Дете е починало от обезводняване в Мариупол, в града няма вода

Зеленски: Западът не изпълни обещанията си да защити небето на Украйна
8 мар 2022 14:00, Елка Василева
121
Дете е починало от обезводняване в Мариупол, в града няма вода
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви днес, че Западът не е изпълнил обещанията си да защити Украйна от руските бомбардировки, предаде Франс прес.

"Тринайсет дни слушаме обещания. Тринайсет дни ни казват, че ще ни помогнат в небето, че ще ни дадат самолети, че ще ни ги доставят", казва украинският президент на видеозапис, публикуван в Телеграм.

Още по темата
"Отговорността за случващото се е също и на тези на Запад, които от 13 дни не могат да вземат решение. . . Отговорността е на тези, които не гарантираха сигурността на украинското небе от руските убийци", заявява още украинският президент.

Зеленски настоява за забранена за полети зона над Украйна - опция, която беше категорично отхвърлена от САЩ и НАТО.

В събота руският президент Владимир Путин предупреди, че ще разглежда въвеждането на такава зона "като участие във въоръжения конфликт" в Украйна.

Зеленски междувременно съобщи, че дете е починало от обезводняване в Мариупол, където от дни няма вода, електричество и отопление, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че смъртта на детето не е потвърдена от независим източник.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
от обезводняване? преди 2 години
то тия дни вали там - вижте! вода от локви поне има, чак пък толко да не могат да преварят...или чакат минерална, бутилирана от запад?
86
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците не са толкова зле. Пропагандата им ги прави все жертви, все искат помощи. Получават всичко от Запада като помощи и разузнавателна информация.
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече от ясно е, че американците се опитват да съсипят не само Русия, но и европейската икономика чрез конфликт между двете страни.
84
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А 8 години га държател Крим без вода не мислите за бебетата нали.... лицемер и двуличник, кукла си ти, бледа, на конци.
83
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 101 Ауу, любимите ми virtue-signalling коментари. Жалим украинците, но публикуваме изпълнени с неприязън към българите мнения. Дерзай, my friend! Херо харесва това.
82
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите са отвратителни. Очевидно е, че българинът е невероятно духовно опропастен след като върху него са се упражнявали руснаци и американци последните 100 години. По-промит мозък трудно може да се намери. Дори украинците се окопитиха и се опитват да имат общество, тук - никакъв шанс, всеки се е втренчил в собствената си кола, къща, чуди се как да зареди по-евтин бензин и прочее. Пълна деградация. Не руснаци, не американци , извънземни да дойдат няма да помогнат. Българинът ще се самоизяде
81
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Зеленски,, Зеленски, сам си виновен за всичко това. Слушаш САЩ, и Западните ти ПРИЯТЕЛИ, и накрая те ти гледат сеира и се подхиклват на глупавите ти действия. Тикат ти оръжия, боеприпаси, и ред други неща. И ти казват сам се оправяй срещу Русия..... Това направиха те. Подавай си оставката,, изчезвай от Украйна, и всичко да се нормализира и оправи.
80
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски, предай се, пощади народа си!
79
1
 
13
 
! Отговори
Г преди 2 години
Много лошо, жалко за Украйна. Този човек може да прояви смелост и да стана медийна звезда по света, но не разбира нищо от политика, още по малко от война! Комик си беше, на майтап се кандидатира за президент, на майтап го избраха, е майтапа свърши. Дествителноста удари със страшна сила! Украйна страда пряко, цяла Европа косвено. Всичко едва започва...
78
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте истината - ютуб "Михаил Советский" +18
77
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 92 "Отчуждена и намразена от света", хахаха. Вземи да почетеш чуждестранните нецензурирани форуми и ще видиш колко е мразена - в сравнение с мненията там, коментарите в подкрепа на Русия тук са направо сдържани бе, човек! Американците са издигнали Путин в култ, чак ми е неудобно да ги чета. Англичани, италианци, французи са по-крайна агитка, отколкото и най-отявлените поддръжници на Кремъл у нас. Никой не мрази Русия, освен по поръчка или поради деменция. Времето скоро ще покаже.
76
1
 
10
 
! Отговори
Д преди 2 години
Как може един човек да побере толкова цинизъм в себе си, а и баща на всичко отгоре! Жалко за детето и за всички потърпевши от тази свинщина
75
1
 
17
 
! Отговори
Сава Томов преди 2 години
Ако трябва му обяснете на майчин руски език да се предаде, колкото и бело да е изшмъркал в бункера, да се разбере. Колкото на Полша през 39-та й помогнаха, толкова и на теб ще ти помогнат! Престани да упорстваш! Предай се и спри да шмъркаш!
74
0
 
22
 
! Отговори
отстрани преди 2 години
Мой човек ти си виновен за всичко.Евреин изпълняващ указанията на САЩ.
73
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко да е могъща, не може да превземе 5 украински града 2 седмици, а очевидно оправданията с не стреляме по цивилни, вече и в Русия не ги вярват. Джуджака плаши с едни ядрени оръжия, които биха нанесли щети на света, но биха довели до пълно унищожение на Русия, за няколко дни. Русия изгуби всичко! Няма значение какво ще стане от сега нататък, дори и когато вече не е джуджето, Русия ще страда, отчуждена и намразена от света.
72
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 91То да е един. Пред техните олигарси нашите богаташи са прошляци.
71
2
 
15
 
! Отговори
Трай коньо преди 2 години
за зелена трева посред зима, ама тя и сламата свърши. Стари хора преди много време са казали, че когато атовете се ритат, магаретата страдат, особено ако се буташ между тях. Ако си стоиш мирно в ъгъла, имаш шанса да ти се размине.Усети ли се накъде ......вятърът.
70
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изключително ми е приятно да гледам как тамагочито с милитъри фланелка се гъне като настъпано. Чувала бях, че укрите не са особено интелигентни и се радвам да видя живо потвърждение. Тръгнало то да се надява, че енергийно зависимият Запад ще се изправи срещу могъща, ядрена Русия. Бaxти евpeйския глу-пak!
69
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79 - не е виновен Майдана. Виновни са родителите на онези момчета, които развяваха нацистки знамена и палеха баби в Одеса и взривяваха сеца в Донбас. Украйна загуби своя неутралитет, заради шепа необразовани и наивни деца. САЩ и Русия си поделиха цял свят, имат обща граница, търгуват, никога не са се нападали, дори в световните войни са на една страна, а тия деца си помислиха, че от цял свят те са избрания народ. Хахаха. Байдън и Путин им показаха кво е чук, кво е наковалня. Разделяй и владей
68
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото тия от азов взеха водата за себе си!