Осем президенти от ЕС искат преговори за членство на Украйна

Сред подписалите откритото писмо е и България
Обновена: 28 фев 2022 22:40 | 28 фев 2022 22:40, Веселина Йорданова
99
Осем президенти от ЕС искат преговори за членство на Украйна
Снимка: БГНЕС

Президентите на осем централно- и източноевропейски държави призоваха страните членки на Европейския съюз незабавно да предоставят на Украйна статут на страна кандидат за членство ЕС и да започнат преговори за членство, предаде Ройтерс, като се позова на публикувано днес общо открито писмо.

Още по темата
"Ние, президентите на страните от ЕС: България, Чехия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Словения, силно вярваме, че Украйна заслужава да получи незабавна перспектива за присъединяване към ЕС", се казва в писмото. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още по темата: УкрайнаЕСчленство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 45 Пропаганда искат и се щото към днешна дата това което се случи е срамно и за двете страни но поне българите мълчът а вие масово отричат и искате да прехвърли те вината на нас като ползвате 30 те години и естествено държавна сигорност.Добре де дайте ми една основателна причина защо държавата тогава взе това решение само да подчертая смяната на и едната започна малко след това като първо се даде срок който желае да замине за Турция айде и това отрече те сега.
40
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
8 години Украйна извършва зверства над населението на Донецк и Луканск. Избити са 14000 мирни жители, от които над 100 деца. Вижте Алеята на Ангелите! Тази държава с тези управляващи - престъпници, няма място в никакъв съюз. Румен Радев разочарова, оказа се една кукла на конци. Предател!
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХАХ ясен си ми от всякаде да ако имаш предвид изселниците прав си тяхната гледна точка като гледам и твоята е много по различна само че аз не го пиша някой да ми вярва или не който иска може да се порови и да разбере каква беше истината.Въпросът е че едната ситоация няма общо с другата.Е кажи ми тогава за кой чемер тогавашното управление взе това решение?
38
0
 
5
 
! Отговори
До 42 преди 2 години
40 е прав , много хора са били там и казват нещо съвсем различно от това което пишеш . лицемерно е .
37
1
 
3
 
! Отговори
РР преди 2 години
До 40 Аз пък съм от там и никой не е чувал за подобно нещо. Това е мероприятие на ДС, за да оправдае смяната на имената. Свиквай с това. Абсолютно никой не е искал автономия. 30г. след края на комунизма все още си живеете с пропагандата.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой какво ще напусне и каде ще отиде това няма нищо общо с онези събития.НЕ въргаляите стари неща върху днешните събития паралелът е почети никакъв.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 41 това не е моя логика това са факти неоспорими.
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 на мен ли ми ги разправяш аз лично съм бил по тези места и много добре знам какво искаха изселниците и защо се стигна до там не намесваи абсолютно различни времена и факти.И не си мисли да подменяш случки и сабития с цел да промиваш мозъците на младите.
33
1
 
11
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
По твоята логика това е спасяването на Украйна. Тоест хората с турско самосъзнание напуснаха страната ни, не виждам причина хората с руско самосъзнание да напуснат Украйна.
32
4
 
4
 
! Отговори
РР преди 2 години
До 37, не са искали автономия в Кърджали през 89. През тази година ги изселиха. Ако са искали автономия, щяха да я получат веднага след 89, но не са. Стига с тия глупости.
31
1
 
10
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
И това ще стане, изредени от теб държави сами ще си поддържа документи , от ужас при вида на разрухата сътворена от ментално обременен индивид.
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30 89 година беше спасяването на България че да ти припомня тогава малцинството искаше автономия на Кърджали, Шумен, и Варна една правилна стъпка която Тодор Живков направи по онова време въобще не го намесваи онова време.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Начи да разбирам ли че ще ни приемат в Шенген само след като путин ни нападне?
28
4
 
4
 
! Отговори
до Анонимен 18 преди 2 години
Вече Евросъюза няма да бъде мек и деликатен с източните евразийци. Например Германия,77 години си се унижаваше,да се извинява ,за това,че е виновна за Втората Световна война. Но след агресията на Русия от преди 5 дни репи,да бъде силна и властна,каквато винаги е била до 1945 година. И се въоръжава вече,както само те могат. Но не за да напада,а да се отбранява. Даже и малка България,става по-мъжка. Русия обедини Европейския Съюз и Света срещу себе си. Само 8 държави са с руския Хитлер.
27
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само чакам да обяснят на укрите за щастливите кокошки и идеално правите краставици в Европейския Съюз. Даже не ми се мисли че трябва да имат ежегодни гей-паради... и да се откажат сами да вземат решения, пък Брюксел да ги управлява. Хахахах. Те тогава вече ще идат на страната на руснаците и ще ги приветстват като освбодители!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така като са тръгнали да приемат насам и натам, да ни приемат в Шенген нас!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, да - преговори... те Уклaйна не отговарят и на половината от условията въобще да си помислим да започнат преговори, а да ги завършат - няма да е по времето на нашите поколения. Бълнуват някакви фантастики тука.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да приемат Македония, Аблания, Босна и Турция? Може и Сърбия!
23
2
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 2 години
И къде са доказателствата за твърденията ти А ?!
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да де, ама как ще приемат в ЕС държава, в която власта подкрепя нацисти, маршируващи със свастики и всякаква ***, демонстрираща крайно-десни идеи? Да речем, такива ще се харесат в Дойчланд и Литва, ама какво да кажем за Полша, Чехия и Словакия? За България си мълча... Тук имаме мнооого умен премиер-слънце, който е ходил войник, зане историята и много ги чатка европейските, международните и най-вече военните работи, така че - всички трябва да сме мнооого спокойни за бъдещето на РБългария ...