Руските сили превзеха стратегически град в Донбас

Красни Лиман е под руско владение
Обновена: 28 май 2022 15:09 | 28 май 2022 13:40, Александър Попов
137
Руските сили превзеха стратегически град в Донбас
Снимка: БГНЕС

Народното опълчение на Донецката народна република и руските въоръжени сили напълно превзеха град Красни Лиман от украинските сили, съобщи говорителят на руското министерството на отбраната генерал Игор Конашенков, цитиран от агенциите.

Украински военни, които се предадоха на 25 май в битката за Красни Лиман, говориха за заплахи да бъдат убити при отстъпление и за наличието на някакви наказателни отряди, които се разправят с онези, които не искат да се бият.

Отделно руските сили за един ден са свалили два изтребителя Су-25, вертолет Ми-8, 18 безпилотника, украинската балистична ракета "Точка-У" и ракети "Смерч". Авиацията удари шест командни пункта, четири склада с боеприпаси, две батареи за РСЗО "Град" . Убити са 260 украински военни. Руските артилеристи и ракетни войски атакуваха над 617 района на концентрация на въоръжените сили на Украйна и над 40 артилерийски системи и минохвъргачки, каза генералът. С високоточни ракети са унищожени командния пункт на 30-та механизирана бригада и на бригадата за териториална отбрана. Унищожени са и четири склада с боеприпаси в Донецката народна република./БГНЕС

Още за войната в Украйна вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа "губейки" руснаците наистина взеха да отстпват ама с гръб към Киев. Е явно "великата" украинска армия може да бъде издухана и само с пръ..ня.
26
3
 
44
 
! Отговори
Зайо Байо преди 2 години
Абе какво става в ДнесБг, да няма преврат в редакцията или е хакнат сайта!? Що нямате поне пет статии срещу Путин на първа страница днес!?! И някакъв реализъм се прокрадва в отразяването на ситуацията в Украйна, да не са ви спрели средствата от американското посолство?
25
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Голяма новина, превзето е някакво село Красни Лиман и всички се превъзбудиха. Да видим колко тържествена ще е новината когато ги прогонят от там." ------ как ще ги прогонят от там? Като преместят граничната пирамида от другата страна на селото и обяват в тик-ток, че са изтласкали руснаците извън границата ли?
24
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оу, на тази нечестна постъпка Зеленски ще отвърне с още рев и молби по телевизора!
23
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Селото което са превзели не се казва Красни Лиман, а само Лиман. Всичко "красно" вече не съществува, както скоро няма да съществува и комyндело-фашистката красная армия.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"необратими изменения в гена"...*** нацистите!
21
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асоциален Примитив Оплачи се на евреите, той комунизма и болшевизма си е западна идеология и на евреите.
20
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като те обземе панически страх от противника и не знаеш какви ги вършиш после. Така и с руските части
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21:Какъв ген бря?Вие нормални ли сте?Има си естествен подбор.Ето примерно нашите роми гледат булките да са бели и вече имат руси и светлооки деца.Даже в Германия бяха взели на една детето,защото било много светло за ромче,не й вярваха и с ДНК тест доказаха,че е нейно.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез само губят с превземане на нови градове! :))
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно докато отстъпват са превзели без за искат.
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народното опълчение на Донецката народна република и руските въоръжени сили напълно превзеха град Красньiй Лиман, активно използвайки руските гаубици с пролетни имена "Акация", "Тюльпан", "Геоцинт", "Гвоздика" и най-мощния в света 30-дулен самоходен огнемьот "Буратино".
15
29
 
4
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 2 години
Голяма новина, превзето е някакво село Красни Лиман и всички се превъзбудиха. Да видим колко тържествена ще е новината когато ги прогонят от там. Изхабили са 1000 ракети, жива сила, тонове храна и гориво а кризата в Русия става все по дълбока. Всички разходи за акцията и войната се издърпват от рафтовете в магазините и портфейлите на руснаците, но те си заслужават, защото си харсват диктатора. 400 години крепостни селяни, 100 години болшевизъм = необратими изменения в гена и наслада от робството
14
17
 
4
 
! Отговори
Как ще разберете? преди 2 години
Как ще разберете кога Путин е умрял?Когато дяволите избягат от ада и Св.Петър каже:"Бежанска вълна започна и там ..."
13
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен За да не се излагаш, само да ти кажа, че вица ти е просто смешен, през соца имахме истински чиста и качествена храна и хората не се хранеха с некачествена храна, както сега. И всички имаха всичко необходимо през соца - кола, къща, апартамент, вила, работа,образование, напълно безплатно медицинско обслужване за всички и други привилегии, а бедни,бездомни,гладни и безработни нямаше, нямаше и такава престъпност и наркотици нямаше.
12
25
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Браво, след като се оттегли безславно от Киев и Харков, "непобедимата путинска армия" е превзела един украински град в Донбас с помощта на цялата си безаналогова техника и след като е съсредоточила там целият си военен скрап и путинска мощ. Това ще бъде вторият военен успех след Мариупол, който беше сринат до основи с ракети и снаряди от разстояние, тъй като прекия контакт с украинските защитници не се отразява никак добре на кадировците, зелените човечета и другите изчадия ... !!!
11
0
 
12
 
! Отговори
Проектът преди 2 години
Проектът Хазария 2.0 приключи
10
3
 
19
 
! Отговори
Закривай преди 2 години
окрайна!
9
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата отива на приключване за Зелката. Язък че толкоз украинци загубиха къщите си заради тоз идиоиот. Що го слушат незнам.
8
4
 
11
 
! Отговори
Знаете ли,че... преди 2 години
Киргизстан е най-ужасния кошмар на САЩ.6 000 000 мюсюлмани с китайски лица, говорещи на руски!Затова пращат оръжия на Украйна.