Бен Уолъс: Да се оперира руският тумор в тялото на Украйна

И без „Москва“ руският флот поразява украинското крайбрежие
28 апр 2022 20:23, Елка Василева
100
Бен Уолъс: Да се оперира руският тумор в тялото на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че Великобритания е готова да подкрепи Украйна да възстанови суверенната си териториална цялост, което включва връщане на Крим, анексиран от Русия през 2014 година, предаде БНР.

Още по темата
Запитан дали Владимир Путин може да разшири войната извън Украйна, Бен Уолъс отговори, че руският президент винаги е имал амбиции да нахлуе в съседна държава и че той е „етнически националист“.

„Очевидно има територии с руски говорещи хора, за които той мисли по същия начин както нацистите през Втората световна война, а именно, че те са негови“, посочи Уолъс.

Министърът на отбраната каза, че според него Путин почти отчаяно се опитва да разшири конфликта със заплахи или фалшиви атаки в молдовското Приднестровие. Уолъс отбеляза, че Путин сега се опитва да задържи постигнатото и да се превърне в нещо като „разрастващ се тумор в тялото на Украйна“.

Западните съюзници сега трябва да помогнат „да се оперира този тумор“, така че Украйна да отблъсне руските войски и да ѝ се окаже подкрепа да си върне окупирания през 2014 година полуостров Крим, каза Уолъс.

"Ние подкрепяме суверенната териториална цялост на Украйна. Това, разбира се, включва Крим и Донецк. Но нека първо да изгоним Русия от там, където е сега и да възстановим Минското споразумение, което Русия на практика скъса," каза британският министър.

Междувременно британското разузнаване съобщи в последната си сводка, че руският Черноморски флот продължава да е в състояние да поразява цели по цялото украинско крайбрежие въпреки загубата на флагмана „Москва“ и бойния кораб „Саратов“.

По данни на британското разузнаване около 20 руски бойни съдове, включително подводници, са в оперативната зона на Черно море. “Босфорът остава затворен за всички нетурски военни кораби, което прави невъзможна замяната на крайцера „Москва“, отбелязва Министерството на отбраната. Русия се опитва да откъсне Украйна от достъп до Черно море, което сериозно ще затрудни търговията й, допълват британските военни. Снощи британският външен министър Лиз Тръс открито призова Запада да снабди Украйна с противокорабни ракети, танкове и изтребители.

Тя допълни, че победата на Украйна над Русия сега трябва да се превърне в стратегически императив за Запада, което означава, че руските сили трябва да бъдат отблъснати от цялата територия на Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
16
 
5
 
! Отговори
Оп Са преди 2 години
Русия играе основна роля в рестарта на Световния Ред, потърпевшите от целия цирк ще сме ние!
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Северен Пакистан да си мълчи.
32
3
 
10
 
! Отговори
АБЕ , ГЛУПОСТИ.... преди 2 години
ДЕЦАТА НА ПУТИН , ПЕСЪКОВ , ЛАВРОВ И РЕД ДРУГИ РУСКИ ВЕЛИЧИЯ ...ЖИВЕЯТ НА ЗАПАД И В АМЕРИКА ,...ХА,ХА,ХААААААААААА......ПУТИН САМО СЕ ДЪРВИ И ПЛАШИ ГАРГИТЕ С ЯДРЕНОТО СИ ОРЪЖИЕ....!....КОЙ ЛУД ИЗБИВА ДЕЦАТА СИ .....???!!!!!
31
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще бъде унищожена икономически и фактически, ако не спре тази бeзyмна война.
30
21
 
12
 
! Отговори
Оп Са преди 2 години
Тия палячовци британците не могат една истинска битка да спечелят, след 30 години населението ще им е всичко друго, но не и британци
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моя пинчер и той се е увълил да оперира алабая на съседа.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да не са ви туземните племена с копия дет сте избивали, грабили и ползвали като роби в продължение на столетия?
27
9
 
7
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Боли ги англетата,защото си бяха заплюли Севастопол за британска база,ама нъц.
26
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уолъс плродължавай да говориш току виж си уморил Путин от смях.
25
6
 
9
 
! Отговори
До гглупендера 16 преди 2 години
Плондир, големият разузнавач и аналитик Яков Кедми неотдавна каза, че британците вече не могат да строят кораби. Ами флагманът им "Куин Елизабет II" две години след пускането му на вода не можа да влезе в строя - пропускаше вода откъм витлата. От трите суперподводници клас "Астют" две постоянно се ремонтираха! И когато незабелязана от съпровождащата кериъра група руска подводница изстреля ракета от голяма дълбочина в Средиземно море, смениха посоката към Китай, ама и до там не стигнаха!
24
7
 
10
 
! Отговори
Бен Уоли преди 2 години
Търсят се доброволци за опериране на руския тумор ........ хайде бе .... някой ... който и да е... поне един... Що замлъкнахте ве ? Амииии, като има само приказливци и нито един дето да се жертва и да отиде да се бие срещу руския тумор .......... оперирането се отлага за неопределено време . п.с. Вие пак си вряскайте по медиите и се заканвайте на Путин зловещо... Можете дори мислено да го утрепете. Няколко пъти. Няма лошо. Току виж подействало и Путин умре... от смях да ви чете глуупостите.
23
7
 
5
 
! Отговори
Бен е добро момче! преди 2 години
Само че не той и неговата армия ще изтрие от лицето на Земята примитивните крепостни мужици, а великият Джоузеф Байдън с неговата космическа флотилия.
22
5
 
7
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
А осем години Неузрелия и неговите предшественици защо не спазваха Минските споразумения.Да би мирно седяло,не би чудо видяло.Сега щели да възстановяват Минските споразумения.
21
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната жертва на кръвосмешениятаа на прогнилото островче.
20
6
 
9
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Мисирският тумор защо трие!?Да го питаш и той не може да ти отговори!Важното е да падат стинки от укроидиотията заместила ковидиотията!
19
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще оперираш бе шут? Това да не ти е банановата държава България?
18
2
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Даа, тоя свят наистина има нужда от промяна, но това едва ли ще се размине без сериозен бой! И от цялата работа пак ще загубят обикновените хора..
17
4
 
4
 
! Отговори
nimportequi преди 2 години
Куче което лае(петата колона) не хапе.
16
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно, Украйна трябва да си върне Крим, сега нищо не губи да атакува и да си го върне. Русия колкото и да дъни с бомби, ще се изтощи. Нито Китай и помага, нито Мадуро., камо ли Вучич, колкото да и се правят на приятели.
15
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Друг британски умник съвсем правилно каза, че един "Сармат" е достатъчен UK да изчезне от лицето на Земята! Този живее във времето на 1850-те!