Столтенберг: Не бива да се позволи Русия да спечели войната

Това е посегателство срещу сегашния световен ред
4 авг 2022 15:26, Елка Василева
451
Столтенберг: Не бива да се позволи Русия да спечели войната
Снимка: архив, БГНЕС

Не бива да се позволи на Русия да спечели войната в Украйна, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде Ройтерс.

Още по темата
"В наш интерес е този вид агресивна политика да не се увенчае с успех", каза той в реч, произнесена в родната си Норвегия.

Войната на Русия в Украйна е посегателство срещу сегашния световен ред, посочи Столтенберг. Той заяви, че Европа се намира в "най-опасната за нея ситуация от времето на Втората световна война".

Столтенберг добави, че ако руският президент Владимир Путин реши да стори нещо подобно със страна от НАТО, тогава целият алианс ще отговори.

Генералният секретар на НАТО говори по време на среща на млади активисти, организирана от норвежката Работническа партия на остров Ютьоя, в района на Осло.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


451
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормалните хора пишат коментари и мнения по статиите. Трроловете си личат по това че пишат отвлечени неща, опорки от листчета, които са им дадени но обикновенно не разбират как и къде да използват, жалки са.
288
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До сащ, няма защо Бг да е в съюз с когото и да е било това е американска нпо пропаганда и ти много добре знаеш това щом си написало тая тирада.
287
8
 
3
 
! Отговори
САЩ > рф преди 1 година
Фалшивата РФ с нейните фалшиви съветски "ценности" и кървави стандарти! РФ разпалва войни и избива цивилни граждани и деца! РФ води военни операции на територията на суверенни държави избивайки невинни хора. РФ подкрепя(ше) терористични античовешки режими като Югославския, Либийския, Иракския, Иранския, С. Корейския, Сирийския и др. РФ изпрати в Донбас рускоговорящи терористи да избиват цивилни украинци, жени, деца! Защо България да е в съюз РФ обслужваща интересите на кремълските нацисти?
286
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Персианеца е електронен бот лъжец и провокатор и инсинуатор и манипулатор.
285
5
 
2
 
! Отговори
Персия 4 преди 1 година
Още в царска русия приелите лицемерно християнството ислямо-татари успяват да се вклинят в управлението на русия. Много руски висшестоящиса с татарски произход.Чрез тях световната ислямистка мафия успява да завладее управлението в русия.Татаринът Путин е тяхна марионетка. Той използва русия за да осъществи целите на Световната джихадиста мафия които са: религиозна война срещу целия свят, установяване на световна ислямистка диктатура, Холокост над християните и изграждане на царството на Злото
284
0
 
1
 
! Отговори
Тези идиоти преди 1 година
Необмислено се завряха, където не трябва, а раята да мре да им пази богатствата. Гадове.
283
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цялото човечество чака Русия да получи поне половината от това което трябва за да спре тази война. Само дедо бай дън и уважаемия генерален секретар Столтенберг не са разбрали. Милитаристи.
282
2
 
3
 
! Отговори
И какво преди 1 година
Да умираме за САЩ ли....и за дълбоките ви джобове. И вие сте виновни. Факт.
281
0
 
4
 
! Отговори
Косово преди 1 година
Кой го създаде и защо?
280
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победа за русия означава победа за световната джихадистка мафия!
279
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има конфликт между две натовски страни в следствие на което Кипър се раздели и Северен Кипър се отцепи, макар че Кипър е в ЕС. Това стана преди поповин век и няма реакция защото САЩ имат голяма военна база в Турция с ядрено оръжие. ЕС подкрепя Гърция и тя успя да се въоръжи и сега се държи господарски. Който може да мисли да се размисли. Ние имахме един приятел и го загубихме. Сега чакаме Нато да ни спаси. Купихме едни чертежи ще купуваме още едни. ...
278
5
 
2
 
! Отговори
Персия 3 преди 1 година
Путин няма християнски корени. Той принадлежи към насилствено асемилираните от русия татари, които, за да се спасят от руският геноцид, приемат лицемерно християнството. Но татарите запазват тайно мюсюлманската си вяра. Това е добро обяснение за промюсюлманската политика на СССР и ислямофилията на Путин - пръв приятел на джихадисти, терористи и врагове на християнството на първо място Персия. Задължително русофилите са ислямофили, а ислямистите - русофили! Вечна дружба! русия е вредна за нас!
277
1
 
1
 
! Отговори
Айде дрОгарю преди 1 година
Да си ходиш, не те бива, мозък нямаш, затова сме на тоя хал. СмотаНберг.
276
4
 
2
 
! Отговори
Персия 2 преди 1 година
Путин води антихристиянска политика, напада християнски държави и избива християни. Путин е комунист и следователно враг на християните и приятел на джихадистите. Ислямофила Путин не направи нищо за да предотврати превръщането в джа _ ия на най-голямата православна светиня "Света София" а я остави да бъде поругана. Путин е приятел и закрилник на джихадистки терористични режими. Защо Путин не унищожи ядрените реактори на терористична Персия Ядрена Персия не е ли заплаха за "православна" русия?
275
6
 
1
 
! Отговори
Персия преди 1 година
Войната я подпали русия и Антихриста - кагебееца, другаря "православен" атеист Путин член на комунистическата партия, която 70 години преследваше християнската вяра, събаряше църкви, убиваше свещеници, която и сега тайно управлява русия - царството на Антихриста! русия е помагач и съюзник на най-големия враг на християнството - джихадистка Персия чиито главни цели са: насилствена ислямизация на човечеството, световна теократична диктатура, Световен Холокост за всички християни! русия е вредна!
274
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малките букви много ти е смешно ако си жена имам обяснение но ако си мъж обяснението не е за по форумите.
273
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първото което е България имаше балансирани отношения с Русия до преди конфликта. Много страни успяха въпреки всичко да запазят отношенията си, но бг правителството на четворна коалиция ги развали от натегачество. Никой слава богу не е карал никой да ни спасява а украйна да спаси себе си, което обаче ме съмнява като гледам колко арогантно се държи с др..страни.
272
0
 
0
 
! Отговори
Плащат им преди 1 година
На душичките мамини.
271
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уккрайна щяла да освободи Бг от "руско робство" е това ако не е опорка на нпо сорросоидите здраве му кажи. Защо пишете такива глупости бе хора ?!?
270
0
 
4
 
! Отговори
Този е за преди 1 година
Смяна. Не става, не може да мисли.