Украйна сезира Международния съд в Хага срещу Русия

Настоява се Русия да спре своята военна инвазия
27 фев 2022 15:35, Елка Василева
84
Украйна сезира Международния съд в Хага срещу Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Украйна сезира Международния съд в Хага срещу действията на Русия, която според Киев манипулира понятието за "геноцид", за да оправдае инвазията си, съобщи днес украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс и Франс прес.

Още по темата

"Настояваме за спешно решение, разпореждащо на Русия да спре своята военна инвазия, и очакваме съдебното заседание по казуса да започне следващата седмица", написа Зеленски в Туитър.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
16
 
! Отговори
Асан преди 2 години
А еврея защо стреля по Донбас ? :)))
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американски ботуш където стъпи , дълго време трева не никне! Само смърт и фашизъм!
26
3
 
12
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Тоя Зеленски, *** ли е или кво... Не разбра ли, че на никой не му пука за него (тук не говоря за населението на Украйна). Не разбра ли, че това дето му се случва е Възмездието за това как той самия се докопа до властта... Не разбра ли, че е използван.. Не разбрали, че е "курбан"... Няма как и да го разбере, сега плаче от сутрин до вечер, елате ме спасете... Путин ще ме убие... бла-бла... Путин, ако искаше до сега отдавна да го е свит ал... А сега жалби... дела... мнооооого *** човек...
25
2
 
13
 
! Отговори
До 25 преди 2 години
Бяхме 9 милиона, а сега??? Трябва да има осъдени за геноцида в България!
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу фашизма! Долу Зеленски! Долу ФАЩ!
23
3
 
20
 
! Отговори
Да, съд ще има! преди 2 години
Украинският народ ще съди Зеленски и неговите неонацисти от батальона Азов и Десен сектор! В Хага ТРЯБВА да бъдат съдени Сорос, Виктория Нюман, Буш старши, Буш младши и всички тези които бомбардираха Ирак, Сирия, Сърбия и много други държави. Хиляди деца, жени и старци бяха убити по заповеди на тези изверги!
22
3
 
16
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Значи скоро зеленски ще бьде испраяен пред трибунала за геноцида в донбас
21
10
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЪДА В ХАГА МУ Е ПОСЛЕДНИЯ ПРОБЛЕМ НА КА ПУТИН!!! РЕЖИМА В МОРДОР КОЙТО ГО СЛОЖИ НА ВЛАСТ ПРЕЗ 2007-*** ГОДИНА СЛЕД СМЪРТТА НА ИСТИНСКИЯ, СЕГА ЩЕ ГО СВАЛИ В ОТЧАЯТ ОПИТ ДА НЕ ПОВЛЕЧЕ ЦЕЛИЯ РЕЖИМ С НЕГО! ВЕРОЯТНОСТТА ДА ОСТАНЕ ЖИВ КА ПУТИН ДО КРАЯ НА МАРТ 2022 Е МИНИМАЛНА!
20
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До До 8 веско маринов му пее "ние можем да минем през огън и лед" а нашия "отслужил" си тананика "ние все още мажем кюфтетата с мед" и си спомня стотиците литри нафта дето е отмъкнал по соца от гсм-а. сега обтега калци я физическа я сотаджия и си мисли че го тресе командосия. не е така, критическата е.
19
4
 
7
 
! Отговори
Бъдете спокойни преди 2 години
ИМА ИЗПРАТЕНИ ЖАЛБИ В ХАГА СРЕЩУ БОЙКО БОРИСОВ И ИВАН ГЕШЕВ за извършване на Геноцид срещу Българи,бъдете спокойни!
18
4
 
5
 
! Отговори
През преди 2 години
1989 хората с турско самосъзнание напуснаха България, нямаше кръвопролития и разруха. Защо за бога ,хората с руско самосъзнание напуснаха Украйна, а се превърнаха в платени от руските власти сепаратисти?!
17
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
До 25 000 ствола опорката е добре, но в българия са цеви , не стволове.
16
4
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Старшинка, затваряй дюкяна с лъжите. Какво като си бил в казарма. Да не си се бил в реални бойни действия. Най- много да си бил в наказателния отряд на Варшавския договор . Този който изпратиха срещу жени и деца по време на Пражката пролет. Бил си в казарма да онождаш млади момчета, дъртпедал. Знаем ви какви бяхте, социалистическите ни военни.
15
11
 
10
 
! Отговори
Путин е преди 2 години
Военно престъпник, и това е безспорен факт, той е виновен за ВСИЧКИ цивилни жертви в Украйна и мястото му е на подсъдимите скамейка в Хага
14
3
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 2 години
украинците минават по всички правни мерки и само доказват, колко са безполезни организации като "международния" съд, "обединените" нации, юнеско, уницеф, "световната" здравна организация. сигурно има един милион добронадеждни които правят пари и кариера в тия организации, на гърба на данъкоплатеца.
13
5
 
3
 
! Отговори
Убийте ме преди 2 години
Убийте ме ,пускам масово жалби срещу Фашистите-главорези Бойко Борисов,Иван Гешев ,ген.Василев,МВР-фашисти!
12
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гаврата с ботоксовия клоун тепърва започва
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен8 историята показва, че откак има българска държава единствените дето ни рекетират и обират периодично са руснаците. от съединението до аец белене, надупените на изток идват на власт и ни заборчват за да пратят дарове на султана. и като съм бил в казарма кво, тия дето много питат кой е бил и не е бил са щабари, кашавари и писари. или ефрейторията, дето освен да е на колене пред пияния лейтенант или да клевети другарите си нищо смислено не е свършила.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македония е предявила претенции към територии от Украйна, както и да признаят произхода на украинския език от македонски!
9
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слагайте въжето около шията на Путин! Тази измееет няма място сред живите!