НАТО одобри бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария

Подкрепена е и допълнителна военна помощ за Украйна
24 мар 2022 16:38, Елка Василева
159
НАТО одобри бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария
Снимка: Президентството

Лидерите на страните-членки в НАТО одобриха разполагането на четири батальонни бойни групи в България, Румъния, Словакия и Унгария. Това обяви генералният секретар Йенс Столтенберг след края на извънредната Среща на върха.

Столтенберг обяви още, че съюзниците ще продължат да налагат висока цена на Русия за инвазията в Украйна, предаде БНТ.

Още по темата
Лидерите са одобрили допълнителна помощ за Украйна с военни доставки: анти-танк, ПВО, дронове, както и значима финансова и хуманитарна подкрепа. Ще бъде оказана подкрепа за киберзащита, както и средства за радиологична, химическа и ядрена защита.

Столтенберг повтори, че НАТО има отговорност да не позволява конфликтът да се разшири.

Той  призова Китай да не оказва военна и материална подкрепа на Русия във войната ѝ с Украйна и да се включи в усилията за намиране на мирен изход от кризата.

Лидерите са натоварили военните планиращи да изготвят планове за евентуално постоянно присъствие на Алианса на Източния фланг, подсилвайки отбранителния и възпиращ капацитет на НАТО. Решението ще бъде обсъдено на Срещата на върха през юни в Мадрид.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
5
 
! Отговори
- преди 2 години
НЕ! НЕ! НЕ!
101
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Окупира ли ни НАТО, а НАТО даже искат да крадат и територия от малка България, България ще загине, Натовците убиват европейци тайно или явно, може да прочетете историите им от миналото, за да се уверите и който ид.иот е разрешил на НАТО да се настанява и окупира България е за публично порицаване и бой! Това ще нанесе вечна вредна за цяла България, неслучайно ердоган ги изгони от Турция преди време, а вие ги приемате и ще страда народа!
100
4
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
та целта е ясна:-Хилядите унищожителни оръжия на руснаците да бъдат РАЗХВЪРЛЯНИ НАЙ-ВЕЧЕ по ЦЕЛИ в европейския континент!...Колкото повече бомби за нас,толковая ПО-МАЛКО бомби за Кравария !....Ония СА ТАРИКАТИ,въпроса е защо ние им играем ПОСВИРКАТА ?!
99
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
и ква стана тя?..УЖ ДЕКЛАРИРАХА,че войната в Украйна НЕ Е война на нато,обаче били щяли да сформират БОЙНИ групи в БЪЛГАРИЯ,Словакия,..там и другите ..?!?!..От какъв зор?...Некой нападнал ли ни е без да сме разбрали?...Всъщност,работата е от ясна по-ясна:..-Така или иначе нато ще използва събитията за да РАЗШИРИ присъствието в САТЕЛИТНИТЕ си царства..А че ставаме автоматично МИШЕНИ,..на кого му пука?!..Всъщност,това е и целта!..Все пак хилядите унищожителни оръжия на руснаците "трябва" да бъдат
98
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВСЕКИ РУСНАК ....Абе ***, Русия никога не ни е била враг, какво си занасаждал русофобия,пропаганда и омраза , като печатаща машина? Точно укро-нацистите убиваха българи в Украйна!
97
3
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
На 24 Март 1999 терористическата организация НАТО нападна Югославия, съсипвайки държавата, разчленявайки я, бяха убити стотици хора включително и деца, унищожени правителствени сгради, мостове и телевизионни кули и студии. Убийства на невинни хора в името на така наречената според тях "демокрация". Тероризъма има едно лице и то е САЩ и НАТО!
96
3
 
11
 
! Отговори
НЕ И У НАС! преди 2 години
Чуждо военно присъствие у нас - НЕ! Това е есинствената ни гаранция за сигурност. В противен случай сме просто ПЛАЦДАРМ за военни операции и трянбва да сме готови да понесем всички последствия на това - смърт, разруха, безредици...
95
2
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
АХ ЗАПАС ПАК ЗАПАС КЪДЕ МЕ НАМЕРИ ЧАК ВЪВ НАС
94
5
 
1
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
До РУСИЯ ИСКА КРЪВ....Коя държава ще се разпадне , ако няма ПОСТОЯННИ войни по света .....А ?
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако за политика ще говорим не ни трябва никой нито НАТО нито Шанхайския съюз.Всеки от тези два съюза е съставен от народи със сходни ценности култура и произход.Ние с кой имаме сходна култура или начин на живот?Само с другите балкански страни.Ето такъв блок ни трябва и военно и икономически и всякак Балкански съюз.А тия опити за поамериканчване и порусначване, които са наследник на някогашната политика на потурчване, което и сега не е спряла, мани ги.Но знам че скоро това няма да стане реално.
92
11
 
4
 
! Отговори
РУСИЯ ИСКА КРЪВ.... преди 2 години
ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА КРЪВ Е ВЕЧЕ ПРОЛЯТА В УКРАЙНА.....ДЛЪЖНИ СМЕ ДА ОТМЪСТИМ НА УБИЙЦИТЕ!.... РУСКИТЕ ГАДОВЕ ТРЯБВА ДА УМИРАТ.....!!!!
91
1
 
4
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Как може Баце да не е на сМинката ?
90
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Който е с РУСИЯБългарите в Украйна бяха убивани точно от укро-нацистите, затова не покрепяме масовия убиец Зеленски, марионетка на Коломойски!
89
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 117 система и не бил годен сам да вземе такова решение.Пък и според тях работата на добрия политик била цитирам не да следва народа а да е пред него да има по-важна визия за всичко от него и когато се налага да налага на народа своята си визия въпреки явното народно несъгласие.За който не разбра тая политическа система дето в нея политика си налага някакви свои визии, без никой да пита, защото му се стрували правилни, се казва диктатура.
88
9
 
5
 
! Отговори
Русия може само.... преди 2 години
ДА УБИВА!!!.... УТРЕ ЩЕ ИЗБИВАТ И ВАС И ВАШИТЕ ДЕЦА, ЗА ДА ПОРОБЯТ БЪЛГАРИЯ КАТО УКРАЙНА!!!!
87
7
 
5
 
! Отговори
Който е с РУСИЯ преди 2 години
ТОЙ ХАРЕСВА ДА СЕ ИЗБИВАТ БЪЛГАРИ ОТ РУСКИТЕ УБИЙЦИ В УКРАЙНА.... УТРЕ ТАКА ЩЕ ИЗБИВАТ И ВАС!!!!
86
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 13 всъщност ясно е обратното и знаете ли защо? Защото лично върлите американофили начело с Костов и Паси се похвалиха наскоро как те ни вкарали в НАТО въпреки че били наясно че народа в мнозинството си не иска, че те били довели царя въпреки че и него народа не го искал и разбира се че наложили евроатлантическите ценности въпреки че знаели че народа не иска.И това според тях било за всеобщото добро, защото народа бил твърде некомпетентен и със сбъркана (разбирай не американска) ценностна
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 114 .. Ми заминавай бе ***, кво чакаш?! Или не те пускат вашите.
84
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинците(укро-нацистите) отвличат деца, нацистката групировка "Азов", убиват родителите и отвличат децата https://politnavigator.net/azovcy-begut-iz-mariupolya-prikryvayas-detmi.html
83
8
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ Е ВРАГ! преди 2 години
ИЗБИВАТ българи в Украйна. ЩЕ ОТМЪСТИМ ЗА НАШАТА БЪЛГАРСКА КРЪВ НА РУСКИТЕ ЗВЕРОВЕ!