Няма информация за имена в новия списък "Магнитски"

Това каза посланикът в САЩ
13 мар 2024 21:07, Стела Стоянова
47
Няма информация за имена в новия списък "Магнитски"
Снимка БГНЕС, архив

Няма информация за имената в новия списък „Магнитски". Това каза посланикът на България в Съединените американски щати Н.Пр. Георги Панайотов пред NOVA.

"Малка част от републиканците и демократите се противопоставят на помощта за Украйна. В края на краищата пакетът от 60 млрд. долара ще бъде предоставен", посочи той.

„Американският президент Джо Байдън започна обръщението си към нацията с темата за Украйна, защото, говорейки за войната, винаги стигаме до желанието за свобода от чужда власт. Това е много дълбоко вплетено в ДНК-то на САЩ", обясни той.

Панайотов посочи, че в Конгреса има много категорично мнозинство в полза на предоставянето на военна помощ за Украйна. „Това не се случва, защото редица въпроси се използват в предизборната кампания и от републиканци, и от демократи. Помощта за Украйна се закачи за проблема с миграцията. Около 10 000 нелегални мигранти влизат в Щатите ежедневно. Поради тази причина са сблъсъците в Конгреса, но когато Байдън каза, че страната ще продължи с помощта, беше аплодиран и от двете партии", коментира посланикът на България в САЩ.

По думите му няма информация за имената в новия списък „Магнитски". „САЩ не обсъждат с никого и не координират с никого решенията си. Те решават какво да правят абсолютно суверенно", заяви Панайотов. И допълни, че когато страната ни покрие критериите, ще бъдат премахнати визите до Щатите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: посланикСАЩмагнитски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Последно, ние в САЩ преди 1 месец
ли живеем или в България? Че тъй както е написано, все едно живеем в САЩ и много ни интересува как вземат решенията там. Нашите тука обаче е повече от видно, че не се вземат самостоятелно и суверенно, и сякаш се обсъждат със всеки друг, но не и българския народ...
37
1
 
3
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
асен василев дали оправи оня дълг на доган от 37 000 000 на ТЕЦ Варна вече ?!? Нали затова Шиши е проактивен - за да изчезне този натрупан от ДПС дълг ?!? А промянаджите са продажни душички и ще свършат тази работа, те и майките си биха продали само и само да са американски полдоги!
36
1
 
2
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Този американопродажен български посланик е същия като александър йорданов - повтаря като папагал и не вижда отвъд сянката си какво се случва и за какво иде реч. Само чеша американопродажните български политици с приказки, белкем го оставят да смуче в сащ още български народни пари ! Това е накратко казано от статия!
35
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Установяването на мир според всички американски политици минава през война. Няма изказване, в което да не прозвучава заплаха от военен конфликт към различни субекти в различни краища на света. Най военнолюбивата държава в света. Приличат на боксьор, който няма спечелена среща срещу силен противник, но плаши, че ще строши главата на световния шампион. Комплексарщина... Като има хора, които не харесват си правят некви списъци и закони, които важат за всички васални държави. Демокрация...
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя дебел Чарлс Менсън какъв го дири там отзаде, зад бабата?
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво излиза че е "демокрацията" - защото явно няма нищо общо с ХОРАТА. Изпадняците тръгнали да прокарват демокрация и свобода насила. Режими с 20% одобрение от собствените си хора искат да свалят режими с 80% одобрение от своите хора. Струва ми се, че ако има критично закъсали за демокрация държави, това са точно западните държави, които действат срещу интересите и волята на собствените си граждани.
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е няма то *** ги изпра
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирчо и Кокорчо са вътре заради спонсорирането на джиджо чрез Лукойл.
30
0
 
7
 
! Отговори
Магнити преди 1 месец
Щом слушат и изпълняват, "магнитите" изчезват яко дим. Така е било, така е в момента и така ще бъде. Силните управляват, слабите - слугуват.
29
0
 
3
 
! Отговори
Американ преди 1 месец
Хем имало 'категорично мнозинство' па не се случвало защото... Или май има категорично малцинство?
28
1
 
9
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
"""""Няма информация за имена в новия списък "Магнитски"""""" ------- Ами докато слушкат нема да има, но ако не слушкат.... и списъци шъ има, и имена шъ има, и блокирани сметки в офшорките, и конфискация на недвижимост.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българският посланик в САЩ е като говорител на Държавния Департамент на САЩ. Даже още по-безотговорен по отношение на България.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Засега политиците в България са послушни, но да не забравят, че списъкът не е окончателен!
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И да не забравяме че тази псевдомедия е продадена от майката на Пеевски на американците или по-точно на Блумбърг, един от основните спонсори на демократите заедно със Сорос и още няколко такива. Освен това Блумбург като бивш кмет на Ню Йорк къде баш приемат нелегални мигранти идващи директно от мексиканската граница и като участник в предната президентската изборна кампания, как по-точно му е позволено да има медия в България и не е ли това конфликт на интереси и незаконен лобизъм по бг законите
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И както винаги в заглавието едно, а в статията съвсем друго. Макар е октопода на демократите да е свързан точно така - Байдън - медии (купената им нова) - поредният конфликт в интерес на американците, този път крайна, и да, днк то, този път не е онова от полата на люински, а това от синчето на байдъна и снимките от лаптопа за което уж се заведе дело.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американските закони в България не важат, обаче американското местожителство по всякакви начини ги прокарва. Канадското местожителство пък направо си заяви, че каквото набие някой някой агент с бот да му се показва в гугъл, това трябвало да бъде юридически правилно. В същото време спонсорите им се крият в Дубай, а ги търсят с Интерпол. Теният банкер Хармпарцумян набързо ги оправда с "ами объркали са се". Само че са пълнолетни и трябва да го отговарят пред съда, а арменеца да бъде изритан.
22
5
 
8
 
! Отговори
Евро атлантик преди 1 месец
Има ли хора от Банкя или Теменужки в списъка? Копейката с 27 години предсрочно погасяване на ипотеката, там ли е? PR Севи още ли се вози на джипа на Аркад?
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кукловодите използват измислен списък,за да влияят на съставянето на правителство и да си сложат парцалените си кукли на конци,за да обявяват войни и после да ни продават оръжия.По-добре да си хващат парцалките и да се разкарат!
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами какво прави там като не знае нищо?
19
1
 
3
 
! Отговори
Уф преди 1 месец
Кога ще ги закопчаят?