Срутеният мост в Балтимор парализира Вашингтон и Ню Йорк

Това е удар по програмата на Байдън за инфраструктурни подобрения
27 мар 2024 14:45, Анисия Иванова
33

Товарен кораб се удари в един от пилоните на моста "Франсис Скот Кий" над река Патапск в Балтимор. Спасителните екипи извадиха двама души от водата, като единият от тях е в тежко състояние.

"Тази драма грабна вниманието и се превърна в едно от водещите събития. Последната информация, която имаме, е, че водолазите ще се върнат да продължат издирвателните операции. Всички вече са склонни да смятат, че шестимата души едва ли са оцелели. Водата е била 8 градуса в момента на падане на хората. Осем души са паднали, от тях още вчера стана ясно, че двама са извадени, единият е в тежко състояние. Шестима души все още са в неизвестност. По-рано беше казано, че операцията временно се прекратява", коментира журналистът от БНР Григори Недялков в студиото на "България сутрин".

Той уточни, че става дума за стоманен мост и е учудващо защо такава стоманена конструкция пада. Журналистът отбеляза, че щастливо стечение на обстоятелствата е това, че корабът е изгубил тяга, защото така е привлякъл вниманието на службата и е предотвратил по-голяма трагедия.

Недялков добави, че инцидентът е парализирал Вашингтон и Ню Йорк. Мостът е част от междущатската магистрала 695. На този фон президентът Джо Байдън поиска федералното правителство незабавно да плати за възстановяването на съоръжението.

"Това е неприятен инцидент, който може да се използва политически за удар по програмата на Байдън за инфраструктурни подобрения в САЩ. Очертава се сблъсък Байдън-Тръмп. В началото на седмицата и двамата основни кандидати отново събраха достатъчен брой делегати на първичните избори в Луизиана. Тръмп изглежда окрилен от решение на Апелативния съд в Ню Йорк, което намали глобата за него по обвинение в бизнес измами и манипулиране на отчети. Неговата глоба от 454 млн. долара е намалена на 175 млн. долара. Това води дотам, че акциите на социалната медия на Тръмп скачат с 35%, а неговият дял се оценява на 4 млрд. долара", каза Недялков в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му ЕС не остава безразличен към политическите събития в САЩ, докато мнозина коментатори заключват, че ЕС се опитва да постави икономиките си на военна основа.

"Като се започне от пандемията от Ковид-19 и пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна - това дава тласък на стремежа на ЕС към стратегическа автономия. Засилената агресия на Русия след ужасяващия атентат с близо 140 жертви - всичко това дава повод на Владимир Путин да замеси Украйна и да се стигне до ескалация на войната", прогнозира журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: балтиморBulgaria ON AIR
Още от САЩ
Стриптийзьорките в щата Вашингтон с правна защита
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Укроински капитан преди 4 седмици
Казаха ми че ако искам да участвам в групата по разрушаването на Кримския мост, трябва да имам опит. Поне 3-4 моста. Този е първия. Чудя се кой да е следващия. Голдън Гейт ... Или Бруклинския мост ? Ще попитам обучаващия ме американски офицер с красивото американско име Оббонго Мумбата. Слава коккаину.
31
0
 
2
 
! Отговори
Рв до феликс преди 4 седмици
Може би щото е река и има по-силно течение та си го тресна у дерека. Друг е въпроса що не се притичаха влекачи да се опитат да го спрат ама и аз не разбирам много от корабоплаване де.
30
0
 
7
 
! Отговори
Гоуем майтап преди 4 седмици
УкрАинскиот капитан хакнал Балтиморскиот мост. Да си Умреш от смех.
29
0
 
3
 
! Отговори
Felix преди 4 седмици
Не искам да звуча като конспиративен теоретик, ама на видеото корабчето си караше добре и изведнъж направи рязък завой, все едно се целеше в опората...Как загуба на тяга (което им е оправданието) причинява такъв завой?
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ОТМЪЩЕНИЕТО НА ЗЕЛИНСКИ ЗА СПРЯНАТА АМЕРИКАНСКА ПОМОЩ
27
0
 
5
 
! Отговори
анонимен64264 преди 4 седмици
дано се скапе цялата ви краварска държава
26
1
 
3
 
! Отговори
плюс минус преди 4 седмици
Горките хора, голяма трагедия. Но защо мостът рухва? Защото основите му са крехки? В родния град "Дунав мост" е построен в началото на 50-те години на ХХ век с много солидни каменни основи, направени от водолази. Построен е за три години, има пътни и железопътни платна и релси, на два етажа. В момента по него ежедневни преминават хиляди огромни тирове.
25
2
 
2
 
! Отговори
loves2drive преди 4 седмици
Парализира, грънци. Мостът е от другата страна на Балтимор, към пристанището. Кофти е за корабите и работниците там. Магистралите в района са лудница, но ви вървят.
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сега ще кажат ,че руснаците са бъгнали GPS а.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
АУУ, ГРИГОРИ НЕДЯЛКОВ,АУУ!!...
22
5
 
1
 
! Отговори
предлагам преди 4 седмици
Да изкажем съболезнованията си в американското посолство. По повод на трагичния инцидент. Дано се оправят оцелелите.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И световният търговски център беше стоманен.....
20
1
 
14
 
! Отговори
маалатъ преди 4 седмици
Браво, на уСраинския капитан, Путин шъ го повиши от Ефрейтор в Сержант! Шъ му връчи орденъ "За Един Пробит Долар" и разбира съ 5 литрова дамаджанка "Горелка-КГБ" и 3 кила Сало (сланинкъ) made in Poland!!!!! -))))))))
19
0
 
15
 
! Отговори
Името на капитана е преди 4 седмици
Щирлиц Висарионович Дзержински.
18
3
 
8
 
! Отговори
Крият истината преди 4 седмици
Най-страшното е , че в контейнерите с водка са се изпочупили поне 59% от шишетата. Призовавам ви да запазим в тайна тази ужасна новина! Е, доколкото е възможно.
17
2
 
13
 
! Отговори
Киев се извини преди 4 седмици
На Вашингтон официално. Сбъркали моста украинските юнаци. Случвало се е и преди.
16
5
 
15
 
! Отговори
Путин не се шегува преди 4 седмици
Момци демокради, нека да запазим спокойствие. Лошото иде!
15
7
 
29
 
! Отговори
стават грешки преди 4 седмици
При тренировка с цел атентат срещу Кримския мост, укро-терористите са счупили учебното пособие! :):)
14
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нагърмяли са се с водка и така. В нета има не едно и две клипчета на кораби с рускоговорящ екипаж които се блъскат в различни неща които би трябвало да заобикалят. Не е ясно дали са руснаци може да си литовци,украйнци.молдовци ,латвийци и тн. Но псувните на майка на руски са ясно чуваеми..
13
3
 
18
 
! Отговори
украинска следа преди 4 седмици
та кой е ИДИЛ?