Дамите в униформа в украинската армия са 40 000

8000 са жените офицери, а над 5000 са на фронтовата линия
101
Дамите в униформа в украинската армия са 40 000
Снимка: БГНЕС

Около 40 000 жени служат понастоящем в украинските въоръжени сили - в момент, когато Украйна се опитва да отблъсне продължаващите атаки на Русия, предаде ДПА, като се позова на висш военен.

Украйна има 8000 жени офицери, а над 5000 жени са на фронтовата линия, каза пред украинската телевизия вчера генерал-лейтенант Сергий Наев от Върховното командване на въоръжените сили. Всички постове и назначения са достъпни за тях, така че в редиците на въоръжените сили има жени снайперисти и командири на транспортни, артилерийски части и подразделения, използващи дронове.

Преди известно време украинският президент Володимир Зеленски каза, че 22 процента от военнослужещите в украинските въоръжени сили са жени.

В началото на руската инвазия през февруари украинската армия наброяваше около 200 000 души, припомня ДПА./БТА/







 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
6
 
! Отговори
ккалинкки преди 1 година
летят навсякъде и кацат на сладки службици
60
8
 
4
 
! Отговори
До Майкоо преди 1 година
Както се видя, няма значение дали са воювали те изнасилват и убиват каквото им попадне. Ония лейтенант, който бяха записали как .....изнасилва дете дори руснаците обявиха, че го били разследвалк. А в самите руски информационни канали беше споделено за руски войници изнасилени от чеченците на Кадиров. Какво пък, преди години бащите им клаха руснаци(те може да са гледали и помагали) сега те ги таковат.
59
2
 
7
 
! Отговори
Майкоо преди 1 година
Ами какво ще стане ако тези ДАМИ попаднат в руски плен от загорели братушки.
58
7
 
8
 
! Отговори
До Фащ преди 1 година
Само да напомня, че в момента се провежда уж частична, но реално масова мобилизация именно в Русия. Защо ли? Май ще се окаже, че на фронта руснаците *** здраво. Като самото руски ръководство признава, че "имало грешки".Разбирай мобилизирани са хора със заболявания , старци и младежи некарали военна служба.А от самите руски източници можеш да видиш как ги екипират. Изглеждат точно като дядовците им 1945 г.А вече са и на фронта. Без обучение.
57
6
 
12
 
! Отговори
Фащ като казват че преди 1 година
ще се бият до последния украинец, разбира се това включва и жените. И децата. И старците. Докато продължава войната ФАЩ и компаниите им правят луди печалби. Така че докато има живо месо да хвърлят на фронта, всичко е шест.
56
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дами са по-корави от писалите тук, които още се гордеят с това как са махали уплътненията докато са тичали с противогази и, че са се научили да си правят партенки. Още в началото на войната имаше филмче за една хубавица оператор на ПТУР Стигна, която пращеше руските танкове на състезание по хвърляне на куполи.
55
0
 
3
 
! Отговори
Гледайте в Телеграм преди 1 година
хора. https://***/intelslava Информирайте се в реално време какво всъщност се случва. Всички медии са само пропаганда!
54
0
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Дамите? А кавалерите колко са?
53
4
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Явно Шойгу е лъгал като казваше, че в Украйна са само професионални войници . Разбирай най-обучените и мотивирани. Явно лъжа е , че в момента се провежда могилизация т.е нередовни войски. Която по принцип е само за краен случай. Лъжа са и записите на Пригожин, който обикаля затвори и събира затворници за фронта.То хора ще намерят ама оръжие?На фронта вече са дърти Т62 и оръдия образец от втората световна. Чакаме да минат на Т54 ли?
52
4
 
4
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Няма как да им обясниш на тия промити мозъци. Те си вярват че Русия тръгна с половината си армия и вече е загубила всичко и и остава само срамно поражение. А реалността е друга. Досега Русия беше инвестирала в тази операция по-малко от 10% от военния си капацитет. Сега края на Октомври като замръзне почвата ще видим кой кого.
51
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де юре това са (ако е явна цифрата) 40 000 жени в униформа, а де факто, са момичета на повикване. Толкоз по темата.
50
5
 
0
 
! Отговори
До 55 преди 1 година
Да и парашутистите хвърлени над Хостомел които бяха направени на кайма от украинците и танкистите превърнати в космонавти в Суми и при ожесточените сражения за Чернигов.Всички те явно са жертвени от бункерния, защото той е гений. Същото и с онези руски части обхванали Николаев и тръгнали към Одеса, които бяха изтласкани от украинците. Забавното е, че всъщност офанзивата в Донбас започна СЛЕД като руснаците отстъпиха от тези направления. А към днешна дата укрите още са в покрайнините на Донецк
49
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Готина укропка на снимката, хем жина, хем жендър. Явно много добре вървят нещата, щом вече 1/4 от армията им е опряла до жени...
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми как да кажат иначе, че вече няма кой да ходи в армията?
47
6
 
3
 
! Отговори
До разпердошинени преди 1 година
Съвсем като в края на ВСВ.И там един дребен комплексар се криеше в бункера и заплашваше с чудо оръжия. И там фолксщурма(моГилизирани) бяха пращани необучени и необорудвани за пушечно месо.Как ще блокират бе човек като Русия технологии няма.В момента разчитат на РАЗКОНСЕРВИРАНИ съветски оръжия. На фронта от месеци има дърти Т 64 Модерни вече няма.Налага се да използват ирански дронове!!!При това от съвсем ниско ниво щото Русия не може да произведе никакви.ти ми говориш как щели да блокират всичко
46
4
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 1 година
Явно сте доста наивен щом си кислите че офанзивата към Киев в началото имаше за цел превземането на града. С 40 гиляди души това беше невъзможно да се постигне. Имаше за цел да отклони вниманието от Донбас и да накара Укрите да изтеглят войски и да отслабят фронта на изток. Разбира се ако в Киев тогава се беше случил преврат щешв да е добре дошло но в Кремъл осъзнаваха че вероятността за това е малка.
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 43 Руснаците се преструват че бягат и ще ударят с ядрено и ще изгорат сичко.
44
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна няма никакви ресурси да продължава да се бие. Има старци и красиви американски обещания. Русия е ядрена сила, на която никой не казва, не.
43
3
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 1 година
Личи си че гледаш само ббс, снн и бг медии. Виж този телеграм канал за по балансирана представа. https://***/intelslava
42
7
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 1 година
Кога това? Войната започна на 29.02. Трябваше всичко това да стане за три дни. Но не руснатя беше изгонена от Киев иСев.Украйна. От тогава взеха само Лисичанск и Северодонецк.Укрсинците за няколко седмици приключиха с целия Харковски фронт сега са на път да отрежат снабдяването на Луганската групировка. Бият се край Лисичанск.А руската администрация в Херсон праща жените и децата в Крим и се готви за бягство.