Германия одобри доставка на ръчни противотанкови гранатомети за Украйна

Това ще стане чрез Нидерландия
Обновена: 26 фев 2022 20:25 | 26 фев 2022 20:25, Веселина Йорданова
377
Германия одобри доставка на ръчни противотанкови гранатомети за Украйна
Снимка: БГНЕС

Германия одобри доставката на 400 ръчни противотанкови гранатомети за Украйна чрез Нидерландия, съобщи министерството на отбраната в Берлин, цитирано от Ройтерс.

Съобщението потвърждава завой в германската политика, след като правителството беше подложено на критики за отказа си да изпрати оръжия на Киев, за разлика от други западни съюзници.

Още по темата
"Одобрението беше потвърдено от канцлерството", уточни говорител на германското министерство на отбраната. Ръчните противотанкови гранатомети идват от складове на германската армия.

Германия има отдавнашна политика да не изнася оръжия за военни зони, отчасти поради кървавата си история през 20-ти век и последвалия я пацифизъм, припомня Ройтерс. Страните, искащи да предадат изнесени германски оръжия, трябва да получат първо разрешение от Берлин.

През последните седмици канцлерът Олаф Шолц се позоваваше неведнъж на тази политика, отказвайки да достави смъртоносни оръжия на Украйна.

Предстои германското правителство да вземе решение и по искане на Естония, която иска да предаде на Украйна стари гаубици, произведени в ГДР. Те бяха закупени от Финландия през 90-те години след падането на Берлинската стена, а по-късно препродадени на Естония. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


377
Още по темата: ГерманияУкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
6
 
6
 
! Отговори
Rara преди 2 години
Абсолютен фейк.Просто това оръжие няма как да стигне до украинците.Руснаците затягат обръча от изток и обграждат ВУС.Изходът е ясен,въпрос на време е.Руснаците нямат военен проблем,проблемът е хуманитарен.
273
3
 
10
 
! Отговори
Просто е преди 2 години
Германия без война не може, доказано през годините!
272
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия не трябваше ли да е неутрална
271
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Генералите на Русия стават нервни и неспокойни. Трябва да се намери виновен за авантюрата на Путин, която ги вкара във война със Света. Не искат да потънат заедно с него и Запада да ги обяви за военопрестъпници. Трябва да се спасят и те отново да бъдат спасителите на Русия. Като заловят и арестуват виновника и го предадат на Запада.
270
5
 
5
 
! Отговори
Боли ме хуя какво преди 2 години
"Искам и данни от руска страна....." искаш идиотКръгъл. Данни "лъжи" отПриматите не ме вълнуват, така че fuck0ff.
269
6
 
7
 
! Отговори
3 3 3 преди 2 години
И Германия влиза във войната! (макар и индиректно)Путин се препоти 3 пъти
268
9
 
10
 
! Отговори
българина преди 2 години
за Сърбия нямае помощ нито за Сирия Ирал Либия Кипър Гранада Виетнам Хондурас Никарагуа..... всички западни лицемери ще си получите заслуженото по един или друг начин, БОГ ще ви оправи вас или пък САТАНА!
267
0
 
7
 
! Отговори
Теди преди 2 години
да не прерасне в трета световна война ако се амбицират
266
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Германия, в рамките на 1-2 дена, се обърна на 180 градуса по въпроса за доставка на оръжие, явно означава, че Украйна губи
265
4
 
11
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Това ли е "помощта", която се очакваше? С надеждата глупавите източноевропейци да продължават да се избиват един-друг и да дадат повече жертви?
264
13
 
8
 
! Отговори
T преди 2 години
25 са общо са държавите които ще доставят оръжие на Украйна. Ами нещата отиват на повторение на сръбско-българската война от 1885. Путин няма кой да го търпи след този провал.. до 10 дена ще е виси на някоя крушка около Кремъл като мусулини.
263
3
 
12
 
! Отговори
Лъжеш преди 2 години
До Анонимен 303: Ако беше вярно това, то ЕС и САЩ нямаше да са така нервни и да налагат така ожесточено все нови и нови санкции, а щяха да стоят отстрани и да гледат как украйнците превземат Москва.
262
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пращайте Хитлер направо. Да повторим историята че явно нещо не ви е харесал финалът ли какво ли не знам,че всички толкова я палихте тая война
261
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първата партида чеченци вече е на мармалад със генералът им някъкъв махмуд личен приятел на кадиров!А чеченцш на дудаев и закаев вече са в украйна да воюват против окупаторите
260
5
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Железни кръстове за храброст няма ли да им изпратят,от онези,които разнасяха в чували,за да поощряват храбрите нацистки окупатори.
259
1
 
5
 
! Отговори
запознат преди 2 години
До ДА ВИ СВЕТНА: Паркър казва, че ще има голяма война, в която едната страна ще обвинява другата. Във видението си той вижда как кожата на хората се смъква от телата им.
258
4
 
10
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Айде ракетки и за Берлин :) Сега сме 2022-ра, не 1942-ра, когато войните са се водили години. Москва - Берлин - 5 минути. Райхстага гори, виновен Димитров. Тия хора се побъркаха. Не сядат на *** си и това е. Ще стане някоя голяма беля, натам отиват нещата. Tъпи, ***, много *** управници.
257
11
 
4
 
! Отговори
ДА ВИ СВЕТНА преди 2 години
Путин готов да пусне "Бащата на всички бомби", която изпарява тела и разтапя вътрешни органи.
256
5
 
9
 
! Отговори
Явно преди 2 години
запада са решили да се отарват от украйнците!
255
0
 
6
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Днес пак сме неточни с информацията. Пропускате и за 200 Стингъра. Освен това е дала разрешение на други държави, вече закупили немско оръжие също да го дават на Украйна.