Проблеми с речта: Джо Байдън отново предизвика подигравки на свой гръб

Президентът на САЩ отново изглеждаше объркан
27 май 2024 14:19, Нели Христова
61
Проблеми с речта: Джо Байдън отново предизвика подигравки на свой гръб
Снимка: БГНЕС

Президентът Джо Байдън беше осмян от критиците си, след като загуби дар слово по време на реч във военната академия "Уест Пойнт" в щата Ню Йорк, пише списание "Нюзуик".

Байдън говори пред завършващи кадети за настоящите конфликти, пред които е изправен светът, включително продължаващата руско-украинска война. Той спомена различните мисии, които военнослужещите изпълняват, за да помогнат на разкъсаната от война Украйна.

"Ние заставаме твърдо зад Украйна и ще продължим да стоим с тях. Ние сме срещу човек, когото познавам добре, брутален тиранин, и ние няма да си тръгнем", каза лидерът на САЩ.

Байдън обаче внезапно спря речта си, докато обясняваше как руският президент Владимир Путин е започнал войната в Украйна през февруари 2022 г., отбелязва американското издание.

"Путин беше сигурен, че НАТО ще се разпадне. Срещнах се с него, веднага след като бях избран за президент и говорихме по този въпрос", казва Байдън, но след това видимо се затруднява да продължи. След кратка пауза Байдън казва, че "няма да се занимава с това".

По нататък обаче Байдън продължава: "Путин беше сигурен, че НАТО ще се разпадне. Казах му в Швейцария, ако искате финландизация на Украйна, ще получите финландизация, ще получите натовизация на Европа. Неговата позиция беше срамна, но ние се намесихме и я спряхме. Вместо това днес най-великият отбранителен съюз в историята на света е по-силен от всякога", каза Байдън, визирайки състоянието на Атлантическия алианс.

Финландизация е термин, използван в дипломатическите среди, който се отнася до неутралната позиция на Финландия по време на Студената война. През 1948 г. Финландия подписва договор със Съветския съюз. Като част от договора Финландия не може да се присъедини към западните отбранителни организации. Договорът се разтрогна през 1992 г. и Финландия в крайна сметка се присъедини към НАТО през април 2023 г., напомня "Нюзуик", цитиран от "Труд".

Акаунтът на Републиканския национален комитет (RNC Research) в социалната мрежа Х, публикува клип от речта на Байдън в събота, като написа, че Байдън е "отново е объркан".

Тъй като Джо Байдън е на 81 години, а Доналд Тръмп наближава 78-годишна възраст, то психическата годност е основна тема на разговор в този цикъл на президентската кампания.

Според проучване на Pew Research Center повече от 47 процента от регистрираните гласоподаватели изобщо не са уверени, че Байдън има умствената годност, необходима за работата, докато 35 процента казват същото за Тръмп, посочва “Нюзуик”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от САЩ
Живей за мига: Богатите американци харчат пари като за последно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Ббб преди 2 седмици
Да видим кой ще изберат САЩ..
55
1
 
2
 
! Отговори
Дядо Вазов преди 2 седмици
До СОЦ ВИЦ В СТИХ:спомних си го , беше за членовете на политбюро и цк
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Трагедия, този от ден на ден става все по зле. Няма да ви казвам колко лъжи говори в тези речи, цял свят му се смее.
53
2
 
14
 
! Отговори
доктор преди 3 седмици
Престъпници... Човека е на 80 и кусур години, да е жив и здрав. Трябва да си седи на клатещ стол пред камината и да си грее кокалите. Защо го карат да се излага...
52
2
 
26
 
! Отговори
Мухаха преди 3 седмици
Тукашните Тротинетки на хранилка в Козяк ще изпаднат кома ако знаят как говорят американците за собствения си президент бай Байдън. Дори русофилите ще имат възможност да научат няколко нови обидни думи. Добре че нашите байдънчета са зле с английския а и от посолството не им позволяват да четат никакви други новини освен тези които Козяк им изпраща с необходимите препоръки как да реагират и какво да пишат в коментарите си. Ахахах. Не са само русофилите...ЦЯЛ СВЯТ се присмива на Байдъна.
51
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А бе, хамериканците дали вярват, че ги управлява президентина?
50
0
 
27
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 седмици
да де, ама пък трябва да му се признае на РолингДжо, че този път не е нарекъл украинците "иранци", както два пъти досега...
49
54
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 седмици
За мен Байдън е най-великият американски президент след Роналд Рейгън. Съвсем сериозно го казвам. Стискам му палци да спечели нов президентски мандат и довърши започнатото дело. Той според мен е голям политик. От класа!
48
1
 
43
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Аз ако съм от сащ ще ме е срам от тази мумия.
47
20
 
3
 
! Отговори
Демократ Номер Едно преди 3 седмици
Велик е Джо, Велик е Бай Дэн!
46
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чудно как не са си хвърлили шапките в земята като гледат какъв им е главнокомандващият. Явно им харесва.
45
2
 
43
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 седмици
САЩ е така устроена държава, че няма абсолютно никакво значение кой ще е президент. Те могат да назначат и патица за президент и нищо няма да се промени. Най-силния президент в историята на САЩ е Роналд Рейгън който като са го избирали за президент е бил актъор в нискобюджетни филми. Важното е кой стои зад президента. Това са оръжейните босове на САЩ, големите производители на оръжия. Който и да стане президент на тях им трябват военни конфликти за да си продават оръжията за милиарди.
44
1
 
12
 
! Отговори
Рапирам Бодро преди 3 седмици
Нула, Единичка, Дигиталната Сричка, а у Брюксел, за ЮдеюСемитска Паричка, НеБинарна с Брадичка!
43
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ДЖУДЖО НЯМА ПРОБЛЕМИ С РЕЧТА! ТОЙ ПОЛЗВА ДВОЙНИЦИ, КОИТО СА НА НИВО!
42
0
 
27
 
! Отговори
СОЦ ВИЦ В СТИХ: преди 3 седмици
ЩОМ САМО СЕ НА ПИКАВА, ОСТАВА!ПЕНСИОНИРАНЕ - САМО СЛЕД НАС ИРАНЕ!
41
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
8 г. след Брежнев СССР рухна...
40
11
 
7
 
! Отговори
Като Куиър Вещица преди 3 седмици
това е Моят Лидер! Моят Глас е за ППДБ!!
39
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя е битер Брежнев!
38
0
 
12
 
! Отговори
Щом не се е преди 3 седмици
отъркалял някъде, пак бива. Такъв им трябва на тях.
37
6
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 седмици
ДОНАЛД ТРЪМП ОБЯВИ, ЧЕ НЕ Е ЗА СВАЛЯНЕТО НА РЕЖИМА В ТЕРОРАШКА МИЗЕРАШКА ТЪЙ, ЧЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ ПЕЧЕЛИ ПУТИН АВТОМАТИЧНО ВОЙНАТА В УКРАЙНА!) НО ЗА ДА СПЕЧЕЛИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ А ТОВА ЩЕ ГО РЕШАТ ГРАЖДАНИТЕ НА САЩ