Керемедчиев: Русия ще използва и прехраната като оръжие

България не е в топ 20 държави, помогнали на Украйна
3 юни 2022 15:58, Нели Христова
30
Керемедчиев: Русия ще използва и прехраната като оръжие
Снимка: БГНЕС

България не е в списъка на топ 20 на държавите, които Украйна смята, че са ѝ помогнали, подчерта Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

"Ние влязохме в списъка на неприятелските държани на Русия, а от друга страна не сме в приятелския списък на държавите, които помагат на Украйна. България изтърва и този шанс – българската икономика, българските предприятия да участват в следвоенното възстановяване на Украйна. (…) Това е много важен аспект, защото рано или късно войната ще свърши. Дали Украйна ще остане във вида, в който е, трудно може да се каже – по-скоро части от нея ще бъдат загубени за много дълъг период от време, ако не и завинаги, но възстановяването на Украйна е много важен следващ аспект", каза още той.

Докато няма постигната удовлетворителна победа за някоя от страните в конфликта в Украйна, преговори няма да има, прогнозира пред БНР Милен Керемедчиев.

"Преговорите замряха, но и от двете страни нямат желание да провеждат такива преговори. Русия започна да постига частични победи на бойното поле. Путин успя да консолидира руската армия, да я свие в юмрук. Тази битка вече се води град за град. Докато има такива частични победи, Русия няма да иска да започне преговорите. Що се касае до Украйна, те също очакват да спечелят този конфликт. С въвличането на все по-тежки и далекобойни оръжия Украйна ще се стреми да нанася по-тежки поражения на руската армия".

Русия ще използва и прехраната като оръжие, коментира бившият дипломат.

По думите му колкото повече оръжие на руската армия се похабява и унищожава в Украйна, толкова повече Русия използва и други оръжия – например енергийни, за оказване на натиск.

Русия показва мускули в целия бивш Съветски съюз. Военната ѝ дестабилизация ще намали възможността ѝ да влияе в региона, което ще доведе до разместване на балансите, посочи Милен Керемедчиев в предаването "Преди всички".

Той акцентира върху затъване в конфликта в Украйна, защото Москва ще трябва да задържи и укрепи завладените територии, а Киев ще премине в партизанска борба и сравни това с афганистанския сценарий.

Изявление като това на Калина Константинова за бежанците, на ниво вицепремиер, е и личен удар и към премиера, смята Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Предпочитам да остана в неприятелския Списък на Русия , отколкото в *приятели* на Зеленски и Нацизма .
23
3
 
0
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До Керемедчиев и всички РУСОФИЛИ и русотролове-Споко, 2024 - Русия Умре!
22
0
 
5
 
! Отговори
до Боби преди 1 година
абе човек ставаш смешно жалък, пшеница ечемик се сее есен мой. Царевица и слънчоглед са пролетници. Аман от дървени филисофи дето разбират само как да си избришат анустите. Не били засяли украинците, нямали били торове, я си припомни заседналия Вера Су с какво и от куье беше натоеарен, амониев нитрат от Украина. Я поразгледай малко клипове и на ВСУ и на РФ от последните дни и виж нивите от която дънят САУ и РСЗО с какво е засята.
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"България не е в списъка на топ 20 на държавите, които Украйна смята, че са ѝ помогнали..." - кво ше праим ся, сън не ме хваща, че не сме големи укро помошници и че не сме им влязли в класацията
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какъв глад бе кво оръжие. Има невероятна реколта и тук в БГ и в Раша и при урките. Нивите им на 85% са непокътнати. Да си разкарат минните полета в залива на Одеса и да изнСят. Ама не пимбят къде насраниии от страх са минирали
19
0
 
7
 
! Отговори
Тоя па преди 1 година
Същите глупости за участие в някакво възстановяване от война такива като тоя манипулатори говореха и за войната в бова Югославия, и за Афганистан. Е, там нали си предоставихме и небето и армия изпращахме. Манипулатор ***. България никога, никъде не я ползват при позитиви. Ползват я само за негативите.
18
1
 
6
 
! Отговори
Значи Путин си каза преди 1 година
че нямат намврение да спрат какъвто и да е износ. Кой каквото иска да си купи от тях може да си купи. А договорите си ги спазват. Дори газът през Украйна си тече щото е в интерес и на Украинците. Обаче ние пищим че няма да купуваме от Русия нищо. В резултат цените скачат. И накрая Русия била виновна че нямало храна или била скъпа. Да им имам логиката на тия пинокиовци.
17
1
 
4
 
! Отговори
Пак Русия е вновна преди 1 година
Тя Русия досега буквално нищо не е направила. Да, влезна в този регионален конфликт защото беше поставена в ситуация без избор. Но оттам нататък ЕС и САЩ я спукаха от санкции. Затвориха въздушни пространства. Наложиха ембарго, забрана за износ на всичко практически. И после като се вдигнага цените, излизат НЯКАКВИ КАПАЦИТЕТИ КАТО ТОЯ ДА ОБЯСНЯВАТ КАК РУСИЯ БИЛА ИЗПОЛЗВАЛА ХРАНАТА КАТО ОРЪЖИЕ. Абе вие чувате ли се какво говорите въобще.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Срещу Русия използват като оръжие всичко, което е възможно. Тя защо да не може?
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ТОЯ СЕ ИЗПЛЮ. СЛЕД КАТО ЕСЕС ОВЦЕТЕ ГО СЪОБЩИХА ЧЕ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ ЩЕ ДОВЕДЕ ПРОБЛЕМ ПРИ ИЗХРАНВАНЕТО,И НАШИТЕ ГЛАШАТАЙ ПРОПИЩЯХА .
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като свърши военната операция на Русия от фашистка украина нищо може да не е останало
13
1
 
2
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
АбеГейндарко къде си слагаш *** да ти го сцепат чеченците и нема да си намериш мъж никога сцепен
12
0
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Съгласен съм,че войната рано или късно ще свърши.
11
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 2-ри касскет, Просийка е вече бита карта, мястото и е при КимГрух, Мадуурко и шофьора на автобус лукашенко. Няма западни компании, инвестиции, туризъм и тн. Така, че наистина могат да си пуснат атомните бомби на червения площад, добра деПуткинация ще се получи. Така наречения "шахматист" се матира като първолак. По голям русофоб от него е само др0гаря джугашвили.
10
1
 
5
 
! Отговори
Пак преди 1 година
Глупости....
9
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво пък значение има,че не сме в списъка на приятелските държави за Украйна,след като тя няма да съществува?
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали беше само бензиностанция,бе готин?Сега се оказа и хипермаркет!?Ааа,добър ден булка-дай *****!
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега на всеки некадърник Русия му виновна. А в същото време обесняват, че нищо независело от Русия.
6
5
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 1 година
Чакай малко, Русия ли въвежда санкции? Русия с никой не се е отказала да търгува. Санкциите се въвеждат от САЩ и ЕС!!!!! Въпросите към тези организирани престъпни групи Керемедчиев!!!!!!!
5
5
 
6
 
! Отговори
Значи преди 1 година
"Русия показва мускули в целия бивш Съветски съюз. Военната ѝ дестабилизация ще намали възможността ѝ да влияе в региона, което ще доведе до разместване на балансите" Значи Шахатиста в Кремлин се мислеше за Гросмайстор, а се оказа за майстор на Гросето. :))))