Зеленски: Ако Украйна падне, следват Литва, Латвия и Естония

Необходим е пряк диалог с Путин, за да спре войната, заяви той
363
Зеленски: Ако Украйна падне, следват Литва, Латвия и Естония
Снимка: GettyImages

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова Запада да увеличи военната помощ за Украйна, като заяви, че в противен случай Русия ще настъпи към останалата част на Европа.

"Ако нямате сила да затворите небето си, тогава ми дайте самолети!" заяви Зеленски на пресконференция, цитиран от АФП. "Ако нас вече ни няма, тогава, да не дава Бог, Латвия, Литва, Естония ще бъдат следващите", каза той и добави: "Повярвайте ми."

Володимир Зеленски заяви, че за спиране на войната е важно да се води пряк диалог с руския президент Владимир Путин.

"Необходим е пряк диалог с Путин, за да се спре войната", цитира думите му Си Ен Ен.

"Ние не нападаме Русия и не планираме да я нападаме. Какво искате от нас? Напуснете земята ни", каза той, обръщайки се към Путин. "Седнете с мен. Само не на 30 метра разстояние, както при френския президент Еманюел Макрон", каза украинският лидер, визирайки факта, че Путин приема световните лидери на известната вече изключително дълга маса.

Още по темата
Зеленски, който само преди седмици се опита да успокои украинците заради твърденията на САЩ, че Русия планира да нахлуе в страната му, заяви: "Никой не е предполагал, че в съвременния свят един човек може да се държи като звяр."

Украйна се нуждае от оръжейни доставки от съюзници, включително системи за противовъздушна отбрана, които могат да осигурят защита без самолети на НАТО. Това заяви от своя страна украинският външен министър Дмитро Кулеба в интервю за вестник "Nikkei".

"Нуждаем се от повече оръжия, за да се бием, особено що се отнася до въздушното пространство", каза той. Министърът заяви, че ако Украйна "е оборудвана със системи за противовъздушна отбрана земя-въздух, тя би могла да защитава небето си от своята територия без участието на самолети и пилоти на НАТО".

По-рано Върховната рада подкрепи призив към международните организации с искане за незабавно въвеждане на забранена за полети зона над Украйна. В същото време ръководителят на Пентагона Лойд Остин заяви, че създаването на забранена за полети зона над Украйна би заплашило САЩ с война с Русия. Според него поддържането на такава зона ще изисква "контакт с руски самолети".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


363
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
1
 
4
 
! Отговори
Киро коравио преди 2 години
Тоя орева орталъка. Виждаш ли без У кра Ина света свършва. А когато се правеше на мъж
295
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На страната на Украйна съм но този трябва малко да се кротне и да престане да всява паника в други съседни държави.
294
1
 
9
 
! Отговори
Майна преди 2 години
ЗЕЛЕНСКИ ПРАВИ СВЕТА ЗАЛОЖНИК НА УКРАЙНА. ВСЕ ЕДНО МАКЕДОНИЯ ПРАВИ СВЕТА ЗАЛОЖНИК ЗА ТВОЯТА СОБСТВЕНА КАУЗА. ТОВА Е МНОГО ГРОЗНО. ДОСЕГА НЕ ВИДЯХ НИКЪДЕ И ЕДИН НОРМАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ АНАЛИЗ. ДЕМОКРАТИТЕ СЕ САМОНАЗОВАВАТ КАТО ТАКИВА. ПРИЕМАТ ЗА ИСТИНА ТОВА, КОЕТО ИМ Е УДОБНО.
293
2
 
10
 
! Отговори
Зиг преди 2 години
"Ако Украйна падне, следват Литва, Латвия и Естония" - ами не, не мисля така.
292
3
 
13
 
! Отговори
Я преди 2 години
Баси и пропагандата. Най лошото е, че много хора вярват, че след Украйна, пъти ще нападне Прибалтика, че и нас също. Той може да всякакъв, но не е луд. Прибалтийските страни са членове на НАТО. Нападне ли натовска държава ще стане страшно и за Русия и за Запада. Към момента Русия няма потенциал да води дълга война, че и с няколко държави. Ще окупира черноморската част на Украйна и черно море си става 100% руско. На Путин ме му трябва цяла Украйна.
291
2
 
5
 
! Отговори
Наркоман преди 2 години
Тоя е по-*** и от нашите марионетки
290
1
 
5
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Това рече мечето Падингтън.
289
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Румъния ,Полша и България.
288
4
 
8
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
Е и?Прибалтийските страни също трябва да бъдат прочистени от неофашисти , които търсят реванш за Втората световна война!Нека знаят фашагите по света , че тази мрачна идеология , която масово се разпостранява сега на Запад няма бъдеще , а я чака унищожение!Но това не трябва да е проблем само за Русия , а за целия свят!
287
3
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
smeshnik
286
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинското правитетелство е одобрено от американските демократи (както нашето на Петков и Радев!) и няма да се поколебаят да убиват мирни граждани, да бомбардират блокове и заводи за да изпълнят нарежданията на американските си господари. Целта е ясна - компрометиране на Русия, сваляне на Путин и поставяне на марионетно правителство в Москва.
285
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какво шмърка .. Ама е ЯКО ... :))
284
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е готов да подпали света преди да падне,
283
6
 
41
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Ако Зеленски падне следва мир !
282
5
 
27
 
! Отговори
да бе преди 2 години
......а след това следват Китай, Индия, Соломоновите осторови, Бахамите, Руанда,,,,,***. Ако имаше мозък сега война нямаше да има-
281
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е направо за шоумен..
280
12
 
36
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
ПЪЛНА И КАТЕГОРИЧНА ПОДКРЕПА ЗА ГОСПОДИН ПУТИН И БРАТСКА РУСИЯ ! ОПЕРАЦИЯТА ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИ ДО ЕЛИМИНИРАНЕТО И НА ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНСКИ НАЦИСТ !!! ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ Е С ВАС ГОСПОДИН ПУТИН ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ И БЛАГОСЛОВЕН !
279
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eбльo ... Зеленски .. Тоя май е по-неадекватен от "МЪЖА" НА СИНОПТИЧКАТА ... :)))
278
7
 
43
 
! Отговори
Мери Попинс преди 2 години
Какво ?! Що за наглост от тоя долен евреин Зеленски , от къде на къде Европа да му е длъжна да го въоръжава и да ми говори за Натовски самолети ?Еврпа да се подпали сама и да се обречем на глад , мизерия и война щото той се е Продал на американците да вкара страната си в конфликт с Русия и от години се работи по този казус - ДА се дразни Путин и да го предизвикват ; да го натикват в ъгъла с унизителни санкции и изолация ?, Е що ? Кой има интерес от това ?! Американците както обикновено .
277
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Язък на дядо Парцуцата .. Отиде ... Като продоволствие за войната ... :)))