Русия с нов масиран ракетен удар по територията на Украйна

На прицел са обекти от енергийната инфраструктура
22 окт 2022 14:40, Елка Василева
152
Русия с нов масиран ракетен удар по територията на Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Русия нанесе днес нови удари по енергийната инфраструктура на Украйна. Според Украинската енергийна компания „Укренерго“ ударите са съпоставими с тези от нападението от 10-12 октомври, а може и да ги надхвърлят.

Още по темата
Преди 10 дни руската армия нанесе първия си масиран удар по украинската енергийна инфраструктура. Това стана малко след взрива на Кримския мост, за който руските власти обвиняват Украйна, припомня Би Би Си.

Вече има проблеми в електроснабдяването в украинската столица Киев, както и в 9 региона: Чернигов, Черкаси, Житомир, Суми, Харков, Полтава, Днепропетровск, Запорожие и Кировоград. Компанията не уточнява как тези прекъсвания са свързани със съботните удари.

"Предприемат се всички мерки за възможно най-бързо възстановяване на електрозахранването в регионите, които са останали без ток". Това обяви Укренерго в канала си в "Телеграм".

Командването на военновъздушните сили на ВСУ съобщи, че в 07:00 ч. местно време в събота е бил нанесен масиран ракетен удар по територията на Украйна, като са били атакувани обекти от критичната инфраструктура.

Руската армия е изпратила за удара най-малко 10 стратегически самолета Ту-160 и Ту-95 от района на Волгодонск в Ростовска област, съобщиха украинските военни. Според тях са изстреляни 17 крилати ракети X-101 (X-555). Освен това от кораби в Черно море са извършени 16 изстрелвания на ракети "Калибър".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
11
 
20
 
! Отговори
До хаха преди 1 година
Значи само защото Запада произвежда ( ше технологии преди да им спре енергията) те са освободени от всякаква критика завинаги а???Ако можеш да произвеждаш кола и телефон не си способен да убиеш или откраднеш?? Изобщо на никакво зло не си способен ако си технологично напреднал? Егати логиката приятелю!!
70
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До колегата по долу за скъпите крилати ракети. Те Пиндостан имат избори горките и ракети не им трябват. Лошото е че заради тях във Европа се води война не просто срещу славянството и православието , а срещу Белите Мъже разберете го.
69
13
 
12
 
! Отговори
хаха преди 1 година
как минава моят живот си е моя работа. Ти гледай как минава твоят живот и не упреквай някой за някаква си дребна правописна грешка, все едно си някакво светило. Но аз да ти кажа как минава твоят живот. всичко което имаш е произведено по западни технологии но във форумите квичиш русия та русия. Е такъв *** си ти. Гледаш да ползваш облагите на едните а същевременно плюеш по тях. На турски се вика ГьОТВЕРЕН на това
68
11
 
17
 
! Отговори
Киро ша ги оправи преди 1 година
киро да даде една заплата за ток на укрите.
67
34
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безсилието ражда насилие... Башибозукът на Русия губи на бойното поле и затова си го изкарва на цивилните украинци..
66
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано имат дърва и водка, че зимата още не е дошла.
65
14
 
31
 
! Отговори
До хаха преди 1 година
САЩ първи разрушиха международното право с нелегалните си войни, атамни бомби и химически оръжия срещу цивилни! Не е ли лудост сега, убиеца да вика дръжте убиеца!Иливсички са равни пред закона или няма закон, а само право на по силният!
64
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очертава се тъмна и студена зима за фашистите, а покрай тях и за обикновените укри.
63
2
 
8
 
! Отговори
До 72 преди 1 година
Да пишеш "глупУст" и да сравняваш други с "малки деца" е жалко и смешно. Така е, когато половината ти живот минава "онлайн"
62
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кyчe на кoeтo мy ce yмиpa ce изxoждалo пpeд вpaтата на джaмията - турска народна поговорка.
61
14
 
7
 
! Отговори
хаха преди 1 година
До До хахааз казал ли съм че Амрика са били прави за инвазията им срещу долупосочените от теб държави? Аз ти казвам за тази конкретна ВОЙНА. Но при тебе е малко като при децата ама той го направи и нищо не му казаха а на мене за какво ми казват. В конкретния случай руснаците и по точно, руските политици и президента са виновни. И сега берат плодовете на тяхната глупуст. Още много млади руснаци ще умрат и още много мобилизации ше се проведът
60
6
 
8
 
! Отговори
Украинците преди 1 година
Вече заприлиаха на Алкаеда !
59
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофилистичните коментари издават колко много предатели живеят по българската земя. Бог да ни е на помощ и да ни пази от тях! Няма да бъде забравен комунистическият атентат в църквата Св. Неделя убила няколкстоин човека!
58
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВКС на РФ били задействали най-малко 10 стратегически ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС. Изстреляни били 17 крилати ракети X-101. 17 са малко. 10 стратегически ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС няма да се разкарват с по 1, 2 крилати ракети на борда. И още. Крилатите ракети X-101 са супероръжие с далекобойност 5 500 км. Те са предназначени за Пиндостан и Наглобритания, не за украински трансформаторни подстанции.
57
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кремълското джyдже доказа, че е абсолютен извepг...
56
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да обявяват капитулация, че да миряса света. И байДжо да се запознае най-сетне с тези, с които иска да се ръкува. Мъка за всички.
55
11
 
4
 
! Отговори
Росен Плевнелиев преди 1 година
Да направим един гей парад с плюшени мечета срещу неспиращата агресия на тези крепостници!!
54
5
 
19
 
! Отговори
До хаха преди 1 година
А колко санкции имаше срещу САЩ след тяхните военни операции в Ирак, Либия и Афганистан, о пардон - Правилният израз е инвазия на независима държа с цел превземането и?? Имаше ли много държави които да санкционират и изолират САЩ? Да се възмущават или наливат милиарди в Ирак и Афганистан, защото иначе ще се разруши световния ред и международно право??
53
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Феновете на фашистка Русия са само от малцинствата и необразованите.
52
9
 
5
 
! Отговори
хаха преди 1 година
путин трябваше да нападне българия, тука щеше мечтата му да се сбъдне и да го посрещнат с цветя. За 3 дена щеше да превърне България в руска губерния с правителство от Копейкин и неговите ***. Той игра на голямо, сега по всичко си личи че се наигра. Ще има още и още мобилизации,. защото запада няма да спре и да позволи путин да спечели. А не сме видяли още пълни потенциал на НАТО. Скоро ще става още по страшно.