Руски ракетни удари оставиха без вода 80% от хората в Киев

Спрял е токът на 350 000 домакинства
31 окт 2022 13:45, Елка Василева
263
Руски ракетни удари оставиха без вода 80% от хората в Киев
Снимка: архив, БГНЕС

Новите руските ракетни удари тази сутрин оставиха без вода 80 процента от жителите на Киев и спряха тока на 350 000 домакинства, написа кметът на града Виталий Кличко в Телеграм, цитиран от Франс прес.

"Поради щетите, нанесени на енергийно съоръжение близо до Киев, 80 процента от жителите на столицата остават без водоснабдяване", каза кметът. "350 000 домакинства в Киев са без електричество", допълни Кличко.

Десетки населени места в седем области на Украйна остават без ток след масираните руски удари тази сутрин, написа в Туитър украинският премиер Денис Шмигал.

"Украйна отново беше подложена на масирани руски удари. Техните цели не са военни обекти, а ключова гражданска инфраструктура", каза Шмигал и добави: "Ракети и дронове поразиха 10 области, нанесоха щети на 18 съоръжения, свързани основно с енергийната (система)".

Отломки от руска ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, са паднали днес в граничещо с Украйна молдовско село, съобщиха властите в Кишинев и допълниха, че са нанесени материални щети, но засега няма данни за жертви и ранени.

"Ракета, свалена от украинската противовъздушна отбрана, е паднала в северната част на населеното място Наславча в Република Молдова, близо до границата с Украйна. Засега няма данни за жертви и ранени, но прозорците на няколко жилищни сгради са изпочупени", посочи в комюнике молдовското министерство на вътрешните работи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
3
 
! Отговори
Мужик преди 1 година
Пуцането няма да спечели войната но ще засили омразата.
140
3
 
4
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Още баба Ванга е казала: "2023 Укрия ке падне".
139
2
 
11
 
! Отговори
В Крим 8 години преди 1 година
бяха без вода и с режим на водата. Нацисткият режим в Украйна им спря водата в разрез с всякакви човешки права и международни правила. Е сега войде ВИДЬОВДЕН!
138
1
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
СЛЕД ОТГОВОРА НА РУСИЯ ЗА КРИМСКИЯ МОСТ ВЪРХУ ТРАНСПОРТА И ЕНЕРГЕТИКАТА , ЗЕЛЬО , ПОСЪВЕТВАН ОТ АНГЛИЙСКИ И АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ И БАЙДЪНЧО , ПРЕДПРИЕ НОВА ПРОВОКАЦИЯ СРЕЩУ СЕВАСТОПОЛ И КОРАБИТЕ ОХРАНЯВАЩИ ПОКРАЙНСКОТО ЖИТО !!! СЕГА ПО ТЕЖЪК УДАР - ДА ЗНАЕ ОСТАНАЛИЯ НАРОД НА ТАМОШНИТЕ ЗЕМИ ... ЗЕЛЕНОТО ЧОВЕЧЕ ОТ КИЕВ Е ВИНОВЕН ЗА СЪДБАТА ИМ !!!
137
6
 
2
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Д о всички робофили , ак47 и комуно ***, и ... АНТИФАШИСТИ -- - ВИЕ НАМИРАТЕ ЛИ ЗА НОРМАЛНО ЗАВЗЕМАНЕ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ И УНИЩОЖАВАНЕ НА ГРАЖДАНСКА ИНФРАСТРУКТУРА ЗАЕДНО С ЦИВИЛНИТЕ - ЖЕНИ,ДЕЦА,СТАРЦИ? ........ ДА?! АМА АЗ ЗА ХИТЛЕР ИМАМ ПРЕДВИД! Всички прилики с Путин не са случайни! " един народ , една държава, един вожд!" - Това е лозунгът на Нацистка германия! Някаква прилика да забелязвате??
136
0
 
11
 
! Отговори
Невъзможно е това преди 1 година
Аз още Март четох в Западните медии че Русия няма Ракети, няма нищо останало. А току що имаше статия как вече се прокрадва идеята, че войната е загубена. Да не би да сте объркали и да става въпрос за Москва че е останала без вода?
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде нещо извън темата. Просто така, да се посмеем. Знаете ли, че габровци когато танцуват на сватбено тържество, сами си лепят банкноти на челото... :)
134
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Юри Ето тук има снимка на горящ кораб, размазана и трудно различима, на коментарът в статията казва, че това е ракетната фрегата адмирал макаров. Дали може да се вярва, незнам но все пак, като се вземе предвид информацията от няколко източника може да се каже, че ракетният крайцер наистина ще е изван строя за няколко месеца. https://focus.ua/voennye-novosti/514741-privlekatelnaya-mishen-dlya-vsu-poyavilis-foto-i-video-goryashchego-fregata-admiral-makarov
133
8
 
1
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До АК-47 абе ***!Ти вдяваш ли какви ги пишеш?????"новоприсъединени републики"? По твоята логика трябва да има Разградска , Шуменска и Кърджалийска Републики и Турция да ги присъедини? ТИ НАРЕД ЛИ СИ БЕ К.А.У.Н.?
132
5
 
2
 
! Отговори
руски нанотехнологии преди 1 година
Е какво, в Русия 80% никога през живота си не са имали течаща вода и ходят до тоалетната в ями на двора. Сигурно искат да пренесат опита и технологиите си по целия свят
131
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се търпи, така лошо мирише на русофилска иzмет във форума
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашаги,победата е близо нали ?! Само да пуснат тока и водата и превземате москва нали..хахахаххсхсхаха
129
2
 
20
 
! Отговори
Диян преди 1 година
Не е възможно руски ракети да са ударили украинската инфраструктура. Първо, украинците са пред Москва, второ, на Русия й свършиха ракетите още преди 2 седмици, както ни информираха медиите, и трето, дори Русия да има ракети, украинците свалят 18 ракети от 12 изстреляни, както ни уведоми Арестович наскоро (подобно на Кирчо, който от 40 руски дипломати изгони 70).
128
10
 
4
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Време е един бомбен атентат над дъщерята на Путл3р.
127
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Южняка - хахаха - И защо не реагират, когато Саудитска Арабия бомбят Йемен, или пак СА не дава права на жените? Предполагам си тр_ол и ти плащат да пишеш подобни небива_лици, но ако наистина мислиш това, което си написал, значи ми е жал за теб.
126
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гадни руски фашисти тормозят хората в Украйна. Тия живoтни и нас ни тормозиха 45 години, добре че сега НАТО ни пази от тия монголски орди.
125
3
 
2
 
! Отговори
Предприемач преди 1 година
Браво на братята. Скоро ще завали сняг и ще топят на огън
124
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато имаш насреща си по-силен противник освен да се занимаваш с тероризъм нищо друго не можеш да направиш. Русия вече е ИДИЛ в Европа. Време е русофилските организации в България да бъдат обявени за спонсори на тероризма.
123
0
 
2
 
! Отговори
Юри преди 1 година
Подоляка никой не го взима насериозно вече ,даже руснаците .Подоляка казал?! Дай снимка на ударени кораби !
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истински новини : в резултат на работа на ПВО Украйна , в Киев са пострадали редица сгради -полиция киев