което затвърди позициите си за номинацията на партията за Белия дом. Хейли вече загуби от Тръмп на първичните избори в Айова, Ню Хемпшър и Южна Каролина. Тя е смятана за малко по-умерена в политическо и риторично отношение от своя съперник.

Въпреки че се очакваше Байдън и бившият президент републиканец Тръмп да спечелят с лекота първичните избори на своите партии, броят на гласовете и за двамата се следеше отблизо за признаци на разколебаване на подкрепата.

В Мичиган, където живее голям брой арабски американци, избирателите на демократите бяха призовани да отбележат в бюлетините си за първичните избори във вторник като "неангажирани" в знак на протест срещу политиката на Байдън по отношение на Газа.

Според социологическа агенция "Едисън рисърч" първите резултати показват, че броят на "неангажираните" избиратели е достигнал 40 000, след като са били преброени 31% от бюлетините на демократите. Тази цифра далеч надхвърля целта от 10 000 неангажирани гласоподаватели, на която се надяваха организаторите на протеста.

Всеки, който иска да стане кандидат за президент в САЩ, трябва първо да надделее във вътрешнопартийните предварителни избори. След това кандидатите се избират официално на партийни конгреси през лятото. Конгресът на републиканците се провежда в средата на юли.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
ЮЛИЯ преди 1 месец
ПУТИНИСИЯ ТРЪМПУТИНСКА
9
3
 
4
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Тръмп ме изкефи, как имитираше Байдън на трибуната.
8
0
 
7
 
! Отговори
Геронтокрация преди 1 месец
Щатите са страна с огромни постижения и огромни проблеми. Но напоследък проблемите май надделяват и изборите с двама явно засегнати от старческа деменция са ясен симптом на тази тежка болест. Още по-ясен симптом е един от новите филми - Civil War ("Гражданска война"), в който започват да се трепят взаимно с удоволствие. За съжаление целият свят зависи от тях и от Китай, който потъва тежко в икономическото блато. Затова жална ни майка на всички.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атака пубеда на Бай Дони срещу Бай Дън :)))
6
6
 
5
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Последни напъни на дедо Сорос да задържи властта! Ако пак приложи обичайните си изборни измами, то гражданската война в САЩ е сигурна!
5
6
 
6
 
! Отговори
МАРИЯ преди 1 месец
Знаете ли какво се случва ако кандидата за президент и настоящ президент Байдън вземе че пукне малко преди изборите например 1 месец ? Вицето Камала Харис става президент, изборите ще бъдат отложени и ще се насрочат нови избори ноември за 25г. Фашитката демократична партия ще продължи да управлява още 1 година . Така че някоя вечер очаквайте Байдън да обърка лекарството си за среднощно напикаване с такова за полувачане на Тромби.
4
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Тръмп е бил хейли, а Байън срещу кого? Срещу себе си ли?
3
5
 
8
 
! Отговори
Териториален преди 1 месец
Като неможем да си изберем наше правителството избираме Тръмп!
2
4
 
6
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Изобщо не е сигорен защото в демократичната партия се носят слухове че Байдън ще бъде заменен в последния момент който е чак през Август
1
4
 
10
 
! Отговори
Накъде отиваме? преди 1 месец
Един дементирал перверзник полужив и един мошеник-психопат. Ходи избирай. Светът не го чака нищо хубаво и следващите 4 години.