Байдън и Тръмп взаимно се нарекоха "заплаха за демокрацията"

Двамата проведоха предизборни митинги в Джорджия
Обновена: 10 мар 2024 10:43 | 10 мар 2024 10:30, Анисия Иванова
24
Байдън и Тръмп взаимно се нарекоха "заплаха за демокрацията"
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп и Джо Байдън проведоха предизборни митинги в американския щат Джорджия в момент, в който все по-ясно се очертава техният предизборен сблъсък.

77-годишният Тръмп заклейми речта на Байдън "За състоянието на съюза" като "гневна, мрачна и изпълнена с омраза тирада". Час по-късно 81-годишният Байдън представи нови подкрепления, с които се отправя в атака срещу своя съперник.

Сега и двамата са на крачка от спечелването на съответните партийни номинации за президент. До момента Тръмп е събрал 1076 делегати и му остават 139 до необходимия брой, за да си осигури републиканския мандат. Байдън е събрал 1 859 делегати, което е със 109 по-малко от необходимите му делегати, за да си осигури мандат на демократите, пише БГНЕС.

В речта си Тръмп нападна своя "крайно некомпетентен" опонент за "най-разделящата, пристрастна и радикална реч, произнасяна някога от президент в тази зала".

"Джо Байдън не трябва да крещи гневно на Америка", каза той.

Байдън произнесе реч пред поддръжниците си в столицата на щата – Атланта. Той нападна Тръмп, който в петък прие унгарския министър-председател Виктор Орбан в дома си във Флорида, че "се подмазва на кандидат-диктатори и авторитарни главорези по целия свят".

Преформулирайки парламентарните избори през ноември като "състезание между конкуриращи се сили в битка за душата на тази нация", президентът отново изрази мнението си, че "историята на г-н Тръмп за обида, отмъщение и възмездие" не е в интерес на избирателите.

Прясно излязла от въздействието на речта "За състоянието на съюза", гледана по телевизията от повече от 32 милиона американци, кампанията на Байдън за преизбиране е в настъпление.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън отива в историята ,и възможно при южноафриканците които го избраха )
19
0
 
4
 
! Отговори
Киноман преди 1 месец
До УНИЖАВАМ русофили ... За кой Оскар говориш ? Оня Оскар ли дето вече повече от 3 години имат квота за награждаване на ччеррни, инвалиди и третополови без да се взема предвид дали изпълненията им са професионални или неккадърни ? Оня Оскар ли дето казаха че ако в филма няма ччеррен на главна роля , няма право да се кандидатира за приза "Най-добър филм" ... Оня Оскар ли дето така се политизира и джендъризира че вече прилича на безполовата Евроивизия? НЕ, НЯМА ДА ГО ГЛЕДАМ.
18
0
 
2
 
! Отговори
Учудващо... преди 1 месец
.. но И ДВАМАТА са прави.
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън ще спечели изборите!! Украйна ще победи!! Долу диктаторите!!
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрейшъна е в опастност... Не достигат пуцалата.
15
2
 
8
 
! Отговори
БЕЛИЯ ДОМ преди 1 месец
е най-желания старчески дом зад Атлантика!
14
0
 
4
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛЕН ИЗВОД: преди 1 месец
целия краварник си е заплахата!
13
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Аз като истински българин за оскарите довечера съм приготвил боб, традиционно българско ястие, за да мога на всеки оскар звучно и силно да *** ! С това изразявам силната си привързаност към оскарите !
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдън не е за белия дом, а за старчески дом
11
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
тръмпясалия определено е срам за демокрацията
10
8
 
5
 
! Отговори
УНИЖАВАМ русофили преди 1 месец
бедняшката русофилска и3мет, колко Оскара тази вечер ще спечели Опенхаймер?! бедняшката русофилска и3мет, ще стоите ли будни до 3ч. сутринта за да гледате най-бляскавата церемония в света и да се осведомите за най-новите трендове в хай клас модата?! : )))))
9
3
 
6
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Американците трябва да са съвсем изперкали да гласуват отново за Байдън, след грандиозния му (и на шефа Сорос) провал в управлението! Тия докараха Америка до екзистенциална криза. Ако Байдън остане на поста(тоест продължи управлението на Сорос), то със САЩ е свършено. Тръмп може да е неприятен тип, но засега е единствения шанс за възстановяване на старата Америка.
8
0
 
8
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Бай GUN e класен " демократ" - въоръжава уср, подкрепя касапа натанвху, докато хвърля хеанителни помощи от въздуха
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нима при тази цензура напоследък има демокрация?Някъде изчезнаха демократите една нощ.На сутринта бяха подменени от медиите от някакви "либерали",които подозрително приличат на фашистите от едно време само че са п....и.Бай Гън е опасен за демоса(народа) по целия свят,защото е изкукал и има достъп до ядреното копче.Отгоре на всичкото се поздравява с въздуха все едно халюцинации има от тежки наркотици.
6
0
 
11
 
! Отговори
Василев преди 1 месец
Какво зависи от тези двамата, почти нищо!Това е Новият Световен Ред!Корпорациите и банките управляват света ,а това са бюрократи администратори!Агент Сара Мишел!ЦРУ!!!
5
2
 
9
 
! Отговори
МИШО Шамара преди 1 месец
С тази дума ,Демокрация'' се спекулира от разпада на соц.страните.За едни е капитализъм,за други комунизъм за трети фашизъм,а четвърти ционизъм,за пети евроатлантизъм.Но както казва в свое интервю ШАМАРА Мишо преди да емигрира в САЩ ,,Сега съм добре,но утре не знам,може пак да ям кренвирши''.
4
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Байдан заплахата ,в момента Русия не води война с Украйна а с сащ и ЕС ,на украинска земя
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Двама млади Младежи сър, Байдън 82 г и Тръмп 78 г общо са на 160 г
2
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 1 месец
Каква демокрация това е само клише зад което сащ граби и убива.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледат от сглобката