Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия

Трябват мерки за нашата защита, в Кремъл да знаят, че сме готови
Обновена: 16 мар 2022 08:52 | 16 мар 2022 08:52, Елка Василева
172
Панайотов: Развенчан е митът за непобедимата Червена армия
Снимка: архив, БГНЕС

„Когато се водят бойни действия, когато бушува кървава, разрушителна, опустошителна война, НАТО в тази ситуация трябва да вземе мерки, за да се защити. Защото никой не знае къде ще стигнат апетитите на руския президент. В момента той е в Украйна, може да продължи на запад“, каза пред БНР бившият служебен министър на отбраната и номиниран за посланик на страната ни в НАТО Георги Панайотов.  

„Не можем да стоим безучастно и да гледаме. Трябва да вземем мерки за нашата защита, така че в Кремъл да знаят, че сме готови, ако решат да продължат на запад, че ще се противопоставим“, заяви Панайотов.

Още по темата
„Войски и въоръжения, противоракетни системи, противовъздушна отбрана, всичко. Да покажем, че сме готови“, допълни той относно заявеното подсилване на източния фланг на НАТО.

Много държави членки на НАТО, с малки изключения, предоставят на Украйна оръжие, уточни Панайотов. „Няма как да се затвори небето“, припомни той.

Бившият служебен министър на отбраната заяви, че трябва да се направи военно-политическа оценка на ситуацията в региона и на рисковете от войната в Украйна за нас. „И въз основа на тази оценка, която трябва да е много прецизна, трябва да се вземе решение какво да се прави,“ посочи Панайотов.

„В момента ремонт на МиГ-овете е немислим. Трябва може би да се помисли за политическо решение дали самолетите да бъдат предоставени на друга държава за поддръжка и ремонт“, отбеляза още Георги Панайотов.

Третият вариант според него е по най-бързия начин да се проведат преговори със съюзници, които да ни предоставят втора ръка F-16, които ние ускорено да усвоим чрез обучение на пилоти и изграждане на инфраструктура.

Според Панайотов е бил развенчан митът за непобедимата руска Червена армия.

„Президентът Путин няма печеливш ход. Русия изгуби тази война. Каквото и да се случи оттук нататък, тя ще бъде в по-слаби позиции, отколкото преди началото на войната. Тъй като те не знаят в момента какво да правят, ще правят това, което знаят. А те знаят да водят война. Да стрелят, да хвърлят ракети, да пращат войниците си като пушечно месо на фронта. Те ще продължат това да правят, докато не бъдат спрени и докато не се изтощят те самите“, коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
8
 
7
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Тези МиГ29 на поляците кой им ги ремонтира, не са ли самите поляци? Ще окрием ли топлата вода, ако дадем нашите щайги в Полша на ремонт? Нали военният министър Ненчев искаше да сключи такъв договор, а после русоробите го даваха под съд, че не искал да плати милионите на матушката Русия, която пък сетне такъв ремонт направи, че нашите самолети останаха на земята. Тези *** сега трябва да бъдат съдени за национално предателство, май и чорапа е от тях!
69
5
 
5
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
а это что за генерал великой армии, выдающийся стратег! молчи за умного сойдешь!
68
7
 
6
 
! Отговори
Някой преди 2 години
На тия, които цитират оттеглянето на Щатите от Афганистан, ако си мислят ,че американците не са подписали споразумение със тях, жестоко се лъжат! Да не забравяме ,че в момента Виетнам е най-верният съюзник на САЩ в Индокитай!
67
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червената армия не е имала никакъв дух. За това са умрели 27 милиона. Това не е дух, а слабост и срам. Жертви св дават, когато нямаш идея от военно дело. Да не говорим ,че милиони са убити за отказ да се бият в шантава война на Сталин. Реално Сталин губи войната още в началото и чака после Сащ да го спаси. Сега същите тези, казват Сащ помага на Украйна:) как се върти колелото .
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глyпaк, глyпak
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента артилерията подготвя решителен залп и прецизира изстрела . Жельо е предаден от неговите. Но до 2 няма да го чакат ясно ви е.
64
14
 
8
 
! Отговори
Брей, преди 2 години
Руски таракани още малко и ще ни представят Путин като "хуманист", защото още не бил сравнил Украйна със земята! Докъде може да стигне човешкото дебелоочие и цинизъм ?
63
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всеки ден пропагандата на Нато изкарва нови нефелни клоуни , нямат тежест пишурковците
62
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е на тоя *** баща му е трябвало да свърши в устата на майка му. То и Хитлер си мислаше, че няма да е проблем и уби 27 милиона съветски войници, но му свиха сърмите след това. Червената армия колкото и да не е харесвана от флагчетата на дъгата има сериозен боен дух, плюс война все още няма, това е операция да се възстанови редът в Украйна и да се изчистят от нацистки групировки.
61
6
 
11
 
! Отговори
аз преди 2 години
Не знам ..... талибаните превзеха Авганистан за 2 седмици и накараха НАТО и ФАЩ да бягат с подвити опашки...... Не разбирам за какви развенчани митове говорите
60
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин скоро май ще ходи при доктор Енчев!
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 78Късно е за тебе клоуне. Работата на Българския народ е да ви държи далече и от управлението. И да ви мачка на всякъде. Да може да ревете само по форумите, къде се събирате такива предатели педалчетаа :)))
58
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само че е развенчан. В момента се извършва подигравка с руската армия. Такъв позор не е имало....
57
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Независимо от политическите си пристрастия, истински *** е онзи, който смята, че Украйна може да даде такъв отпор на руската армия- ако Путин искаше(и ако беше наистина луд, както обичат да твърдят), досега да беше изравнил Украйна със земята и всичко да приключи за ден. Вече е от ясно по-ясно кой иска световна война и кой ще си я изработи, и само дълбоко заспалите искрено не могат да го видят и разберат, на останалите или много им се плаща, или са изоставили всякакви ценности и морал.
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
непобедимата руска Червена армия - нискочелия логопед да се върне в училище, защото от около 30г. вече няма Червена Армия! Има хора които от години живеят в един мехур от някакви собствени небивалици и мислят, че всичко е така както те казват! ЗАТОВА И НЯМА ДА СТЕ ПОВЕЧЕ НА ВЛАСТ!
55
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой хора са на 40+ години и още не знаят, как работи Болшевишката пропаганда. Това е очайващо ниска интелигентност . Същите тези ограбили вашите бащи и майки , вашата младост , вашите ресурси. Избили след 45та куп български генерали и войници защитавали България 3 войни. Седнали да ми ги защитават жлъчно:) Вие сте срам за България !
54
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е! Едно е да защитаваш Родината, друго е да си окупатор!
53
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин, бягай на масата с преговорите, че калпавата ти войскъ шъ треба за гражданската войнъ! Няма да се поколебаеш да я пуснеш срещу народа си! Познавам те!
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 64 При война е така, страдат всички.
51
3
 
16
 
! Отговори
Не преди 2 години
знаех, че ракетите се ,,хвърляли,, И това нещо е било министър на отбраната!?