Астрономическата пролет настъпва със захлаждане

Днес облаци ще има, но няма да вали
18 мар 2024 08:02, Нели Христова
2
Астрономическата пролет настъпва със захлаждане
Снимка: БГНЕС

Минималните температури ще бъдат от 4 до 11 градуса. Преди обед ще бъде мъгливо в ниските места и поречията в западните райони. След подобряване на видимостта и слънчеви часове ще се появят, но за кратко, защото следобед от запад ще се заоблачи, но без валежи. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от северозапад.

Максималните температури в населените места ще бъдат между 15-19 градуса, в югозападните райони до 20 градуса, а по Черноморието до 15-17 градуса, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

Над планините - билата и върховете следобед ще се закриват временно и рязко ще се понижава видимостта. Вятърът по високите части над 2200 метра височина ще бъде до умерен от северозапад със скорост до 25 км/ч. Максимални температури над 2500 метра височина - около -5 градуса, а на 1500 метра - до 3.

Във вторник ще се заоблачи с превалявания преди обед в югозападните и централни райони, а следобед над Източна България. В Пирин и Рила ще има валежи от дъжд и сняг. В сряда ще настъпи астрономическата пролет със захлаждане и с краткотрайни валежи в Добруджа в следобедните часове.

В четвъртък облачно и дъждовно ще бъде времето с валежи в Северна и в Източна България. Дневните температури ще бъдат между 11-16 градуса. В петък преди обед на изток ще има облаци и ръмежи, докато на запад ще има слънце. Следобед ще се появят облаци от запад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека снег да вали, че не съм си изръбал суджука още...и виното ми шсе втаса!
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
:)