Слънчево ще е утре, температурите падат малко

В понеделник на места ще превали
25 май 2024 15:02, Елка Василева
2
Слънчево ще е утре, температурите падат малко
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта над страната ще бъде ясно. По-значителна облачност ще има само над Югозападна България, където преди полунощ на отделни места ще превали.

Утре ще бъде слънчево. Следобед над западната половина от страната ще има купеста облачност, но ще остане почти без валежи. Вятърът от изток-североизток временно ще се усили. Максималните температури ще бъдат между 20° и 25°, в София - около 21°, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане ще остане без промяна, малко по-високо от средното за май.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури: 21°-23°. Температурата на морската вода е 17°-19°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, но с тенденция на отслабване.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места в масивите от западната половина на страната ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 16°, на 2000 метра - около 10°.

В понеделник ще преобладава слънчево време. Около и следеобед над североизточните райони и планините в Западна България ще се развива купеста облачност и на отделни места там ще превали. В сутрешните часове ще е почти тихо и на отделни места в котловините и низините за кратко ще има мъгла. През деня ще духа слаб северен вятър.

Във вторник отново на много места в страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще бъдат от 19-20° до 25-27°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: прогноза за времето
Още от Видео прогноза
Най-подходящото време за море у нас ще е от 20 юли до 15 август
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 седмици
Заглавието трябва да е : Утре ще е слънчево ,температурите падат с малко. Не се научиха , ей. А учениците били неграмотни .
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
:)