Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област
27 окт 2022 08:40, Елка Василева
179
Сложна обстановка в Херсонска област, тежки боеве в Донбас
Снимка: архив, БГНЕС

Обстановката в Херсонска област остава сложна, продължават руските атаки на градовете Бахмут и Авдеевка в Донбас.

Още по темата
Русия е концентрирала в Херсонска област значителни военни сили, които трудно могат да бъдат победени, каза украинският президентски съветник Олексий Арестович. Още шест батальонно-тактически групи са пристигнали в района, като общият им брой е около 30, уточни Арестович.

Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов руското отстъпление ще бъде ускорено, когато под украински контрол се окаже язовирът в Нова Каховка. Части на украинската армия се насочват натам и към областния център.

Населението на Херсонска област от десния бряг на Днепър може да се върне обратно, след като фронтовата линия бъде отдалечена, каза от своя страна Кирил Стремоусов от проруската местна администрация, цитиран от РИА Новости. По-рано регионалният ръководител Владимир Салдо посочи, че над 70 000 души от региона са били евакуирани, посочва БНР.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че най-тежките боеве в Донецка област са около Бахмут и Авдеевка, но продължават активните действия и в други направления.

Руските сили са нанесли удар в една от общините в Киевска област. Избухнал е пожар, но не се съобщава за пострадали. Нанесени са щети в предградие на Запорожие при руски обстрел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая укрофашагите разузнаватели вече през днес.бг ли ни информират за своите планове за щурм? :))))
4
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тежки са да хахах, полските наемници са отказали да напредват и са започнали сражения с командващите ги бандеровски бригади.
3
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Според началника на украинското военно разузнаване Кирило Буданов руското отстъпление ще бъде ускорено, когато под украински контрол се окаже язовирът в Нова Каховка"Да не иска да каже когато се доберат до язовира и го гръмнат?
2
10
 
22
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Украинците успешно отстъпват.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аха тъй тъй.. на публично ще ви кажат точно къде ще атакуват..