Зеленски: "Мръсна бомба"? Значи Русия се готви...

Светът трябва да реагира възможно най-остро, призова той
Обновена: 23 окт 2022 22:11 | 23 окт 2022 22:10, Александър Попов
393
Зеленски: "Мръсна бомба"? Значи Русия се готви...
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отхвърли твърденията, че Киев се готви да използва "мръсна бомба", както предположи руският министър на отбраната по време на телефонни разговори с някои свои колеги от НАТО.

"Ако Русия казва, че Украйна уж подготвя нещо, това означава едно: Русия вече е подготвила всичко това", заяви Зеленски във видеообръщение в социалните мрежи.

"Смятам, че сега светът трябва да реагира възможно най-остро".

Ако Русия е подготвяла "поредната ескалираща стъпка, тя трябва да види сега, превантивно и преди всяка своя нова "мръсотия", че светът няма да я преглътне", добави той.

"Дори самата руска заплаха от ядрено оръжие - и още повече срещу нашата страна, която се отказа от ядрения си арсенал... е причина както за санкции, така и за още по-голямо засилване на подкрепата за Украйна", каза Зеленски.

По-рано днес външният министър на Украйна Дмитрий Кулеба осъди твърденията на Москва като "абсурдни" и "опасни". "Руснаците често обвиняват другите в това, което сами планират", добави той.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу проведе извънредни разговори с някои свои колеги от НАТО, в които обсъдиха Украйна, съобщиха от руското министерство на отбраната.

В разговорите с британските, френските и турските си колеги Шойгу е изразил "загриженост относно възможни провокации от страна на Украйна с използването на "мръсна бомба".

В изявление на британското министерство на отбраната се казва, че министърът на отбраната Бен Уолъс е "отхвърлил" твърденията, че западните държави се стремят да помогнат на Украйна да ескалира конфликта.

Той също така е "предупредил, че подобни твърдения не трябва да се използват като претекст за по-голяма ескалация".

В неделя Шойгу обсъди Украйна и с ръководителя на Пентагона Лойд Остин във втория им телефонен разговор от петък насам.Той също така е "предупредил, че подобни твърдения не трябва да се използват като претекст за по-голяма ескалация"./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


393
Още по темата: Володимир Зеленски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представям си един голям дълъг гардероб с панталони и ризи във военно зелено. Зеленски е най- високо платения актьор в света в момента .
259
6
 
8
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Да, вашата страна се отказа от ядрения си арсенал през 90те. Но точно ти, на всеослушание и под бурни аплодисменти преди близо година обяви, че ще си връщате ядрения статут. Точно ти! Така че заблудените ти фенове може и да ти се възхищават, но непредубедения и четящ човек знае, че точно ти Зеленски си едно кухо плямпало с голяма уста, което ни нанесе поражения на всички в Европа, не само на народа си.
258
1
 
6
 
! Отговори
Тази гавра преди 1 година
до кога ще я търпим?! Това ли е новия Кромид-19? Начи две години, има-няма ще го гледаме тоя мач, така ли? До 2030 ще трябва да се надскочите.
257
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
техните проблеми грам не ме интересуват ако щат да се стрелят ако щат да се обичат, единствено да спрат да занимават останалия свят с простотиите си, и украинците да завладеят москва и руснаците да превземат киев грам не ме интересува
256
6
 
24
 
! Отговори
тя преди 1 година
Писна ми от тоя нахалник! Все той много знае !
255
20
 
12
 
! Отговори
Електра преди 1 година
Жужето така и не разбра, че украинските казаци винаги са били със свободен дух, докато му.рзилките ще си останат крепостни селяни по манталитет за винаги. Няма по силно нещо от свободния и просветен човек, а украинците са точно такива...
254
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жужето Путин така и не разбра, че украинските казаци винаги са били със свободен дух, докато му.рзилките ще си останат крепостни селяни по манталитет за винаги. Няма по силно нещо от свободния и просветен човек, а украинците са точно такива...
253
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо в нашите медии публикуват снимки на Зеленски в които очите му са съсредоточени и астигматизирани както са очичките на акащакатеричка?
252
3
 
