Песков: Руските удари не влияят на товаренето на зърно

Според него обстрелите са само по военна инфраструктура
25 юли 2022 15:39, Александър Попов
62
Песков: Руските удари не влияят на товаренето на зърно
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Ударът на руските въоръжени сили по военната инфраструктура в морското пристанище на украинския град Одеса не може и не бива да повлияе започването на товаренето на зърно според договореностите от Истанбул. Това заяви днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

Ударът "има връзка единствено с военната инфраструктура. Това по никой начин няма връзка с инфраструктурата, която се използва за изпълнение на договореностите и извозване на зърното. Затова подобно нещо изобщо не може и не бива да повлияе началото на процеса на товарене", каза Песков.

Украинската армия, цитирана по-рано днес от местни медии и Ройтерс, заяви, че руските ракети не са засегнали пристанищните складове на зърно, нито са причинили значителни щети. Властите съобщиха, че подготовката за възобновяване на износа на зърно продължава.

"Продължаваме техническата подготовка за започването на износ на хранителни продукти от нашите пристанища", написа министърът на инфраструктурата Олександър Кубраков във Фейсбук.

Президентът на Русия не планира да посети Япония, за да участва в държавното погребение на бившия японски премиер Шиндзо Абе. Нивото на руското участие ще бъде определено по-късно, съобщи представителят на Кремъл.

"Путин не заминава", каза той в отговор на въпрос на ТАСС./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Шизо преди 1 година
И това ако не е висша форма на шизофрения. Вчера сутринта не бяха атакували пристанището в Одеса и няколко часа по-късно версията се обърна на 180 градуса. Кремълските демагози още не осъзнават, че живеем в 21 век и всичко се вижда, чува и научава много бързо. Не е като Катинското клане за което си признаха с половин уста 60 години по-късно.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин е на официално посещение в Северна Корея там се срещна с своя много добър приятел Ким Чен Ун
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин е официално посещение в Северна Корея там се срещна с своя много добър приятел Ким Чен Ун
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Владимир Путин и Ким Чен Ун си приличат много като две капки вода
33
1
 
4
 
! Отговори
... преди 1 година
Така така! те рашистите пак лъжат! Не за друго ми в началото твърдяха, че те не са стреляли по пристанището! сега ми твърдят, че те разбираш ли били стреляли ама то не било по корабите в пристанището! абре ко да ви кажа те рашистите не са виновни за нищо! даже те и украйна не са нападали! ко да ви кажа, ако някъв рашист ви каже добър ден то трябва да проверите къде е слънцето, щото със сигурност ще ви е излъгал!!!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Много снайперисти бе Боби, пък и на много места РПГ-тат са срутили по 8 етажа. И ти си същия като кремълските дърти лъжци.
31
1
 
3
 
! Отговори
Кико преди 1 година
Нагледци,хем бият, хем искат да не се отбраняваш! Да горят в Ада!
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе направо му помагат - докерите бързат да ги натоварят преди някоя братска високоточна ракета да им е откъснала главата..Междрувременно по българските плажове, някой космат, ***, тип черноморски, си мечтае варягите пак да почнат набези по-българския бряг.
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Боби Бобчо, видяхме ги колко са високоточни по разрушените жилищни сгради, болници, детски градини, училища, молове и хилядите цивилни жертви на руското високоточно оръжие. Така изобщо не ми хвали руското високоточно оръжие за масово поразяване на граждански обекти.
28
8
 
3
 
! Отговори
До 24 преди 1 година
Колко промит мозък трябва да си, за да вярваш на всяко Украинско изявление, при условие, че до момента Украйна е загубила 1/5 от територията си. И реалностите са, че ще продължи да губи още и още, докато не капитулира. ХИМАРС е добро оръжие, но то не може да компенсира нито самолетите, нито калибирите, нито искандерите, още по-малко самолетите и ПВО-то, камо ли станциите за Радиоелекронна борба. Таква, като теб пишат, колкоо да не заспят или по поръчка.
27
2
 
2
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Кучев, имаш предвид на руското зърно май!? Щото на украинското, руските удъри му влияе и то много! Или пък говориш за, заграбеното от вас зърно?
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя наистина ли е толкова глупав или се прави на такъв? Руското високоточно оръжие с точност +-600 метра няма как да нанася точни удари.
25
1
 
7
 
! Отговори
Велики Болгар преди 1 година
Не забравяйте, че съществува все още Велика Волжка България в РФ, които имат все още българско самосъзнание и се гордеят с това, въпреки че са мюсюлмани. Костадинов една дума не е обелил за изконните български земи в Русия, за това винаги ще бъде просто Копейкин
24
11
 
5
 
! Отговори
1000 на ден преди 1 година
Укрите се првят на много хитри,покрай зърновозите да минават и кораби с оръжие!Е ,не им се получи,някаква гемия с US муниции даде фира!
23
4
 
8
 
! Отговори
Лех Валенса преди 1 година
Ако изменението на политическата система на страната е невъзможно, разчленението на Русия ще бъде задължително, за да се гарантира световната сигурност".Там живеят 60 народа, които са били погълнати по същия начин, както днес поглъщат украинците. Ние трябва да помогнем на тези народи да въстанат. Трябва или да се смени руската политическа система, или да се намали населението на Русия до 50 милиона.
22
4
 
9
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
Първият граничен пункт на украино-китайската граница ще бъде открит на 1 януари 2025 година!
21
0
 
2
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НЕ СЪМ ИСКАЛ ДА ОБИДЯ НИТО ЕДНА ,, Анонимка " !!!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера пък твърдяха , че не били те стреляли! Лавров сигурно още повтаря по интервютата че не са нападали Украйна .
19
5
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
КОРАБИТЕ НА РУСИЯ СА НА 30 КИЛОМЕТРА ОТ ОДЕСА , А СИЛОЗИТЕ НА ПРИСТАНИЩЕТО СЕ ВИЖДАТ ОТ КОСМОСА , НЕ СА ЦЕЛ А ТРЯБВА ВЕЧЕ !!! А ТЕЗИ СИЛОЗИ РУСИЯ ОТНОВО ГИ Е НАПЪЛНИЛА С ,, ОТКРАДНАТОТО " ПО РАНО , СПОРЕД ФАШИСТИТЕ ОТ КИЕВ И ЕВРОПА , ЖИТО !!!
18
5
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАТОВЦИ СЕ ХВАНАХА ЗА ДУМИТЕ НА ТУРСКИЯ ВЪНШЕН МИНИСТЪР ,, ОТ РУСИЯ НЯМА ПОТВЪРЖДЕНИЕ " И ГИ НАПРАВИХА СМИЛАЕМИ ЗА НЕЧЕТЯЩИТЕ БЪЛГАРИ !!!