Студ и "жълт код" в страната. Снеговалежите спират!

В Източна България обаче ще продължи да вали и следобеда
Обновена: 27 фев 2018 10:19 | 27 фев 2018 10:15,
4


Днес снеговалежите от запад ще започнат да отслабват. В Източна България обаче ще са все още значителни. След обяд в много райони на страната временно ще спрат, съобщи пред Bulgaria ON AIR синоптикът Симеон Матев.

Вятърът ще отслабне и ще бъде умерен до силен, от север-североизток. Жълт код заради очаквани ниски температури е обявен в цялата страна с изключение на област Благоевград.

"Сутринта температурите ще са предимно между минус 12 и минус 4 градуса, на места дори по-ниски. Дневните също почти навсякъде ще са отрицателни - между минус 7 и минус 2 градуса, в югоизточните райони малко по-високи", прогнозира Матев.

През нощта срещу сряда, с преминаването на нов средиземноморски циклон, от югозапад валежите отново ще се активизират, предимно в Източна България. До обяд обаче се очаква постепенно да намаляват и дори да спрат, като най-късно това ще се случи в Източна България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Умрелия преди 6 години
То истинска Зима хубаво сняг хубаво ама защо наща мила гербаджийска кметица не нареди да изчистят улиците и тротуарите
3
0
 
6
 
! Отговори
Сас преди 6 години
Журналисти: -Дядо, какво ще кажете за бедствието, което ни сполетя - сняг и температури до - 15? -Деца едно време му викахме "зима" , сега защо сте го прекръстили на "бедствие", незнам.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кво да ви стряскат едно време с 5 москвича . Сега има 3 милиона автомобила и от тях 60 процента с летни гуми . Те тях стряскат...тебее кво ти стреснаха :))
1
6
 
42
 
! Отговори
Някога преди 6 години
на това му се казваше нормална зима, и никой не стряскаше хората с разни кодове!