11
 
! Отговори
Тон преди 1 година
Когато си зависим, на теб не може да се вярва, това е режима вУкрай на!
251
8
 
13
 
! Отговори
Георги ДимИтров преди 1 година
Путин е най-човечния диктатор за всички времена -"ОБИЧАМ ТЕ'' !
250
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ КЪМ Г-Н ПУТИН ДА ЗАПОВЯДА В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ,ЧЕ ДА СПРАТ ПРОТИВОРЕЧИЯ,КОНФЛИКТИ И ВРАЖДИ МЕЖДУ ДЪРЖАВИ,НАРОДИ,СЪЮЗИ!ЗАЩО НИКОЙ НЕ МУ ПРЕДЛОЖИ ДО СЕГА ТОВА?!ОЩЕ КОЛКО ВРЕМЕ ДА СТОИМ"МЕЖДУ ТЕЗИ И ДРУГИТЕ ИЗМЕРЕНИЯ"СЪС ЗАПЛАХИ ОТ ЯДРЕНИ И КАКВИ ЛИ НЕ ОЩЕ РАЗРУХИ ЗА ВСИЧКИ?!НЕ ВИЖДАМЕ ЛИ,ЧЕ ТОВА Е БЕЗСМИСЛЕНО?!ГОЛЯМА И СИЛНА ДЪРЖАВА КАТО РУСИЯ МОЖЕ САМО ДА ЗАСИЛИ ЕВРОПА,ВМЕСТО ДА СИ ПРОТИВОСТОИМ! Г-Н ПУТИН,ЗАПОВЯДАЙТЕ В ЕС И СПРЕТЕ ТРЕВОГИТЕ СИ ЗА РУСИЯ! МОЛЕТЕ И СЛЕДВАЙТЕ БОГ,ХОРА!
249
4
 
6
 
! Отговори
nilesev преди 1 година
Я, а кой плашише Украйна с ядрени бомби.
248
11
 
31
 
! Отговори
Добър е преди 1 година
Добър актьор е, не просто комик. Отдават му се всякакви роли. И ги играе добре.Сега Украйна и светът са сцена, на която Зеленски е главен актьор. И изпълнява ролята на живота си, наистина, а не в комедиен сериал, "Слуга на народа", както е кръстил и партията си. Въпросът е дали играе по собствен сценарий, или друг му пише репликите.
247
3
 
5
 
! Отговори
само отговарям преди 1 година
До само питам 269=== Само пусни в търсачката на Гугъл или директно в ютубата: Video: Ukraine Soldiers Sing Praises Of WW II Era..... И много неща ще ти се изяснят.
246
9
 
17
 
! Отговори
Зельоньй карандаш, преди 1 година
бело има лЕ?!?
245
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Дежурните ФИЛИ,дето плюят по Украйна?!" -----------------------Супер. Айде сега приложи всичко, дето блъвна и към любимите ти кравари, че да повярваме всички, че си наистина морално възмутен и състоятелен.
244
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Йодо ле Йодо Зелена, вместо да гледаш страшно вземи и седни да преговаряш, че язък за хората, които населяват сащисаната ти колония.
243
25
 
15
 
! Отговори
Не едно животно преди 1 година
Мрсните бомби ги правят шоигу и путин всеки ден, ама в гащите:)
242
13
 
8
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Аз колко пъти съм правил *** бомба зад паметника на съвеЦката армия :)))))))))))))))) Особено преди години :)))))))))))))))))))))))))))))
241
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само че Зеления не мо е да обясни защи и е на РФ тая бомба, тя никаква работ не върши. В интерес на урките е да жо направят за да провокират запада пряко НАТО да влезе във война и да вафи горещите кестени.